Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto 1.1 55 S (1997) Uszkodzenie sprzęgła- nie odbija.

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich.

W Moim puntolocie skończyło się sprzęgło- jakby nie odbija do końca, ciągnie. Dokręciłem troche śrubę linki sprzęgła i narazie jest ok. Wiem że to półśrodek i czeka mnie szybka wymiana sprzęgła. W związku z tym mam pytanie:

1. Jaka jest różnica pomiędzy sprzęgłem (kpl.) będącym w sprzedaży VALEO o numerze -821457, a VALEO o numerze- 801422?. Patrząc na alegro jedni piszą, że 801422 jest do samochodów z silnikiem 1100 min. do punto 1.1, a sprzęgło o nr 801422 do punto 1.2 (75) oraz punto 1.1 produkowanym od 1999 roku. Jeszcze inni na aukcji piszą, że są zamienne- więc jaka różnica?

2. Co kupić LUK, VALEO czy FIAT ?

Pozdrawiam.

Napisano

> Witam Wszystkich.

> W Moim puntolocie skończyło się sprzęgło- jakby nie odbija do końca, ciągnie. Dokręciłem troche

> śrubę linki sprzęgła i narazie jest ok. Wiem że to półśrodek i czeka mnie szybka wymiana

> sprzęgła. W związku z tym mam pytanie:

> 1. Jaka jest różnica pomiędzy sprzęgłem (kpl.) będącym w sprzedaży VALEO o numerze -821457, a

> VALEO o numerze- 801422?. Patrząc na alegro jedni piszą, że 801422 jest do samochodów z

> silnikiem 1100 min. do punto 1.1, a sprzęgło o nr 801422 do punto 1.2 (75) oraz punto 1.1

> produkowanym od 1999 roku. Jeszcze inni na aukcji piszą, że są zamienne- więc jaka różnica?

> 2. Co kupić LUK, VALEO czy FIAT ?

> Pozdrawiam.

Dokładnie według numerków to do 55/60 jest 801422, a do 75 801447 i 821457. Jakie są różnice pomiędzy nimi to nie wiem.

Napisano

Rozważ czy nie zaciera się linka od sprzęgła, wiem że to nie punto ale w CC miałem tydzień temu taki sam objaw i skończyło się wymianą linki.

Napisano
  • Autor

Niestety to nie linka. Dziś kupiłem w sklepie Magneti Marelli nowe sprzęgło (kpl.) niby orginał fiata od CC 1.1 o oznaczeniu fiatowskim na opakowaniu: 0071793534.

Podobno będzie chodzić:)

Mógłby ktoś sprawdzić w eperze? - zgóry dziękuję.

Napisano

> Niestety to nie linka. Dziś kupiłem w sklepie Magneti Marelli nowe sprzęgło (kpl.) niby orginał

> fiata od CC 1.1 o oznaczeniu fiatowskim na opakowaniu: 0071793534.

> Podobno będzie chodzić:)

> Mógłby ktoś sprawdzić w eperze? - zgóry dziękuję.

71752231

71718482

71736504

To co kupiłeś to odnowiony zestaw do pandy po 2003r.

Napisano
  • Autor

Dzięki.

Chyba nie ma różnicy w tym, że zamontuje od Pandy, CC, czy Uno 1.1- wszystkie są zamienne?

Odnowiony znaczy regenerowany? - Komplet zapakowany jest w orginalne pudełko Fiata a na Tarczy napis Valeo.

Napisano

> Odnowiony znaczy regenerowany? - Komplet zapakowany jest w orginalne pudełko Fiata a na Tarczy

nie to nomenklatura dla celów .... fiskalnych lub jakiś innych ... to jest nowy wyrób ok.gif

Napisano

> Komplet zapakowany jest w orginalne pudełko Fiata a na Tarczy

> napis Valeo.

No i tak ma być. Valeo leci na pierwszy montaż.

Napisano
  • Autor

Dziękuję wszystkim, ale czy ten komplet sprzęgła od Pandy bez problemu podejdzie do punto 1.1 55S?

Napisano

> Dziękuję wszystkim, ale czy ten komplet sprzęgła od Pandy bez problemu podejdzie do punto 1.1 55S?

Nie powinno być żadnego problemu. Jak zdejmiesz skrzynię to sprawdź czy pasuje docisk na koło zamachowe i czy tarcza wchodzi na wałek skrzyni. IMO powinno wszystko pasować ok.gif

Napisano
  • Autor

Dziękuję Wszystkim- temat uważam za zamknięty. Sprzęgło pasuje idealnie. Dodatkowo wymieniłem bendix-boscha, olej w skrzyni biegów oraz łozysko w przednim kole. Cena za usługe 350 PLN (w tym cena łozyska i bendixa- ok 100 zł).

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.