Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A G alarm, centralny - dodanie silownika

Featured Replies

Napisano

W asterce mam zamontowany autoalarm i centralny zamek ALEEEEE steruje tylko 4 drzwiami - klapa bagażnika niestety na kluczyk. Ale jak otworzę bez rozbrajania to wyje. I teraz pytanie czy jak dokupię na allegro siłownik to będzie go można podłączyć do oryginalnego.

Napisano

Tak, gdyż oryginalne siłowniki sa ze sobą połaczone równolegle - możesz dokładać tyle siłowników, ile chcesz, byleby prądu tylko wystarczyło...

Jednakże jestem zdziwiony, że brak siłownika w klapie, nie widziałem na schematach takiej wersji...

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Tak, gdyż oryginalne siłowniki sa ze sobą połaczone równolegle - możesz dokładać tyle siłowników,

> ile chcesz, byleby prądu tylko wystarczyło...

> Jednakże jestem zdziwiony, że brak siłownika w klapie, nie widziałem na schematach takiej wersji...

> Pozdr.

Oki no to teraz muszę dopaść jakiegoś elektryka co by to zrealizować. A co do braku nie wiem czemu, ale alarm był dokładany w ASO OPLA.

Napisano

> W asterce mam zamontowany autoalarm i centralny zamek ALEEEEE steruje tylko 4 drzwiami - klapa

> bagażnika niestety na kluczyk. Ale jak otworzę bez rozbrajania to wyje. I teraz pytanie czy

> jak dokupię na allegro siłownik to będzie go można podłączyć do oryginalnego.

Jeśli centralny jest oryginalny to raczej mało prawdopodobny jest brak siłownika w klapie. Zajrzyj do instrukcji obsługi astry na stronę 57 i 58, a wszystko się wyjaśni moim zdaniem. Jeśli szczelina w zamku jest poziomo - klapa będzie się odblokowywać wraz z otwarciem centralnego, jeśli pionowo - to trzeba klapę otworzyć kluczykiem. Alarm jest oryginalny? Bo tu znowu instrukcja mówi, że za pomocą zamka klapy nie można wyłączyć zabezpieczenia antykradzieżowego ani sterować centralnym zamkiem. Jeśli jest dokładany to też normalne, że jak otworzysz klapę kluczykiem bez jego rozbrojenia to wyje, w końcu o to chodzi. Jeśli alarm ma się nie załączać przy otwarciu klapy bagażnika to do jej otwarcia służy dodatkowy przycisk pilota, który otwiera zamek i wyłącza alarm, po zamknięciu klapy alarm uzbraja się automatycznie w tym przypadku.

Napisano
  • Autor

Juz sprawdziłem - nie działa w klapie nie słychać pracy siłownika więc albo jest odłączony, albo go brak. Na tygodniu rozmotuję tapicerkę i zobaczę co i jak.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.