Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czujniki parkowania Valeo - ma ktoś?

Featured Replies

Napisano

Po co płacić prawie 200zł za logo VALEO?

Napisano

Mam fabryczne w Cromie, zdaje się, że jest to Valeo.

Czujniki fabrycznie są lakierowane, więc pewnie można.

Nie mają wyświetlacza i szczerze mówiąc nie widzę potrzeby posiadania wyświetlacza, wystarczy zapamiętać, że pikanie nasila się(im bliżej tym częściej piknięcie) od 150cm do 30cm, od 30cm do ściany jest stały pisk.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Po co płacić prawie 200zł za logo VALEO?

Możliwość kupna pojedynczego czujnika w przypadku uszkodzenia np w przypadku kolizji?

Napisano

Było już kilka razy... Poszukaj w archiwum zlosnik.gif

W skrócie:

-wiele osób polecało właśnie Valeo,

-ponoć te tańsze też są OK,

-można lakierować,

Podejrzewam, że stopień trudności zależy od budowy zderzaka w konkretnym samochodzie hmm.gif Zapytaj na kąciku Francowatych ok.gif

Napisano

Mam czujniki Valeo przód i tył z mniejszym wyświetlaczem. Dokupiłem 8 czujników do malowania za 200 zł w Intercarsie. Według informacji standardowe, czarne da się je pomalować i niby dobrze się sprawują, jednak parę osób odradzało mi tę zabawę z tymi czujnikami. Mogą być problemy z odległością, bo czujnik czarny czy fabrycznie lakierowany jest niby plastykowy, a te do lakierowania są metalowe.

Polakierowałem. Gdy zrobiło się ciepło założyłem instalację w aucie, powierciłem otwory. Przerobiłem instalację po swojemu, ponieważ Valeo uważa, że centralka powinna być zamontowana w bagażniku pod poszyciem. Ja chciałem wykorzystać fabryczne miejsce w Bravo na centralkę czujników, która znajduje się po siedzeniem z tyłu. W tym celu miałem dodatkową, 1,5 godzinną zabawę z cięciem instalacji i lutowaniem jej z powrotem na drugiej wiązce.

Różnice co do tańszych zestawów:

- każdy czujnik Valeo jest przykręcany do wiązki, a nie na stałe, co zapewne doceni się przy uszkodzeniu któregoś z czujników,

- wiązka zrobiona jest z dobrych przewodów,

- wiązka jest w porządnej, gumowej izolacji.

Tego nie spotkałem w tańszych zestawach, choć rozmawiałem dziś z kolegą, który ma kolejny zestaw z niższej półki, polakierował go i działa bez zarzutu. Tak więc tutaj warto popytać i ewentualnie na tej podstawie dobrać czujniki. W przypadku Valeo wiadomo, że około 30% ceny to znaczek firmowy smile.gif. Ale takie czujniki mam i jestem z nich zadowolony.

Swoją drogą, te czujniki przed końcem zeszłego roku kosztowały około 160 zł smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.