Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiary zespołu napedowego malucha.

Featured Replies

Napisano

Szukam, szukam i znaleźć nie potrafię.

Szukam wymiarów mocowań zespołu napędowego malucha oraz tego jaki jest rozstaw końcówek półosi, które przykręca się do przegubów.

Czy można to gdzieś znaleźć?

Napisano

> Szukam, szukam i znaleźć nie potrafię.

> Szukam wymiarów mocowań zespołu napędowego malucha oraz tego jaki jest rozstaw końcówek półosi,

> które przykręca się do przegubów.

> Czy można to gdzieś znaleźć?

wymiar miedzy plaszczyznami przegubow moge zmierzyc jak nie zapomne bo moj stoi bez silnika ale to z wieczora podam

Napisano
  • Autor

> wymiar miedzy plaszczyznami przegubow moge zmierzyc jak nie zapomne bo moj stoi bez silnika ale to

> z wieczora podam

Tylko płaszczyzny przegubów musiałyby być ustawione równolegle względem siebie lub inaczej rzecz biorąc, chodzi o to, że płaszczyzna musi być pod kątem prostym do podłoża podłoża.

Słyszałem, że do programów typu autocad można skądś ściągnąć dane różnych zespołów napędowych.

Napisano
  • Autor

> A swojego nie możesz zmierzyć?

Mogę ale nie wiem jak tego dokonać. Dziś próbowałem i za cholerę nie jestem pewien czy wymiar jest prawidłowy.

Najlepiej gdyby można było gdzieś trafić na jakiś rysunek, gdzie pokazana jest rozpiętość końcówek półosi.

To musi być dokładny wymiar tak żeby wszystko mi potem pasowało.

Napisano

> Tylko płaszczyzny przegubów musiałyby być ustawione równolegle względem siebie lub inaczej rzecz

> biorąc, chodzi o to, że płaszczyzna musi być pod kątem prostym do podłoża podłoża.

> Słyszałem, że do programów typu autocad można skądś ściągnąć dane różnych zespołów napędowych.

napisz a najlepiej narysuj jaki wymiar potrzebujesz

pod katem prostym bedzie ciezko bo bez motoru buda sie dzwiga

ale przeciez poloska w zabieraku pracuje znaczy mam mozliwosc przesuniec wzdluznych wiec jest pewien margines bledu.

chyba ze kolega na sztywno to chce polaczyc

Napisano
  • Autor

> napisz a najlepiej narysuj jaki wymiar potrzebujesz

> pod katem prostym bedzie ciezko bo bez motoru buda sie dzwiga

> ale przeciez poloska w zabieraku pracuje znaczy mam mozliwosc przesuniec wzdluznych wiec jest

> pewien margines bledu.

> chyba ze kolega na sztywno to chce polaczyc

Na sztywno nie może być, musi być jakaś granica błędu. Dlatego nie wiem jak to ugryźć. Chodzi o to żebym sobie ustalił pewien wymiar tak żeby prawidłowo to pracowało.

Szkoda, że nigdzie nie można znaleźć tych elementów zwymiarowanych z granicą tolerancji, bo wówczas byłoby o wiele łatwiej.

Napisano

> Na sztywno nie może być, musi być jakaś granica błędu. Dlatego nie wiem jak to ugryźć.

> Chodzi o to

> żebym sobie ustalił pewien wymiar tak żeby prawidłowo to pracowało.

no ale granica bledu bedzie odległość miedzy poloską długą ze skrzyni ( czyli pierscieniem blokujacym mozliwosc wyjscia poloski z zabieraka + jakies 2-3 mm) a półoską krótka ta z przegubem i kolem

z tego co pamietam jak wymienialem przeguby to ok 5mm na stronie to na pewno bylo o ile nie 10mm

poza tym wahacz dziala na dosc duzym promieniu wiec te odleglosci nie powinny sie az tak roznic z mototrem i bez dzis pomierze (przynajmniej sie postaram) moze sprobuje jakos go obciazyc do wyrownania zawiasu

Napisano
  • Autor

Warte to coś?

Z uwagi na to, że zespół napędowy z malacza będzie pracował zupełnie z inną ramą i wahaczami, które sam planuję wykonać to takie przeguby wydają mi się rozsądnym rozwiązaniem.

Napisano

> Warte to coś?

IMHO bezsensu pod seryjny silnik i skrzynię.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.