Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka hamulców świeci po deszczu/myjni

Featured Replies

Napisano

Siema,

Ostatnio po wyjechaniu z myjni automatycznej pojawił się mały problem. Włączyła się kontrolka hamulców (ta od poziomu płynu i ręcznego). Ubiegam pytania - płynu hamulcowego mam na kresce max. Kontrolka włącza się ogólnie gdy pojawia się albo woda na myjni albo woda na deszczu. W większości przypadków jest tak, że gdy się włączy, to wystarczy że wyłączę silnik, zapalę ponownie i kontrolka normalnie gaśnie. Czasami jednak tak nie jest i dłużej trzyma. W momencie gdy kontrolna się świeci nie ma żadnych objawów powodujących słabsze hamowanie czy coś w tym rodzaju.

Wg mnie gdzieś robi się zwarcie, problem w tym, że nie mam pomysłu gdzie. Może macie pomysł gdzie posprawdzać?

Napisano

> Siema,

> Ostatnio po wyjechaniu z myjni automatycznej pojawił się mały problem. Włączyła się kontrolka

> hamulców (ta od poziomu płynu i ręcznego). Ubiegam pytania - płynu hamulcowego mam na kresce

> max. Kontrolka włącza się ogólnie gdy pojawia się albo woda na myjni albo woda na deszczu. W

> większości przypadków jest tak, że gdy się włączy, to wystarczy że wyłączę silnik, zapalę

> ponownie i kontrolka normalnie gaśnie. Czasami jednak tak nie jest i dłużej trzyma. W momencie

> gdy kontrolna się świeci nie ma żadnych objawów powodujących słabsze hamowanie czy coś w tym

> rodzaju.

> Wg mnie gdzieś robi się zwarcie, problem w tym, że nie mam pomysłu gdzie. Może macie pomysł gdzie

> posprawdzać?

sprawdż sobie czujniki przy klockach tam często sypią się przewody

Napisano
  • Autor

> sprawdż sobie czujniki przy klockach tam często sypią się przewody

Do czujników przy klockach przypisana jest inna kontrolka, czy ona ma jakieś powiązanie z kontrolką od płynu i ręcznego?

Napisano

jeżeli masz dwie kontrolki to faktycznie jedna jest od ręcznego a druga z zaznaczonymi szczękami jest od klocków . W takim razie poszukaj może przy dźwigni ręcznego może gdzieś tam jest zwarcie na masę lub wyłącznik jest uszkodzony np.zawiesza się albo jest skrzywiony

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Odświeżam temat,

z racji tego, że tydzień temu mój alternator powiedział 30.GIF poprosiłem elektryka aby od razu sprawdził co z tym hamulcem.

Okazało się że usterka jest w korku zbiorniczka z płynem hamulcowym. Tam robi się zwarcie po deszczu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.