Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

{KzAK} i30CW? Mazda5? Urban Cruiser???

Featured Replies

Napisano

Więc teoretycznie szukamy autka na rynku amerykańskim.

i30 CW ma tu odpowiednika - Elantrę Touring z silnikiem 2.0

Mazda 5 w najnowszym wcieleniu

Urban Cruiser występuje tu z silnikiem 1.8 jako Scion xD.

Wymagania:

- zmieścić się w $20,000.00 (bez podatku - wszystkie 3 się mieszczą)

- ma być w miarę wygodne do wsiadania i wysiadania (nie może być tak, że się trzeba porządnie schylić, aby wsiąść, ani wdrapywać się na siedzenie, jak do jakiegoś SUV) - przetestowane - odpadają auta typu Honda Civic, różne sedany, odpada Juke (chociaż to baaaardzo fajne auto, ale nieco ponad budżet no i za mały kufer), odpada CR-V (cena, względnie ciasny), odpadają auta w przedziale $22-30k.

- właściwie najlepiej wymagania potencjalnego kupującego spełniłaby Mazda 5, pewnie dealer wypuściłby ją w dobrej cenie może nawet za $18k

- ale zastanawiam się nad tym Scionem

- no i bardzo do wyobraźni przemawia mi Elantra (europejski i30 CW) - ale czy do niego wsiada się "wyżej", niż do zwykłego i30/Ceed'a? Jak jest z awaryjnością tego typu?

Doradźcie ok.gif

A jeszcze jedno - to prywatne auto do użytku służbowego - 1 osoba na codzień, ale ze zdarzającymi się epizodami wożenia większej liczby osób i ładunku.

Napisano

I30CW to jest zwykly hyundai i30 kombi. W pl ludzie wlewaja paliwo i jezdza, wiekszych awarii nie stwierdzono. Jaki tam silnik wkladaja do tej elantry? 2.0? Szalu nie ma. Spalanie na poziomie 11l na 100km przy srednich osiagach. IMO jezeli tam jest taki sam automat jak w PL to uciekaj jak najdalej. IMO takiego antyka dawno nie widzialem.

Urban Cruiser IMO wydumka.

Zostaje Mazda 5. W najnowszym wcieleniu ladna, latwiej sprzedac (bardziej popularna buda w USA). Nei wiem jaki to ma automat hmm.gif Jaki silnik? Bedzie najwieksza w kraju gdzie jest duzo SUV i pick upow wyzsza pozycja za kierownica to same plusy. Nikt Ci nie bedzie swiatlami po calym aucie swiecil zlosnik.gif Poza tym zawsze mozna zlozyc siedzenia i przewiesc wiekszy ladunek.

Ja bym sie jeszcze zastanowil nad Sonata w 20k da sie zmiescic. Moze mniej miejsca na ewnetualne przewiezienie ( w sensie mneij praktyczny bagaznik) ale na plus nowoczesne silniki i automat. Duze, bezpieczne auto.

Napisano

jezdziłem i30CW z silnikiem 1,6 w manalu - całkiem przyjemne auto,bardzo przewidywalne w prowadzeniu, moze zbyt słabe hamulce ale ja lubie jak auto staje w miejscu, porzadnie wykonczone, rozplanowane. bardzo duzy kufer, sporo miejsca na tylnej kanapie. spalanie przy mojej nodze i Warszawie - niecałe 8 ltr co jest dobrym wynikiem, jezdzac spokojnie spalał ponizej 7 ltr.

dla mnie - całkiem dobre auto za przyzwoite pieniadze

Napisano
  • Autor

> Ja bym sie jeszcze zastanowil nad Sonata w 20k da sie zmiescic. Moze mniej miejsca na ewnetualne

> przewiezienie ( w sensie mneij praktyczny bagaznik) ale na plus nowoczesne silniki i automat.

> Duze, bezpieczne auto.

Ja rozumiem, ale zasadniczo odrzucamy wszelkie sedany. Zostaje chyba jednak Mazda. Chociaż dzisiaj jeszcze raz wyskoczę po pracy do dealera Hyundaia. Cena gra rolę.

