Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CCS 1.1 - brak mocy

Featured Replies

Napisano

witam. Mam problem, otóż po wymianie rozrządu, auto przestało przyspieszać, rozrząd jest ustawiony dobrze, sprawdzałem 18 razy. Jest ustawiony na ZERO, nawet znak na skrzyni biegów

Objawy:

-brak mocy

-motor odcina przy 4-4,5 tyś obrotów

-prędkość maksymalna 120 km/h

-czasami ma odcinke przy 4, drugim razem odcinka ok, ale nie przyspiesza.

Wykonane pomiary:

-ciśnienie paliwa - 0,9 bara

-wymieniony czujnik temperatury cieczy chłodzącej

-podmieniony TPS

-sprężanie 1 cyl - 9,7, 2 cyl - 9,6, 3 cyl- 9,7, 4 cyl - 9,6

-wymienione cewki Magnetti Marrelli

Proszę pomóżcie. Z góry dziękuję smile.gif

Napisano

pisał ze na skrzyni sie pokrywa to chyba wtedy nie mogł klin sie uwalić... sprawdz GMP moze ja tak kiedys mialem ze sie złamał i w określonej pozycji rozlaczał i miałem dziwną odcinke zeby.GIF

Napisano

> pisał ze na skrzyni sie pokrywa to chyba wtedy nie mogł klin sie uwalić... sprawdz GMP moze ja tak

> kiedys mialem ze sie złamał i w określonej pozycji rozlaczał i miałem dziwną odcinke

są dwa kliny, ostatnio miałem w ręku wałek co ktoś kontówką zrobił miejsce na regulację i wyrezał tyle materiału że o dwa ząbki szło przestawić koło

Napisano

> Sprawdź klin na kółko foniczne i jak jest OK, to zobacz klin na dolnym kółku rozrządu ale ten od

> wewnątrz.

> http://sklep.avantifiat.pl/7766580-kolo-rozrzadu-fiat-unoseicentocinqecentopunto-11/cPath=22_168_172

etam

od czegu mu ten klin scieło ?

esczo raz sprawdzic ustawienie rozrzadu , ustawienie kołka fonicznego i podmienic czujnik położenia wału

Napisano
  • Autor

ok, jutro sprawdzę, aczkolwiek nie sądzę, żeby to było to. W trakcie wymiany rozrządu, poszła mi cewka. Odcięło 2 baniaki, auto przestało jechać. Rzecz jasna. Od razu trachnąłem rozrząd i już sam nie wiem co jest nie tak. Pomóżcie proszę, bo już mam totalny brak sił jeśli chodzi o to auto.

z mojej strony rodzi się pytanie: czy jest możliwe uszkodzenia czujnika położenia wału ?

Napisano

> ok, jutro sprawdzę, aczkolwiek nie sądzę, żeby to było to. W trakcie wymiany rozrządu, poszła mi

> cewka. Odcięło 2 baniaki, auto przestało jechać. Rzecz jasna. Od razu trachnąłem rozrząd i już

> sam nie wiem co jest nie tak. Pomóżcie proszę, bo już mam totalny brak sił jeśli chodzi o to

> auto.

> z mojej strony rodzi się pytanie: czy jest możliwe uszkodzenia czujnika położenia wału ?

uzupełnij profil do cholery, napisz chociaż skąd jesteś

Napisano
  • Autor

aaa jeszcze drugie pytanie. Napiszcie mi liczbę zębów paska rozrządu.

Napisano

> aaa jeszcze drugie pytanie. Napiszcie mi liczbę zębów paska rozrządu.

abonament na google się skończył?

Napisano
  • Autor

> abonament na google się skończył?

gdybym mógł coś znaleźć na googlach, to bym nie zawracał wam głowy tutaj. Doszły mnei słuchy, że są dwa rodzaje pasków. Jesteście bardziej doświadczeni, dlatego zwracam się o pomoc, a skoro chcesz się wymądrzać czy coś, to po prostu nic nie pisz.

Napisano
  • Autor

jeśli chcesz być traktowany poważnie, to sam zacznij ludzi tak traktować, jestem w strasznie ciemnej dupie, dlatego potrzebuję pomocy i tutaj piszę.

Napisano

> gdybym mógł coś znaleźć na googlach, to bym nie zawracał wam głowy tutaj. Doszły mnei słuchy, że są

> dwa rodzaje pasków. Jesteście bardziej doświadczeni, dlatego zwracam się o pomoc, a skoro

> chcesz się wymądrzać czy coś, to po prostu nic nie pisz.

tak, sa dwa paski. 104 i 125 zebow. ale przy takiej pomylce silnik by gasl, albo nie odpalil w ogole.

Napisano
  • Autor

sprawdzałem rozrząd i jest wszystko ok. kliny całe itd itp. Jest to już drugi taki przypadek, w jednym silniku miałem dziure w tłoku, no to sprawa oczywista zeby.GIF a ten motor mam zagadke smile.gif zatem pozostaje sprzedać śruta na złom smile.gif

Napisano

oj młody młody ten złom to ulep że szkoda gadać. Elektrykę sie jakoś ogarnie ale silnik to majstersztyk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.