Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[AF] Kontrolka Check po instalacji LPG

Featured Replies

Napisano

Witam

Niedawno założyłem LPG i od tego czasu co jakiś czas zapala się kontrolka (Check) sterowania silnikiem. Mechanik mówił, że to normalne bo sonda wykrywa inne spaliny na LPG a inne na benzynie. Czy to normalny objaw przy LPG? A swoją drogą jakie napięcie powinna pokazywać sprawna sonda podczas pracy?

Napisano

> Mechanik mówił, że to normalne bo sonda wykrywa inne spaliny na LPG a inne na

> benzynie.

Tak mówi zwykle gdy nie umie wyregulować instalacji.

>Czy to normalny objaw przy LPG?

Nie.

> jakie napięcie powinna pokazywać sprawna sonda podczas pracy?

Oscylacje od wartości bliskich 0V, do 1V.

Napisano
  • Autor

> Tak mówi zwykle gdy nie umie wyregulować instalacji.

Czyli należało by się wybrać do innego mechanika ok rozumiem. Zapomniałem jeszcze napisać o jednej sprawie która nie daje mi spokoju. Od czasu założenia instalacji kilka razy zdarzało się że dławiło samochód na LPG i musiałem przełączyć na benzynę i tu pojawiał się problem, samochód kilkanaście razy gasł na wolnych obrotach!!! Podejrzewałem, że to silniczek krokowy, wyczyściłem go, założyłem i jak na razie wszystko chodzi, wcześniej nie było z tym żadnych problemów takie cyrki zaczęły się po montażu LPG.

Czyli z tego co zrozumiałem wyregulowanie odpowiednio instalacji powinno rozwiązać problem świecącej się kontrolki. Miałem zamiar podłączyć wozidło pod komputer ale nie wiem czy jest sens.

W każdym razie dzięki za odpowiedź.

Napisano

> Witam

> Niedawno założyłem LPG i od tego czasu co jakiś czas zapala się kontrolka (Check) sterowania

> silnikiem. Mechanik mówił, że to normalne bo sonda wykrywa inne spaliny na LPG a inne na

> benzynie. Czy to normalny objaw przy LPG? A swoją drogą jakie napięcie powinna pokazywać

> sprawna sonda podczas pracy?

Skoro nie umie sobie poradzić z instalacją w takim prostym silniku, to złóż reklamację. Zażądaj zwrotu pieniędzy.

Takie instalacje zakładali już 10 lat wstecz i działały one poprawnie [brak błędów]!

Tego się trzymaj!

Napisano

Jeśli nie potrafi ustawić prawidłowej emulacji to niech Ci założy emulator sondy wpinany w przewód sondy koszt30zł i spokój na zawsze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.