Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opony i ASR

Featured Replies

Napisano

Witam,

Wymieniłem koła w cromie na alu + opony letnie, przód to 215/50 R17 tył to 215/60 R17 - czy taka kombinacja może powodować ze mi asr nie pozwala przyspieszyć na suchej nawierzchni? Mruga ta ikonka i nie przyspiesza, brak żadnego błędu - zachowuje się jak na śliskiej nawierzchni.

Dodam też ze na zimówkach wszystko było ok. ASR włączał się tylko tam gdzie miał się włączyć.

Czy Panowie przy zakładaniu felg mogli coś poruszyć i coś nie styka?

Dzięki z góry za pomoc.

Napisano

Mialem dokladnie taki sam problem ale jak mialem z przodu 225/45/R17. ASR czasem glupial i migal sobie...

zmienilem na seryjne 215/50/R17 i problem minal. Wiec u Ciebie nie powinno go tez byc.

Napisano
  • Autor

Przełożę tył na przód i zobaczę czy problem zniknie, doda tylko ze te z przodu (o profili 50) są już dość zużyte i najwyższy czas je wymienić.

> zmienilem na seryjne 215/50/R17 i problem minal. Wiec u Ciebie nie powinno go tez byc.

Napisano

Bedzie Ci tarlo... ja mam 215/55/R17 z tylu...

Wczesniej byly z przodu i przy maksymalnym skrecie i zjezdzie z nierownosci przycieralo o nadkole. U Ciebie bedzie na 100% bo Twoja jeszcze wyzsza jest

215/50/R17 to rozmiar fabryczny i taki powinien z przodu byc

Moze ASR glupieje bo jest za duza roznica miedzy przodem a tylem? U mnie byla podobna jak mialem z przody 225/45 a z tylu 215/55. Po zalozeniuy 215/50 na przod problem minal.

U ciebie z przodu masz profil 10,75cm a z tylu 12,9 czyli duuuuzo za duza roznica - 2,15cm

Napisano

> już dość zużyte i najwyższy czas je wymienić.

Dodatkowo poniewaz sa zuzyte to jeszcze ich srednica jest mniejsza. za duza roznica miedzy oponami. IMHO 215/60 beda Ci tarly rowniez z tylu... na duzych dziurach i garbach. Moje 215/55 czasami (zadko ale sie zdarza) lubia przytrzec o nadkole

Napisano
  • Autor

> (zadko ale sie zdarza) lubia przytrzec o nadkole

Ok dzięki za odpowiedz, a czy jest coś sensownego powiedzmy do 500pln/sztukę (215/50 R17) - coś proponujecie?

Napisano
Napisano
  • Autor

Dzięki,

Myślę ze spokojnie znajdę te dodatkowe 3 czy tam 11 pln do opony.

Będę jutro w pracy wybierał więc się też pewnie zdecyduje i poszukam u lokalnych dostawców w KrKi Tarnowie, być może uda się takie znaleźć.

Napisano

> wiem że to troszkę ponad kwotę ale obecnie jest dość ciekawa cena na te opony:

> http://www.opony.com/parametry-opony/toyo-proxes-t1-r-215-50r17-91-y-zr

> http://www.opony.com/parametry-opony/goodyear-excellence-215-50r17-91-w

> tu udało się jeszcze znaleźć taniej

> http://www.oponeo.pl/dane-opony/toyo-proxes-t1-r-215-50-r17-91-y-zr

Goodyear w tym roku podobno sie nie udal... nie polecaja go. Natomiast bardzo dobry jest firestone (ktory ja np zakupilem wczoraj)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.