Zastanawia mnie dealer sprzedający Mazdy 5 MY2012 w cenie $17,500.00... Muszę sprawie się bliżej przyjrzeć...

Napisano
  • Autor

> jezdziłem i30CW z silnikiem 1,6 w manalu - całkiem przyjemne auto,bardzo przewidywalne w

> prowadzeniu, moze zbyt słabe hamulce ale ja lubie jak auto staje w miejscu, porzadnie

> wykonczone, rozplanowane. bardzo duzy kufer, sporo miejsca na tylnej kanapie. spalanie przy

> mojej nodze i Warszawie - niecałe 8 ltr co jest dobrym wynikiem, jezdzac spokojnie spalał

> ponizej 7 ltr.

> dla mnie - całkiem dobre auto za przyzwoite pieniadze

Tu dają z silnikiem benzynowym 2.0, z 5-biegową ręczną bądź z 4-przełoż. automatem.

Dzisiaj obadam sprawę. Ale jest zima (ZNOWU!!! beksa.gif) i nie wiem, czy dealer wypuści auto "for a spin" jak to mówią. biglaugh.gif

Napisano

> Tu dają z silnikiem benzynowym 2.0, z 5-biegową ręczną bądź z 4-przełoż. automatem.

> Dzisiaj obadam sprawę. Ale jest zima (ZNOWU!!! ) i nie wiem, czy dealer wypuści auto "for a spin"

> jak to mówią.

I ten automat wszystko psuje. Idz do mazdy.

Napisano
  • Autor

> I ten automat wszystko psuje. Idz do mazdy.

Najpierw muszę trochę popracować. devil.gif

Ale nie omieszkam dzisiaj zajrzeć do dealera, co ma te "tanie" Mazdy. Domyślam się, gdzie jest haczyk. Ale zobaczymy.

Napisano

> Najpierw muszę trochę popracować.

> Ale nie omieszkam dzisiaj zajrzeć do dealera, co ma te "tanie" Mazdy. Domyślam się, gdzie jest

> haczyk. Ale zobaczymy.

Popatrzylem na ich strone www. Nawet podstawowa wersja jest przyzwoicie ba nawet bardziej niz przyzwoicie wyposazona dorzcuilbym automat + siriusa i kupowac zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Popatrzylem na ich strone www. Nawet podstawowa wersja jest przyzwoicie ba nawet bardziej niz

> przyzwoicie wyposazona dorzcuilbym automat + siriusa i kupowac

No więc nawiedziłem 2 dealerów - Mazdę i Hyundai.

W Maździe strasznie kombinują z tymi cenami. Niby jest 0%, ale po podliczeniu ich liczb - wychodzi ok. 5%.

Z kolei w Hyundai nie mają Elantr Wagon GLS z pakietem popularnym. Gdy rozmowa zeszła na Tucsona i gdy się nim przejechałem - odeszła mi ochota na "koreańczyki".

Niech mi ktoś powie, czemu dzisiaj robią te auta takie głośne? No i właściciele Tucsonów nie zostawiają na nich suchej nitki, jeśli chodzi o spalanie, hałas i prowadzenie.

I właśnie dziadowskie prowadzenie przeważyło o tym, żeby sobie dać spokój z Hyundai.

A VW nie chcę, bo są albo drogie, albo kobiece a to, co w zamian za pieniądze (niemałe) oferują - ma jakość meksykańską.

Napisano

> Z kolei w Hyundai nie mają Elantr Wagon GLS z pakietem popularnym. Gdy rozmowa zeszła na Tucsona i

> gdy się nim przejechałem - odeszła mi ochota na "koreańczyki".

> Niech mi ktoś powie, czemu dzisiaj robią te auta takie głośne? No i właściciele Tucsonów nie

> zostawiają na nich suchej nitki, jeśli chodzi o spalanie, hałas i prowadzenie.

