Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnie po lekkim nagrzaniu

Featured Replies

Napisano

Koledzy, moja niezawodna F-ka (silnik c16nz) ostatnio normalnie odpaliła w garażu, z trudem - po niecałym km na stacji, a po przejechaniu kolejnych kilkuset metrów i krótkim postoju - wcale. Po kilku godzinach - znowu bez problemu.

Kiedyś na takie bóle pomogła wymiana kopułki i palca; dziś po takiej operacji Astra bez problemu odpaliła, rozgrzała się, zgasła na jałowym i zamarła. frown.gif

Co mam wymieniać? Proszę o pomoc, bo wydaje mi się, że nowe przewody WN i świecie nie pomogą.

Napisano

A może katalizator się stłukł i zapchał wydech.

Ja tak miałem identycznie jak Ty.

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

A czy zauważyłeś jakieś przyczyny lub wyraźne oznaki innego typu - owego stłuczenia katalizatora?

Ja ostatnio w nic nie stukałem, jeśli taka miałaby być przyczyna owego uszkodzenia. niewiem.gif

Pozdrav!

Napisano

> A czy zauważyłeś jakieś przyczyny lub wyraźne oznaki innego typu - owego stłuczenia katalizatora?

Ja akurat pisze o stłuczeniu bo przywaliłem katalizatorem w krawężnik i się stłukł.

Auto jak było zimne odpalało spoko, ale jak się nagrzewało/rosło ciśnienie w układzie wydechowym poprostu gasł - podczas procesu nagrzewania auto traciło moc.

Po ostygnięciu/wyrównaniu ciśnienia w układzie wydechowym auto ładnie odpalało.

Mi czasami jak się uderzyło w wydech brzęczał, ale czasami zapchanie wydechu/katalizatora nie musi być skutkiem jego stłuczenia a najzwyczajniej zużycia.

Powiem szczerze jak dokładnie zbadać czy wydech jest przytkany, na pewno wizyta u jakiegoś dobrego mechanika rozwiąże problem, albo koledzy poddadzą inne pomysły.

PZDR VEN

Napisano

> Moduł zapłonowy

Mialem diametralnie inne objawy dogorywajacego modulu, ale moze wszystkiego nie doswiadczylem.

Czujnik temperatury sprawdzilbym dla pewnosci.

Pozdrawiam

Napisano

> Czujnik temperatury sprawdzilbym dla pewnosci.

Dobrze, że to napisałeś grinser006.gif To Ty teraz będziesz szukał tego słynnego obrazka z rezystancjami czujnika w różnych temperaturach z_lol1.gif

Pozdroofka

Napisano

> Dobrze, że to napisałeś To Ty teraz będziesz szukał tego słynnego obrazka z rezystancjami

> czujnika w różnych temperaturach

Nie, wkleje fotke, gdzie on sie znajduje, a Ty dasz mi za to bana (tak bylo wczesniej ustalone). Nie bede musial szukac tabelki... hahaha.gif

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.