Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alfa 156 V6 "nie jedzie"

Featured Replies

Napisano

Mam taki problem, wymieniałem chłodnicę w swojej alfie i po całym zabiegu świeci się kontrolka wtrysku. Auto na zimnym silniku muli, słabo się wkręca. Na ciepłym jest niewiele lepiej. Na gazie pracuje bez żadnych problemów. Podłączałem do kompa i wyskoczyło 5 błędów, mniej więcej coś w stylu czujnik temperatury powietrza, czujnik masowego przepływu powietrza, czujnik temperatury wody, czujnik...czujnik... Na chwilę obecną pozostał jeden błąd P0100 czujnik masowego przepływu powietrza. Przy zgaszonym silniku udaje się go skasować, jednak znowu pojawia się jak auto pracuje. Domyślam się, że chodzi o przepływkę hmm.gif Tylko czy aby na pewno? Łudzę się, że to może styki przy czujniku zlosnik.gif Sprawdzę coś zwykłym miernikiem elektrycznym? Całkowite odpięcie przepływki skutkuje pojawieniem się błędu czujnika temperatury powietrza. Będę wdzięczny za wszelkie rady. Aaaaa i jeszcze...czy przepływomierz od alfy 2.4 jtd nada się na krótką podmiankę?

Wracając do samego tematu, wczoraj zostałem objechany...chociaż objechany to za słabe słowo. Jakieś Mitsubishi Lancer Evo VII po prostu wgniotło mnie w ziemię zlosnik.gif Szatan nie auto! Kiedy ja próbowałem złapać przyczepność na przedniej osi, to japoniec dosłownie frunął daleko przede mną.

To się pożaliłem, jest mi już trochę lepiej grinser006.gif

Napisano

> Jakaś taka niezręczna cisza nastała...

marchewa wpada , po nacisnieciu pedalu gazu ?

Napisano
  • Autor

> marchewa wpada , po nacisnieciu pedalu gazu ?

Cały czas świeci. Można ją skasować na zgaszonym silniku, ale uruchomienie skutkuje ponownym pojawieniem się marchewy. Kumpel ma nową przepływkę tylko, że do diesla 2.4, na krótką podmiankę wystarczy? Chodzi tylko o to, żeby sprawdzić czy to faktycznie wina przepływki. Auto na zimnym silniku strzela w dolot (na benzynie). Na gazie nie zmieniło się nic - można bez problemów jeździć.

Napisano

Jak ma te same oznaczenia to probuj , jak nie to idz kup przeplywkie i ciesz sie palerem.

Aha lepiej kupic uzywke anizeli podrobke waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Jak ma te same oznaczenia to probuj , jak nie to idz kup przeplywkie i ciesz sie palerem.

Numer przepływki jest zupełnie inny, ale pasują wkłady. Wymieniłem, założyłem i Alfa śmiga jak dawniej 893goodvibes.gif Obawiałem się, że mogło paść coś innego głupiego i ciężko dostępnego. Ale jestem szczęśliwy zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.