> I właśnie dziadowskie prowadzenie przeważyło o tym, żeby sobie dać spokój z Hyundai.

> A VW nie chcę, bo są albo drogie, albo kobiece a to, co w zamian za pieniądze (niemałe) oferują -

> ma jakość meksykańską.

tucson, to wedlu mnie oddzielna historia (w europie juz jest nastepca ix35 i on wedlug mnie jest w miare cichy)

ale tez za 20 kusd, to chyba nie oczekujesz glosnosci lexusa wink.gif

Napisano
  • Autor

Europejski ix35 to prawie to samo, co nasz Tucson.

To ma być cichy samochód?

Może to kwestia silnika?

NO ale to przecież 2.0 benzyna.Pisze, że ma 170 koni, a nie jedzie...

http://www.hyundaiusa.com/tucson/

Napisano

> Z kolei w Hyundai nie mają Elantr Wagon GLS z pakietem popularnym. Gdy rozmowa zeszła na Tucsona i

> gdy się nim przejechałem - odeszła mi ochota na "koreańczyki".

> Niech mi ktoś powie, czemu dzisiaj robią te auta takie głośne? No i właściciele Tucsonów nie

> zostawiają na nich suchej nitki, jeśli chodzi o spalanie, hałas i prowadzenie.

Tuscona w EU juz nie ma jest nastepca ix35. Nie ma porownania IMO o 100% lepszy samochod.

hyundai_ix35_1.jpg

A nie chcesz Cheviego?

Equinox zaczyna sie od $22K ale IMO zejda z ceny.

2011-Chevrolet-Equinox-022.jpg

Moze Ford Escape? Znajoma takiego kupila i jest bardzo zadowolona wyszlo chyba cos kolo $21K

Ford-Escape-2011.jpg

Napisano

> Europejski ix35 to prawie to samo, co nasz Tucson.

> To ma być cichy samochód?

> Może to kwestia silnika?

> NO ale to przecież 2.0 benzyna.Pisze, że ma 170 koni, a nie jedzie...

> http://www.hyundaiusa.com/tucson/

Bo ten silnik to kupa. Zreszta stare 2.0 z i30/ceed tez do dynamicznych nei nalezy. Ewidentnie brakuej silnika turbo benzin zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Tuscona w EU juz nie ma jest nastepca ix35. Nie ma porownania IMO o 100% lepszy samochod.

> A nie chcesz Cheviego?

> Equinox zaczyna sie od $22K ale IMO zejda z ceny.

> Moze Ford Escape? Znajoma takiego kupila i jest bardzo zadowolona wyszlo chyba cos kolo $21K

Ten ze zdjęcia jakiś renderowany.

Dzisiaj po nocy mogę powiedzieć, że ostatecznie mógłbym go wziąć... Ale ten hałas i byle jakie prowadzenie...

Equinox chodzi mi po głowie - owszem, ale to jednak droższe auto.

Ford Escape wydaje się być rozsądną propozycją. Ale pewne rozwiązania oraz ogólnie wygląd staredgo auta - psują nieco efekt.

Napisano

> Ten ze zdjęcia jakiś renderowany.

> Dzisiaj po nocy mogę powiedzieć, że ostatecznie mógłbym go wziąć... Ale ten hałas i byle jakie

> prowadzenie...

To mnie zastanawia hmm.gif Jezdzilem dieselem ta wersja w PL i IMO prowadzenie jak najbardziej ok. Sztywne zawieszenie + 17tki.

> Equinox chodzi mi po głowie - owszem, ale to jednak droższe auto.

Ale tak na prawde drozej o jakies 3K w ratach bedzie mala roznica a Chevy ma chyba dobre rat?

> Ford Escape wydaje się być rozsądną propozycją. Ale pewne rozwiązania oraz ogólnie wygląd staredgo

> auta - psują nieco efekt.

Rozwiazania tak, wyglad kwestia gustu zlosnik.gif Przejedz sie bedziesz wiedzial.

