Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z centralnym zamkiem

Featured Replies

Napisano

Zauważyłem mały defekt centralnego, może ktoś powie o co chodzi. Przestał mi zamykać drzwi kierowcy z pilota. Pozostałe 3 drzwi działają. Jak przekręcę kluczykiem w zamku to zamknie mi tylko drzwi kierowcy. A wcześniej zamykał wszystkie icon_rolleyes.gif. Skutek jest taki, że pilotem zamykam 3 drzwi a z klucza kierowcy sick.gif.

Samochód Seat Cordoba 2004 r. Obsługa centralnego z pilota dodana jako funkcja alarmu zakładanego w salonie przy kupnie. W standardzie central dział z kluczyka w zamku. Od czego zacząć szukanie, co może być problemem ? niewiem.gif

Napisano

brudny mikrostyk w zamku kierowca. Temat tak stary jak volkswagen...

rzuć okiem tutaj co prawda z forum fabii ale ide o dobrego browarka, że zamki się wiele nie różnią, zresztą jak same objawy i pewnie problem.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> brudny mikrostyk w zamku kierowca. Temat tak stary jak volkswagen...

> rzuć okiem tutaj co prawda z forum fabii ale ide o dobrego browarka, że zamki się wiele nie

> różnią, zresztą jak same objawy i pewnie problem.

> Pozdrawiam

czyli wymiana krańcówki ? nie wygląda to dobrze, jeśli chodzi o łatwość naprawy icon_rolleyes.gif

Napisano

niekoniecznie wymiana, ja swoją wyczyściłem - zebrał się na niej taki syf coś jak smar / olej wymieszany z kurzem... po wytarciu szmatką zamek ożył ok.gif

Czasem trzeba wymienić ową krańcówkę, koszta kilka zł w sklepie elektronicznym, nawet się do tego przymierzałem ale w moim zamku padł inny mikrus więc temat odpadł. Ogólnie nic trudnego tylko trochę cierpliwości żeby zdemontować tapicerkę i blachę z drzwi. Ogólnie się da ok.gif Trenowałem na obu drzwiach...

Tak więc nie nerwuj się Kaźmirz tylko spokojnie bez stresu w sobotę albo inny dzionek wymontuj z rana zamek i jak będzie trzeba wymienić krańcówkę to do sklepu elektronicznego a potem dwa przewody przelutowac to już pikuś.

Pozdrawiam i życzę miłej zabawy ok.gif

A i jeszcze zobacz czy zapala się światło w podsufitce jak otworzysz drzwi z niedziałającym zamkiem...

AA to spróbuj docisnąć wtyczki w słupku przednim po otwarciu drzwi kierowcy, być może diabeł tkwi w szczegółach...

Napisano
  • Autor

> A i jeszcze zobacz czy zapala się światło w podsufitce jak otworzysz drzwi z niedziałającym

> zamkiem...

wszystko działa normalnie, światełko świeci icon_rolleyes.gif

> AA to spróbuj docisnąć wtyczki w słupku przednim po otwarciu drzwi kierowcy, być może diabeł tkwi w

> szczegółach...

są gdzieś w okolicy tej gumy-przelotki którą idą wszystkie kable do drzwi ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.