Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Citroen c3 zakup

Featured Replies

Napisano

Witam,

Zonie sie podoba i ... sam nie wiem co sadzic o tym aucie ... slyszalem o problemach z elektryka confused.gif

C3 w roczniku 2004 - 2007 silnik benzynowy

Jaki silnik najmniej awaryjny? smirk.gif Jakies FL w tym modelu ktory rocznik najlepiej brac ?

Napisano

Całkiem przyzwoity samochodzik na miasto, a i na trasę da się gdzieś spokojnie pojechać. Silniki benzynowe raczej bez większych problemów, nie polecam jedynie 1.1 chyba że typowo do miasta, na trasie wyraźnie brakuje mu mocy. FL był od 2005 roku, poznać po trochę innym przodzie i tylnych lampach. Kupując warto szukać wersji z trochę lepszym wyposażeniem bo te podstawowe to nawet tapicerki miały w całości z plastiku. Odnośnie usterek elektryki i elektroniki to dotyka ich to samo co reszte z koncernu PSA czyli klasyczne przełączniki pod kierownicą, BSI (chociaż to raczej problem z pierwszych lat produkcji oraz powikłania po nieudolnie montowanych alarmach). Były jeszcze problemy z pękającymi przednimi sprężynami przy niskich temperaturach ale to tez modele z przed FL.

Napisano

Ja kupiłem 2 miesiące temu C3 1,6 benzyna dla żony. Na razie jestem na etapie remontu zawieszenia przód - niestety prawe 90 tyś i wszystko do wymiany smile.gif - jak nic pójdzie ze 3 tys na remoncik, ale będzie stan co najmniej dobry. Co do silników w 1.4 benzyna potrafi pójść uszczelka pod głowicą. Potrafi często. Silnik 1,1 nie jedzie, natomiast 1,6 pali jak smok (8,5-10 Warszawa). Są zwolennicy HDI, ale w używanym to nie wiem...

No i pękła mi sprężyna przód tak po prostu od stania w garażu miesiąc po zakupie chyba. Niestety po rozebraniu stwierdziłem, że elementy współpracujące ze sprężyną bardzo zużyte i trzeba powymieniać. A auto poniżej 100 tys ma i jest od 1 właściciela, więc można wnioskować, ze Citroen pancerny nie jest i na nasze drogi może nieco za delikatny. Widoczność nieco ograniczona jest przez dziwnie ukształtowane przednie słupki i trzeba się czasem wychylać. Nie odradzam auta, jest miękkie i przytulne, ale może pomyśl o czymś w stylu Suzuki Swift?

Napisano

a co Ty chcesz za 3 tysie wymieniac?? bo powiem szczerze ze jakos nie potrafie sie doliczyc 3 tysiecy...

Napisano

Spokojnie da radę, policz wszystkie elementy gumowo-metalowe na oryginałach, ceny potrafią zaskoczyć, np gumowa osłona przegubu 272zł (za gumkę i 2 opaski) . No napisze Ci: sprężyny przód, łożyska kolumny, poduszki amortyzatora, łączniki stabilizator, gumy stabilizator, osłona przegubu, końcówki drążków, sworznie wahaczy + tuleje wahaczy, tarcze, klocki, ograniczniki tylnej osi (odboje), niestety również zaciski przód bo stoją. Spokojnie się uzbiera taka kwota, choć może nie za samo zawieszenie, ale za zawieszenie i hamulce. Robiąc wszystko na częściach zakupionych w Citroenie wyszło by jeszcze więcej - wystarczy poprosić o kalkulację naprawy czegokolwiek - szczeka opada sama smile.gif

Napisano

Napisz mi na priva nadwozie, jutro postaram sie zrobic wycene, mysle ze bedzie mogla Cie zaskoczyc smile.gif

Chyba ze upierasz sie przy orignale, to nie mam pytan..

Napisano

kara.gif

Siadaj pala :D

Kolega ma 1.6 16v takze Twoja cena nie jest aktualna 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Siadaj pala :D

> Kolega ma 1.6 16v takze Twoja cena nie jest aktualna

nasze magiczne ceny da się zrobić na wszystko cfaniaczek.gif

Zakupi xx sztuk to będzie $$ zlosnik.gif

Napisano

> Napisz mi na priva nadwozie, jutro postaram sie zrobic wycene, mysle ze bedzie mogla Cie zaskoczyc

> Chyba ze upierasz sie przy orignale, to nie mam pytan..

na upartego nic nie zdziałasz, za to ja pomogę zlosnik.gif

Napisano

Dzięki za propozycję, na razie wszystko mam zakupione, część w zamiennikach typu TRW, leży w kartonach tylko czasu nie ma powymieniać. Na przyszłość zapytam jak coś jeszcze się sypnie.

Nie upieram się na oryginały, ale nie wszystko występuje jako zamiennik akurat do mojej wersji. Co bywa irytujące, nie zaprzeczam.

Napisano

> Zawsze zdzialam :D

zawsze pomożemy zlosnik.gifok.gif byście zdziałali zlosnik.gifok.gif

Zdrowych i wesołych Świąt Wszystkim przy okazji życzę ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

witam goscinnie . citroen c3 1,1 . da sie jakos odczytac bledy i jesli tak to gdzie szukac tabeli . szukajka cos mnie nie lubi . z gory dzieki za odp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.