Napisano
  • Autor

> To mnie zastanawia Jezdzilem dieselem ta wersja w PL i IMO prowadzenie jak najbardziej ok. Sztywne

> zawieszenie + 17tki.

No niby auto bardzo wygodne do wsiadania i wysiadania (dla mnie to jeden z priorytetów), nieźle wyposażone. Tym niemniej jakość prowadzenia - nie przemawiają do mnie. Może jestem zepsuty przez całkiem sympatyczne Malibu - ciche, zwarte, pozwalające na wyczucie drogi, pewnie się prowadzące. Tucson jest jakiś taki... gąbczasty, nie daje w ogóle wyczucia drogi.

> Ale tak na prawde drozej o jakies 3K w ratach bedzie mala roznica a Chevy ma chyba dobre rat?

3.9% w interesującym mnie kredycie na 60 miesięcy. Tucson - 4.9%. Więc różnica niewielka. Na Malibu mam 3.9%, po dwóch latach płacę wciąż $30-$40 odsetek.

Kiedyś w Impali miałem 12.9% - pierwsze raty - większość to były odsetki.

W Maździe są dobre procenty - a właściwie ich brak - jest 0%. Nawet przymierzyłem się do CX-7 (Mazda 5 okazała się za ciasna dla kierowcy - siedzenie za blisko kierownicy przy max. odsunięciu fotela). Tym niemniej pojechałem szukać dalej. A mogłem wziąć tę CX-7...

> Rozwiazania tak, wyglad kwestia gustu Przejedz sie bedziesz wiedzial.

Jedna rzecz mnie odstrasza w autach amerykańskich - w moich stronach mają dużą utratę wartości. To, co trzyma wartość to CR-V, RAV-4.

Czytam opinie ludzi, co jeżdżą Nissanami Rogue - że są takie dojrzałe, wygodne i w ogóle. Tyle, że ta ich nazwa w ogóle nie znajduje odzwierciedlenia w ich wyglądzie. Nissan powinien nazywać się "Soft", "Bland", "Mediocre", ale nie "Rogue" (Rogue to odpowiednik EU Qashqai'a, ale o innej stylizacji i innym potencjalnym odbiorcy).

Obejrzałem też Juke'a. FAJNY, ale ciasny. No i ten silniczek turbo palacz.gif

Zastanawiam się jeszcze nad Tiguanem hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Bo ten silnik to kupa. Zreszta stare 2.0 z i30/ceed tez do dynamicznych nei nalezy. Ewidentnie

> brakuej silnika turbo benzin

Brakuje mocniejszego, ciut większego silnika. Elantrę 2.0 podstawową można mieć za $17,000.00. Niby praktyczny samochód, ale... sam nie wiem. Nie jeździłem tą Elantrą a powinienem spróbować.

Napisano

> No niby auto bardzo wygodne do wsiadania i wysiadania (dla mnie to jeden z priorytetów), nieźle

> wyposażone. Tym niemniej jakość prowadzenia - nie przemawiają do mnie. Może jestem zepsuty

> przez całkiem sympatyczne Malibu - ciche, zwarte, pozwalające na wyczucie drogi, pewnie się

> prowadzące. Tucson jest jakiś taki... gąbczasty, nie daje w ogóle wyczucia drogi.

Bo to udawany SUV, mzoe tez zmienili zawieszenie na rynek USA hmm.gif

> 3.9% w interesującym mnie kredycie na 60 miesięcy. Tucson - 4.9%. Więc różnica niewielka. Na Malibu

> mam 3.9%, po dwóch latach płacę wciąż $30-$40 odsetek.

> Kiedyś w Impali miałem 12.9% - pierwsze raty - większość to były odsetki.

> W Maździe są dobre procenty - a właściwie ich brak - jest 0%. Nawet przymierzyłem się do CX-7

> (Mazda 5 okazała się za ciasna dla kierowcy - siedzenie za blisko kierownicy przy max.

> odsunięciu fotela). Tym niemniej pojechałem szukać dalej. A mogłem wziąć tę CX-7...

