Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hyundai Galloper ma ktoś????

Featured Replies

Napisano

Witam

Jako że stan polskich dróg m,a szczególnie moich osiedlowych znacznie się pograsza rozważam zakup terenówki/SUV.

I tutaj pytanie ma ktoś w.w samochodzik?

Jak się sprawuje ,jakie spalanie bardzo istotne przy jeździe po mieście 2,5td i 3,0 v6 benzynka(jeśli benzynka to musi być gaz i tutaj kolejne pytanie ,jak te silniki znoszą gazowanie).

Jaki jest komfort jazdy takim samochodem(po normalnych drogach)?

No i czy nadaję się toto do jazdy w teren dla baaardzo początkującego.

Co z korozją?W tym egzemplarzach co widziałem na Alledrogo,koroduje tylny zderzak ,jak tam z podwoziem?

Rozważałem zakup Frotki A ale bardzo dużo się nasłuchałem o braku komfortu w tym samochodzie ,no i Land Rovera ale tutaj opinie sa bardzo negatywne biglaugh.gif

Napisano

> ,no i

> Land Rovera ale tutaj opinie sa bardzo negatywne

Freelander teoretycznie negatywne, a jednak ludzie jeżdżą... smile.gif

Napisano

Mam takie coś w rodzinie od nowości, 99 rok, 2.5 TD, 101km, bez intercoolera frown.gif Wersja przedłużana i podwyższona, czyli kawał landary. Wygodny, przestronny to na pewno. W teren dla początkujacego nie ma problemu. W zimie, w lesie w polu spisuje się bardzo dobrze. Przejedzie prawie wszedzie. Natomiast 2,5 TD na trasę to tragedia. Max 120 km/h szybciej się nie da, jest głośno w środku. Nasz akurat jest praktycznie nie używany, sporadycznie w góry pojedzie, albo na wycieczkę nad wodę, cały czas w garażu a rdza go bierze. Nie wiem jak wyglądać muszą egzemplarze mocno eksploatowane. Wg mnie blacha tragedia, gniją spody drzwi, zderzaki, nawet zerzarło metalowe elementy od podnośnika szyb. Po za tym przez 12 lat i 80'000 kilometrów nie przysporzył praktycznie zadnych problemów.

Ogólnie auto z tym silnikiem raczej słabe do codziennej jazdy. Raczej jako 3 auto w rodzinie na wypad w teren albo wycieczkę w góry wink.gif Niech może ktoś dla porównania napisze coś o trzy litrowej benzynie wink.gif

P.S. A co do spalanie to 12 łyka w mieście. Trasa 11 trzeba liczyć.

Napisano

> Freelander teoretycznie negatywne, a jednak ludzie jeżdżą...

i płacą, płacą ... a o sprzedaży mogą pomarzyć bo chętnych nie ma

Napisano
  • Autor

Napisz coś o komfocie jazdy w porównaniu do standardowego kompakta???Czyli pozostaje szukać 3,0 V6 pytanie jak to sie gazuje tylko bo czuje że jazda po mieście to 17-18 pewne.

120 do jazdy po mieście wystarczy ale w trasę to chyba musiał bym ubierać kapelusz biglaugh.gif

Napisano

Komfort jazdy, do 90 km/h w trasie porównywalny do normalnego auta osobowego, tylko że wysoko siedzisz smile.gif Do miasta jest OK. Wygodne siedzenia, dobra widoczność, zaparkować można na wysokim krawężniku itd. Jedynym problemem to przy tym silniku mułowatosć na trasie. Gdyby to miało te min 160-170 KM to byłoby OK. Ja w trasę tym wyjeżdżam w zimę jak jest pełno sniegu i trzeba zaspy przejechać zeby.GIF A V6 to z jakiego auta tam montowali?

Napisano
  • Autor

v6 miało 141 kucy ,też z pajero.Myślę że tyle powinno wystarczyć żeby auto jako tako się odpychała.Problem polega na tym że 90% oferowanych egzemplarzy to diesel no.gif

Edit:

Wypatrzyłem w Tec-docu ,że 2,5 td zwykłe bez Intercoolera miało 88kucyków.Może to 101konne TDI już jakoś idzie.

Napisano

Wg papierów z salonu i dowodu to mój ma 74 kW/101 KM, intercoolera nie ma. Choroba go wie, może ma mniej zlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

> Wg papierów z salonu i dowodu to mój ma 74 kW/101 KM, intercoolera nie ma. Choroba go wie, może ma

> mniej

To bv mogło wyjaśniać mułowatość zlosnik.gif Jak już masz dowód w ręce ile masy ma to autko?

Napisano

> To bv mogło wyjaśniać mułowatość Jak już masz dowód w ręce ile masy ma to autko?

Ojjj to za tydzień mogę dopiero sprawdzić.

Napisano

> To bv mogło wyjaśniać mułowatość Jak już masz dowód w ręce ile masy ma to autko?

Santa Fe ma +/- 1700 kg, więc Galloper raczej lżejszy nie będzie.

Napisano

Około 1850 kg

Napisano
  • Autor

> Około 1850 kg

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi bow.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.