Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ile wam pali...

Featured Replies

Napisano

ile palą wasze tipki??

Mój 1.4 na jednopunktowym wtrysku pali w mieście 15 litrów a na trasie 9 litrów gazu

Napisano

Moj 1,6 z jednopunktem, w zimie potrafil dojsc do 11 po miescie sick.gif

Jak wymienilem termostat zszedl do 8... Pb95 oczywiscie.

Napisano

> Moj 1,6 z jednopunktem, w zimie potrafil dojsc do 11 po miescie

> Jak wymienilem termostat zszedl do 8... Pb95 oczywiscie.

mój 1.6 po mieście 10L przy ekonomicznej jeżdzie czyli tak jak w danych fabrycznych

Napisano

> ile palą wasze tipki??

> Mój 1.4 na jednopunktowym wtrysku pali w mieście 15 litrów a na

> trasie 9 litrów gazu

Moj teraz srednio traas/mmiasto pali ciagle 10l:) zawsze na 10 litrach robie 100km:) Ja na twoim miejscu bym podjechal do gazownika (jakiegos dobrego) i wyregulowal instalacje. U mnie kiedys spalanie dochodzilo do 17 l/100km, ale po ustawieniu juz bylo ok. Zreszta po pierwszych opadach sniegu spalanie byl ow granicach 15-16litrow:>

Napisano

mój 1,6 pali 11gazu po miescie po trasie jeszcze nie mialem okazji ale rodzicow 1,4 pali po miescie 9 a po trasie nawet 7,2 literka potrafi spalic , tak do 120na godzine ,oczywiscie gazu smile.gif

Napisano

> ile palą wasze tipki??

> trasie 9 litrów gazu

Moj 1.4 ie

miasto -- ok. 11 litrow LPG

trasa -- ok. 8 litrow LPG

nie mam ciezkiej nogi wink.gif

Pozdrawiam

Napisano

> ile palą wasze tipki??

> trasie 9 litrów gazu

To jak mój uniak 1,4, choć czasem i więcej zechla biglaugh.gif

Napisano

A mój również 1,4 monowtrysk na trasie / miasto spala na butli w kole, 30 litrowej,co daje jakieś 27 l gazu nie wiem ile cfaniaczek.gif, ale przejeżdżam sobie dokładnie 250km jump.gif

Napisano

Mój tipek pali po mieście ok10 litrów (benzynki) a na trasie jakieś 7,5 - 8 litrów zlosnik.gif

Napisano

1.6 monowtrysk w mieście 8-12 zależy czy mi się śpieszy, a w trasie padł rekord w ubiegłym roku jechałem z Gorzowa na Hel i z powrotem przez Słupsk wyszło 5 !!!.

Napisano

> 1.6 monowtrysk w mieście 8-12 zależy czy mi się śpieszy, a w trasie

> padł rekord w ubiegłym roku jechałem z Gorzowa na Hel i z

> powrotem przez Słupsk wyszło 5 !!!.

mów jaką predkością na którym biegu i ile obr. było i ile pokazywał ekonomizer zlosnik.gif

Napisano

Wystarczy przyspieszając wyczuć dodawanie gazu, jak ktoś ma cegły w butach to nigdy nie zejdzie nawet poniżej ośmiu. maksymalnie prędkość dochodziła do 100 i to tylko miejscami (tak się jedzie w sznurze samochodów). Na koniec sierpnia jechałem Golfem III (na gazie) do Gdańska na koncert JMJ. W Gdańsku na stacji benzynowej właściciel przeżył szok, że w butli jest jeszcze 9 litrów ( następne 100 km ), a w Golfie nie ma ekonomizera. uzbroj_zlo.gif

Napisano

> benzynowej właściciel przeżył szok, że w butli jest jeszcze 9

> litrów ( następne 100 km ), a w Golfie nie ma ekonomizera.

Ekonomizer niby taki bajer, ale jak sie gdzies przesiadam to mi go brakuje:) I potwierdzam, ze mozna nauczyc sie na nim operowac gazem:)

Napisano

Witam wszystkich tipomaniakow smile.gif to moj pierwszy post na tym forum. Dobra...ale do rzeczy

Co: tipo 1.4 gaznik '94 LPG 190 tyskm ( z czego 90 tys na gazie)

Ile : Spalanie wrecz ksiazkowe .Na benzynie przy 90kmh 6.1 , przy 120 kmh 7.2 .Nalezy dodac ze proby przeprowadzane w ubiegle lato na "autostradzie" o ile mozna tak nazwac polskie drogi smile.gif przy 90khm predkosc nie przekraczala 100, a drugi test 110-130 ( z gorki).

LPG.. do niedawna palil 10 litrow niezaleznie co sie robilo.. miasto ,trasa na wariata.. zawsze dyche ssalo.. Zmienilem swiece na NGK ktore mi polecali gazownicy - wczesniej bosh 3 elektrodowy, polska ISKRA "lpg"... dopiero na NGK zauwazylem znaczny spadek zuzycia gazu bez utraty komfortu pracy silnika.. obecnie 8 /100 i mniej na trasie

pozdro.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> ile palą wasze tipki??

> trasie 9 litrów gazu

Około 10-12 literków benzynki w mieście a na trasie około 9. Ale jestem przed wymianą świec mam nadzieję że coś pomoże.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.