Przeciez nie ucieknie, zawsze mozesz kupic.

> Jedna rzecz mnie odstrasza w autach amerykańskich - w moich stronach mają dużą utratę wartości. To,

> co trzyma wartość to CR-V, RAV-4.

> Czytam opinie ludzi, co jeżdżą Nissanami Rogue - że są takie dojrzałe, wygodne i w ogóle. Tyle, że

> ta ich nazwa w ogóle nie znajduje odzwierciedlenia w ich wyglądzie. Nissan powinien nazywać

> się "Soft", "Bland", "Mediocre", ale nie "Rogue" (Rogue to odpowiednik EU Qashqai'a, ale o

> innej stylizacji i innym potencjalnym odbiorcy).

> Obejrzałem też Juke'a. FAJNY, ale ciasny. No i ten silniczek turbo

> Zastanawiam się jeszcze nad Tiguanem

Tiguan w porownaniu do CX7 jest IMO maly. Skoro traca na wartosci to bierz mazde. Nie wiem na jak dlugo jestes w USA. Jak na dluzej to walic utrate wartosci. Chevrolet robi teraz ladne auta. Equinoxem jezdzilo mi sie super a byla to bieda wersja z wypozyczalni. Fordem tylko jako pasazer. Mazde widzialem tylko z daleka.

IMO albo zastanow sie nad Mazda albo bierz Cheviego moze Forda.

Napisano

> Brakuje mocniejszego, ciut większego silnika. Elantrę 2.0 podstawową można mieć za $17,000.00. Niby

> praktyczny samochód, ale... sam nie wiem. Nie jeździłem tą Elantrą a powinienem spróbować.

Elantry nei ma w ofercie w PL. Na zywo IMO bardzo ladny samochod nie wiem nic o napedzie.

Napisano
  • Autor

Dla uściślenia - Elantra Touring to odpowiednik europejskiego i30cw

Tucson - blisko ix35

Elantra - brak (na razie, o ile mi wiadomo) odpowiednika w EU

Elantra byłaby ok, gdyby nie ten silnik.

No i jednak wyciszenie wnętrza - Malibu jest po prostu ciche jak na swoją klasę i cenę. MarekFloryda pewnie to potwierdzi. cfaniaczek.gif

Napisano

> Dla uściślenia - Elantra Touring to odpowiednik europejskiego i30cw

ok.gif

> Tucson - blisko ix35

ok.gif

> Elantra - brak (na razie, o ile mi wiadomo) odpowiednika w EU

> Elantra byłaby ok, gdyby nie ten silnik.

> No i jednak wyciszenie wnętrza - Malibu jest po prostu ciche jak na swoją klasę i cenę.

> MarekFloryda pewnie to potwierdzi.

I nie bedzie tak samo jak kia cerato a szkoda bo na zywo jest bardzo ladna ta elantra.

2011%20Hyundai%20Elantra.jpg

Napisano
  • Autor

Jeszcze jedno do-uściślenie.

W Elantrze (sedan) montują silnik 1.8 nu.

W Elantrze Touring (kombi) montują 2.0.

Napisano

> Jeszcze jedno do-uściślenie.

> W Elantrze (sedan) montują silnik 1.8 nu.

> W Elantrze Touring (kombi) montują 2.0.

Czyli i30cw/elantra touring pewnei klepia bez zadnych zmian w porownaniu do tych z EU. Jak bedziesz w salonie to mozesz sprawdzic jakei to ma swiatla? Czy sa asymetryczne? Ja bede w USA dopiero w lipcu frown.gif

A o tym 1.8 nie slyszalem musze poczytac. Bo w EU takiego silnika w ofercie nie ma hmm.gif

Napisano
  • Autor

> I nie bedzie tak samo jak kia cerato a szkoda bo na zywo jest bardzo ladna ta elantra.

A jaka fajna i wygodna w środku!!! To auto jest (przynajmniej wizualnie) warte pieniędzy, jak mało które w tej klasie.

