Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Testy IAW ECU Scan / IAW Gauges

Featured Replies

Napisano

Bardzo proszę o wszelkie uwagi dotyczące programów IAW ECU Scan i IAW Gauges:

http://chomikuj.pl/tzok/IAW+ECU+Scan

Chętnie zobaczyłbym filmik jak sprawują się "gajgerki" podczas pracy silnika i jakie wartości osiąga wypełnienie wtrysku.

Na chwilę obecną NIE działa test silnika krokowego w IAW-16F, więc tego nie trzeba zgłaszać.

Napisano
Jutro nagramok.gif, dziś juz nie bardzo mi sie chce, i poza tym pada.
Napisano

Jutro sie trochę przesunęło, ale jest

• 4 miesiące później...
Napisano

pobralem już parę wersji i przy próbie uruchomienia mam komunikat o niewłaściwym inicjowaniu

mam Xp - co robię nie tak?

i czy zakoduje nim kluczyki do immo bo nie zawsze immo łapie mój kluczyki

Napisano
  • Autor

> pobralem już parę wersji i przy próbie uruchomienia mam komunikat o niewłaściwym inicjowaniu

> mam Xp - co robię nie tak?

Jak dokładnie brzmi komunikat?

> i czy zakoduje nim kluczyki do immo bo nie zawsze immo łapie mój kluczyki

Nie, kluczyki w CODE-I koduje się przy pomocy master-key (klucza matki) a nie interfejsu diagnostycznego. Trzeba mieć klucz brązowy i min. 2 niebieskie. Jeśli jednak "nie zawsze łapie" to problem nie jest z kodowaniem ale z połączenie antena - centralka CODE lub centralka CODE - ECU. Jeśli kodowanie by się uszkodziło to raz na zawsze, a nie że raz działa, a raz nie.

Napisano

problem rozwiązany netframework. wymagał ponownej instalacji teraz program się uruchamia

mam jeszcze pytanko dotyczące interfejsu posiadam VAGa (niebieski kkl) i muszę do niego dokupić przejściowke na 3 piny oglądałem z dodatkowym + oraz - oraz tylko z dodatkowym + i sam już nie wiem jaką wybrać. czy na wystarczy obojętnie jaką OBD2 na 3piny?

prosił bym o jakąś podpowiedzi

Napisano
  • Autor

> problem rozwiązany netframework. wymagał ponownej instalacji teraz program się uruchamia

> mam jeszcze pytanko dotyczące interfejsu posiadam VAGa (niebieski kkl) i muszę do niego dokupić

> przejściowke na 3 piny oglądałem z dodatkowym + oraz - oraz tylko z dodatkowym + i sam już nie

> wiem jaką wybrać. czy na wystarczy obojętnie jaką OBD2 na 3piny?

> prosił bym o jakąś podpowiedzi

Dodatkowy "-" nie jest konieczny, wystarczy ten który już jest w złączu 3-pin, tylko "+" wymaga podpięcia "z zewnątrz".

Napisano

dziękuje bardzo za fachową pomoc i duże uznanie za stworzenie programu diagnostycznego

• 5 miesięcy później...
Napisano

> dziękuje bardzo za fachową pomoc i duże uznanie za stworzenie programu diagnostycznego

ogrzewam kotleta starego i twardego grinser006.gif

co potrzeba do diagnostyki w silniku 1,2 8v oznaczenie kompa IAW 18F.B4

1 komp ok.gif jest

2 przewod - jaki?

3 program ktory podejdzie pod XP

cos jeszcze ??

mozna podac link do alledrogo z przykladem, oraz link do sciagniecia odpowiedniego programu

pytaniqa moze laickie ale ja laikiem jestem wink.gif

Napisano

> ogrzewam kotleta starego i twardego

> co potrzeba do diagnostyki w silniku 1,2 8v oznaczenie kompa IAW 18F.B4

> 1 komp jest

> 2 przewod - jaki?

ja używałem VAG kkl(zwykły bez tego przełącznika)+adapter 3 pin

mniej więcej coś takiego http://moto.allegro.pl/tester-interfejs-fiat-alfa-lancia-vag-kkl-usb-i2109203910.html

> 3 program ktory podejdzie pod XP

program pobierzesz od kolegi tzok w pierwszym poście

> cos jeszcze ??

chęci smile.gif

Napisano

> program pobierzesz od kolegi tzok w pierwszym poście

> chęci

jednak poleciłbym kolejną generację i wydanie;]

jakiś tekst wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

A ja mam pewien problem z tym programem.

ściągnąłem go żeby koledze podłączyc SC i wszystko fajnei zainstalowane, kabel podpięty, plus też a w programie ciagle przy próbie połączenia pisze mi "włącz zapłon" mimo ze jest on właczony ..??

Napisano

> A ja mam pewien problem z tym programem.

> ściągnąłem go żeby koledze podłączyc SC i wszystko fajnei zainstalowane, kabel podpięty, plus też a

> w programie ciagle przy próbie połączenia pisze mi "włącz zapłon" mimo ze jest on właczony

> ..??

Najpierw ustawiasz odpowiedni port Com potem klikasz połączenie i po wyświetleniu komunikatu dopiero włączasz zapłon, jak będziesz miał wcześniej włączony to cie nie połączy

Napisano

> Najpierw ustawiasz odpowiedni port Com potem klikasz połączenie i po wyświetleniu komunikatu

> dopiero włączasz zapłon, jak będziesz miał wcześniej włączony to cie nie połączy

własnie zastanawiam sie jak to z tym portem Com bo kabel który ja mam podłaczany jest na USB... inna sprawa ze zastanawiam sie na którym przełaczniku ma byc kabel , bo na niebieskiej kostce mam 4 warjanty. Kurcze było dobrze to wycofali z nowej Wrsji esi Seicento , Punto itp

dodam tylko że posiadam TAKI kabel

Napisano

> własnie zastanawiam sie jak to z tym portem Com bo kabel który ja mam podłaczany jest na USB...

> inna sprawa ze zastanawiam sie na którym przełaczniku ma byc kabel , bo na niebieskiej kostce

> mam 4 warjanty. Kurcze było dobrze to wycofali z nowej Wrsji esi Seicento , Punto itp

> dodam tylko że posiadam TAKI kabel

a zainstalowałeś napewno dobrze oba interfejsy? znajduje Ci je w menadżerze urządzeń? Ustaw w pozycji VAG/KKL

Napisano

> a zainstalowałeś napewno dobrze oba interfejsy? znajduje Ci je w menadżerze urządzeń? Ustaw w

> pozycji VAG/KKL

kurcze nie sprawdzałem w menadżerze ale jak podłączam pod Fiat Ecu Scan inne samochody to dizała ok

Napisano

W IAW ustaw ten sam port co w FES-ie. Przełącznik na fejsie poz. 7 i ciesz się diagnostyką

Napisano

> W IAW ustaw ten sam port co w FES-ie. Przełącznik na fejsie poz. 7 i ciesz się diagnostyką

Faktycznie tak zrobiłem i jest ok smile.gif

Dzieki wielkie za pomoc 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.