Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ustawiona zbieznosc - a opony strasznie piszcza na zakretach

Featured Replies

Napisano

Witam,

bylem u mechanika (takiego pod domem - bo mialem najblizej - wydaje mi sie ze taki sobie ten mechanik) zeby mi ustawil zbieznosc po wymienie wahaczy.

Ustawil zbieznosc, wyjechalem i wczoraj wzialem ostro zakret i opony strasznie piszczaly (jak w filmach amerykanskich) - przed ustawianiem tej zbieznosci tez pokonywalem tak czasem zakrety i nigdy sie nie zdarzylo zeby piszczaly.

Czy takie piszczenie moze byc wynikiem zle ustawionej zbieznosci (geometrii) kol?

Pozdrawiam

P.S

oczywiscie mam na mysli takie ekstremalne skrecanie - przy dosc duzej predkosci - ostry zakret. Przy normalnej jezdzie nic nie piszczy przy skrecaniu.

Napisano

> Czy takie piszczenie moze byc wynikiem zle ustawionej zbieznosci (geometrii) kol?

Oczywiście , ale też lubi ściągać na boki

> oczywiscie mam na mysli takie ekstremalne skrecanie - przy dosc duzej predkosci - ostry zakret.

> Przy normalnej jezdzie nic nie piszczy przy skrecaniu.

Czyli już wiesz że należy zwolnić . Jakie masz oponki? Ja na Passio miałem wrażenie że mam 300KM pod maską , piszczały przy każdych warunkach biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Oczywiście , ale też lubi ściągać na boki

> Czyli już wiesz że należy zwolnić . Jakie masz oponki? Ja na Passio miałem wrażenie że mam 300KM

> pod maską , piszczały przy każdych warunkach

NIe sciaga na boki - to poprawili (przed ustawieniem zbieznosci sciagalo).

Ja tak nie jezdze - po prostu chcialem sprawdzic czy beda piszczaly, bo wczesniej nie piszczaly.

Opony mam jakies Good Year F1 cos tam...

nie, moment... wroc... jeszcze na zimowych jechalem - zimowe mam YOKOHAMA (badziew, ale musialem kupic bo akurat mi sie rozwalila a przejezdzalem obok wulkanizatora to komplet nowych kupilem)

Napisano

piszczą bo jest ciepło smile.gif i będą piszczeć coraz bardziej 270751858-jezyk.gif hehe zmień oponki na lato

Napisano
  • Autor

> piszczą bo jest ciepło i będą piszczeć coraz bardziej hehe zmień oponki na lato

Sprawdze te teorie... sprawdze :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.