Jedną z wad, jakie zauważyłem, jest dość mocno ograniczona przestrzeń na głowę z tyłu. Na nogi - w sam raz.

Tyle, że to sedan, ja tymczasem chcę popróbować jazdy jakimś kombi albo crossoverem.

Napisano
  • Autor

Dzisiaj odwiedziłem znowu dealera Sciona/Toyoty. Pokazał mi białego xB.

Żesz ja pierdziu!!!

Może i śmiesznie wygląda, ale taki kawał wozidełka (wsiadanie-wysiadanie, wygoda siedzenia, praktyczność no i CENA $16,000.00 !!! z automatem) sprawiają, że chyba się połaszę na to auto w leasingu albo w kredycie. Albo teraz (wtorek) albo po 1. kwietnia, jak już nowe czeki wpłyną, albo nawet i 1 maja - kupię tę maszynerię. Spełnia moje kryteria (przynajmniej niektóre), jest tanie, nie jest zawalidrogą, jest tanie, jest komfortowe, jest tanie, jest tanie, jest tanie.

Poczytałem opinie właścicieli/użytkowników. Posiedziałem w środku.

Wiem, że wygląda jak cegła na kołach albo pudełko na buty na kołach, ale przecież to ma nie wyglądać, ale ma za niewielkie pieniądze przewieźć mnie z A do B.

Alternatywnie patrzyłem na 2-3 letnie Toyoty RAV-4. I to też jest coś, co rozważam. Gdyby nie te drzwi tylne (niby klapa bagażnika)... Ale to przecież da się znieść.

RAV-4 z przebiegiem ok. 30 tys. km, 4-cylindrowy, AWD, z 2008 r. - jest do wzięcia za cenę Sciona xB nowiutkiego.

Niby wiem, co brać, ale może jest jakiś konkret, o którym Szanowna Useria wie i raczyłaby łaskawie mnie poinformować.

Dodam jeszcze, że jestem na etapie, że potrzebuję czegoś wygodniejszego dla wyższych/grubszych osób. Malibu ma niskie drzwi i dość trudno się doń wsiada i zeń wysiada.

6724_040-0360.jpg

Napisano

> Dodam jeszcze, że jestem na etapie, że potrzebuję czegoś wygodniejszego dla wyższych/grubszych

> osób. Malibu ma niskie drzwi i dość trudno się doń wsiada i zeń wysiada.

Jedz mniej tlustych rzeczy. zlosnik.gif IMO najgorszy wybor z mozliwych. Fakt, ze bardzo tanio ponad $5K roznicy ale facepalm.gif ja bym tego nei kupil.

Napisano
  • Autor

> Jedz mniej tlustych rzeczy. IMO najgorszy wybor z mozliwych. Fakt, ze bardzo tanio ponad $5K

> roznicy ale ja bym tego nei kupil.

Sie kfa nie znasz biglaugh.gif

Wczoraj zrobiłem poszukiwanie na internecie i wydaje mi się, że jeszcze muszę rozejrzeć się za Hyundaiem Santa Fe, za Grand Vitarą oraz za Nissanem Rogue. hmm.gif

Napisano

> Sie kfa nie znasz

> Wczoraj zrobiłem poszukiwanie na internecie i wydaje mi się, że jeszcze muszę rozejrzeć się za

> Hyundaiem Santa Fe, za Grand Vitarą oraz za Nissanem Rogue.

Santa fe ok.gif Chlopie nie ogladaj sie za wydumka toyoty tylko kup normalny woz. Takei santa fe czy mazda czy kia sorento to nawet porownywac nie ma jak z toyota. Poza tym jestes w USA kraju wielkich samochodow wiec nie kupuj toyoty zlosnik.gif

Co to za nissan?

Napisano
  • Autor

> Santa fe Chlopie nie ogladaj sie za wydumka toyoty tylko kup normalny woz. Takei santa fe czy

> mazda czy kia sorento to nawet porownywac nie ma jak z toyota. Poza tym jestes w USA kraju

> wielkich samochodow wiec nie kupuj toyoty

> Co to za nissan?

