Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

poduszki mcphersonów CCS

Featured Replies

Napisano

Witam, mam takie pytanie - wymieniłem prawą poduszkę mcphersona i teraz jej końcówka wystaje 5 [mm] (zdj) więcej niż lewa strona (wcześniej były równo). Jak to możliwe? Kupiłem poduszkę Ricambi, podobno są 2 typy (dla SC z klimą i bez) ale w Fiacie sprzedano mi taką jako oryginalną CC. Tulejkę i podkładkę zamocowałem tak jak wcześniej (prawidłowo - nie robiłem z tym pierwszy raz). Macie jakieś pomysły?

13374075384490003336.jpg

79674244188417143319.jpg

Napisano

cos mi tu smierdzi.. na pierwszym foto widac jakby tulejka wogole nie

"wskoczyla" w gume od poduszki, tulejka ma sie tam schowac i na to idze talerzyk i nakretka, tak jak na 2 foto.. cos widac ze jednak inaczej zalozone niz druga strona

Napisano

Witam podepnę sie tutaj z moim problemem. Zmieniałem przednie amorki w swoim ccs i czy jest możliwe żeby się zbieżność przestawiła pytałem paru mechaników i mówili ze w CC jest to nie możliwe bo tam nie ma regulowanych kątów i ze źle założone ale to jest nie możliwe żebym to źle złożył . Z drugiej strony to jest jakby nie było jakaś ingerencja w zawieszenie i wydaje mi się ze powinno się przynajmniej zbadać geometrie po takim zabiegu kiedyś jak miałem mondeo to po zmianie kół z zimówek na letnie tez mi się zbieżność przestawiła ( ciśnienie w kołach było takie samo). Doradźcie bo nie wiem czy tak ma być czy nie bo pojechałbym na zbieżność i po sprawie ale wole wiedzieć czy takie rzeczy są możliwe i jeździć spokojnie ze mam wszystko OK poskładane. Z góry dzięki za info.

Napisano
  • Autor

Zależy jakie amorki założyłeś - jeśli seryjne takie jak były to zbieżność się nie mogła zmienić, chyba że założyłeś nowe a zbieżność miałeś ustawianą na zużytych to wtedy przy nominalnym obciążeniu Ci się mogła trochę zmienić

Napisano

> Zależy jakie amorki założyłeś - jeśli seryjne takie jak były to zbieżność się nie mogła zmienić,

> chyba że założyłeś nowe a zbieżność miałeś ustawianą na zużytych to wtedy przy nominalnym

> obciążeniu Ci się mogła trochę zmienić

no to raczej otrzymałem odpowiedz na moje pytanie

zbiezność była ustawiana jak wymieniałem na jesień wahacze ale wtedy nie miałem kasy na amorki i założyłem stare ale już wtedy sie kończyły potem amorki kupiłem ale zima i nie było kiedy założyć teraz się wziąłem założyłem a tu zonk taki drze samochód w prawo kierownice mam przestawiona z 10 stopni, co mechaników się pytam to albo ze bity samochód ( tu moje zdziwienie kiedy jak na podnośniku stał to się stłuczka wydarzyła) albo na odwrót założone amorki ( ale się nie da lewego z prawym pomylić bo to samo. Czyli po prostu jechać ustawić zbieżność???

Napisano

nie wiem co to za mechaników się pytałeś, że takie teorie wysnuli screwy.gifzlosnik.gif ale imho zbierzność do zrobienia! wink.gif musiałbyś wymieniać amorki nowe na nowe albo tak samo zrzute na podobne 270751858-jezyk.gif a jak miałeś padnięte amory, a zbierzność wcześniej robiona to odpowiedź masz prostą wink.gif pomyśl, że gwintownicy za każdym razem po zimie muszą to pakietowo robić 270751858-jezyk.gif 50plnów i będzie równo jeździł jak ''nie bity'' grinser006.gif

20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.