Jutro jadę oglądnąć te auta.

Potem jeszcze tego Santa Fe.

Myślałem o tej RAV4.

Ta z kolei jest bardzo czysta, ale normalnie aż nie do wiary. Pewnie od dziadka z Niemiec wink.gif

Ten Rogue do mnie jakoś przemawia.

Przyjrzę się też tej CR-V.

Napisano

> Jutro jadę oglądnąć te auta.

O widze jest vera cruze zlosnik.gif Tylko,z e to ogromne bydle jest.

> Potem jeszcze tego Santa Fe.

> Ten Rogue do mnie jakoś przemawia.

O tym nissanie nie slyszalem hmm.gif ba nawet na zwyo go nei widzialem zlosnik.gif

Pomysl jeszcze o tym kia

CRV tez ejst fajny.

Napisano
  • Autor

> Pomysl jeszcze o tym kia

Na sieci jest fajna KIA Sorento. Ale - prawdopodobnie jest w tej ofercie jakiś haczyk oraz auto sprzedawane jest poza siecią KIA, więc pewnie nie ma gwarancji... Ale nie zaszkodzi się przejechać - w końcu to nie daleko.

Napisano

> Na sieci jest fajna KIA Sorento. Ale - prawdopodobnie jest w tej ofercie jakiś haczyk oraz auto

> sprzedawane jest poza siecią KIA, więc pewnie nie ma gwarancji... Ale nie zaszkodzi się

> przejechać - w końcu to nie daleko.

To jest juz nowa buda i ma ramy zlosnik.gif Wiec smialo mozesz jechac ogladac. Calkiem przyzwoite auto. Moj znajomy kupil takei w dieselu. 4 records in carfax hmm.gif Mzoe po wypozyzcalni. Ja kiedys kupilem Expeditiona z wypozyczalni i sprawowal sei swietnie ok.gif

Napisano
  • Autor

No i pozamiatane. Sprawa i wątek do zamknięcia. smirk.gif

Napisano

> No i pozamiatane. Sprawa i wątek do zamknięcia.

Jednak Chevy? Poka foty food.gif Dobry wybor ok.gif

Napisano
  • Autor

Takie coś:

Tylko taki niebiesko-szary (ciemnawy). Ale taka właśnie wersja. I ten rok modelowy.

Napisano

> Takie coś:

> Tylko taki niebiesko-szary (ciemnawy). Ale taka właśnie wersja. I ten rok modelowy.

Uwielbiam te ich walk around jak sie Amerykanie podniecaja zlosnik.gif A dla Europejczykow. To cos dzieli podloge min z oplem Antara. Bardzo ladne i praktyczne auto. IMO w 12l na 100 spalanie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Uwielbiam te ich walk around jak sie Amerykanie podniecaja A dla Europejczykow. To cos dzieli

> podloge min z oplem Antara. Bardzo ladne i praktyczne auto. IMO w 12l na 100 spalanie

Ten facet pokazuje, że ma 26.8 mili z galona. Załóżmy, że praktycznie wyjdzie jakieś 24 mile z galona. Na wklejce na szybę w salonie było, że ma 20 mil z galona w mieście i 29 nie w mieście. Więc, jako że mi się nie chce liczyć - to nie powiem nic. Nie wiem, czy to więcej, niż 12 l/100, czy mniej. Na pewno ma najniższe spalanie spośród SUVów tej klasy wielkości i cenowej, 4-cylindrowych benzyniaków AWD.

Jedno co wiem to, że WYGODNIE SIĘ WSIADA I WYSIADA, jest łatwy w prowadzeniu (nie tak jak Sportage czy Tucson - masakryczne samochody), zawieszenie chodzi cicho (w koreańskich się strasznie tłukło), po przesiadce z Malibu - nie czuję prędkości w nim (rozpędzam się, rozpędzam, mówię - gdzie to przyspieszenie - patrzę - jadę już 80 mil/godz.!!!).

Jak znajdę czas - to go obfocę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.