Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Deadlock drzwi tył

Featured Replies

Napisano

Napotkałem niespodziewanie na duży problem w drugi dzień po zakupie auta.

Mianowicie - przestał działać deadlock w drzwiach tylnych. Sytuacja: rodzicielka wsiadła z tyłu, po przekroczeniu 20 km/h centralny się zablokował, po 15 minutach jazdy i zatrzymaniu się pod galerią - nie działa klamka wewnętrzna i zewnętrzna.

Otwieranie, zamykanie, klikanie centralnym - nie daje rezultatu. Co szczęśliwe, rodzicielka zdołała wyjść przez odchylone przednie fotele zakrecony.gif

Czy istnieje udokumentowanie podobnych przypadków zlosnik.gif Od czego zacząć sprawdzanie?

Napisano

jak dobrze pamiętam to od sprawdzenia czy linki nie wypadły z zaczepów pod tapicerką...

Napisano
  • Autor

Istnieje możliwość iż stało by się tak jednocześnie w 2 drzwiach?

Czy zdjęcie tapicerki jest możliwe przy zamkniętych drzwiach?

Napisano

> Istnieje możliwość iż stało by się tak jednocześnie w 2 drzwiach?

hmm

> Czy zdjęcie tapicerki jest możliwe przy zamkniętych drzwiach?

hmm hmm

no to najprostsze stilo rozwiązanie wszelakich klopotów

odepnij aku na chwilę i ponów próby, może i na zamki zadziała....

bezpiecznik?

spróbować je otworzyć FESem?

Napisano
  • Autor

> no to najprostsze stilo rozwiązanie wszelakich klopotów

> odepnij aku na chwilę i ponów próby, może i na zamki zadziała....

To już znam z lektury forum ale nie miałem jeszcze okazji wypróbować w praktyce zakrecony.gif

> bezpiecznik?

Hmmmn no właśnie nie wiem który jest odpowiedzialny - miałem ambicje zrobić twardy reset ale instrukcja nie naprowadziła mnie na właściwy - być może od centralki pod deską?

> spróbować je otworzyć FESem?

Jeszcze się nie dorobiłem - pozostaje odwiedzić ASO w tej sprawie mlot.gif

Napisano

A czy drzwi nie dają się wtedy otworzyć z zewnątrz?

Jeśli chodzi o tylne drzwi to tam chyba jest blokada, żeby dzieciaki same nie wysiadały, którą po otwarciu drzwi z zewnątrz możesz sobie przełączyć obok zamka.

Pozdrawiam BAS

Napisano

eliminujemy blokade rodzicielska w zamku ( mechaniczna) ?

Nawet nie wiem czy stilo to posiada - ale na tyle NOWOCZESNE auto to winno to miec. Mam 5d ale w 95% przypadkow tylne drzwi tylko "wożę" oslabiony.gif

Napisano

> Ani z zewnątrz ani ze środka

Sprawdź jeszcze w ustawieniach komputera pokładowego czy nie masz ustawionego np. otwierania tylko drzwi kierowcy.

A jak nie to jak tu się nikt nie zgłosi to zapytaj na regionalnym kto ma FES-REGISTERED i ELM'a.

Niech człowiek do Ciebie podjedzie i otworzy Ci drzwi z poziomu laptopa, następnie ściągasz boczki i szukasz problemu.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Ok, jeszcze jedna rzecz - "cyngle" odskakują do góry bez problemu, jeno klamki są martwe (wew i zew w obu drzwiach)

Czy mimo to da się otworzyć drzwi z poziomu interface?

A, i jeszcze jedno - dotychczas działało ok smile.gif

Napisano

> Ok, jeszcze jedna rzecz - "cyngle" odskakują do góry bez problemu, jeno klamki są martwe (wew i zew

> w obu drzwiach)

> Czy mimo to da się otworzyć drzwi z poziomu interface?

Niestety wątpię, ale spróbować można.

> A, i jeszcze jedno - dotychczas działało ok

Zwykle tak się zaczyna każda awaria.

Dziwne jest to, że nagle po obu stronach jest problem.

Jak rozumiem, dopiero co kupiłeś autko, więc jedyne co mi przychodzi do głowy to, że był z autem jakiś problem i ktoś coś po drutował a stilo niespecjalnie lubi drutowanie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

w opcjach komputera jest mozliwosc zablokowania otwierania drzwi od srodka.. ..najpierw to sprawdz a jak to masz własciwie ustawione to szukaj innego problemu....oczywiscie jezeli drzwi z zewnatrz sie otworza normalnie..tzw limuzyna z szoferem:)

Napisano

> Ok, jeszcze jedna rzecz - "cyngle" odskakują do góry bez problemu, jeno klamki są martwe (wew i zew

> w obu drzwiach)

> Czy mimo to da się otworzyć drzwi z poziomu interface?

nie.

ruszajacy sie cyngiel = ruszajacy sie zamek . Kwestia mechaniki - spadniete linki

Napisano

mialem to samo, z pilota ptworzyly sie tylko drzwi kierowcy, reszta martwa choc zamki chodzily, po otwarciu drzwi pasazera kluczykiem zaczely chodzic, tyl martwy. Nie pomoglo odpiecie aku, ustawienia kompa ok. Po okolo tygodniu jak podjechalem do mechanika chcialem pokazac w czym problem i poprosilem go o otwarcie tylnych drzwi. Zaliczylem opad szczeki jak otworzyl i popatrzyl na mnie dziwnie. Od tego czasu ok smile.gif

Napisano
  • Autor

W związku z powyższym odpowiadam po czasie zlosnik.gif

Odpiąłem aku, przeczyściłem złącza.

Samo się naprawiło mlot.gif Po 20-30 kliknięciu centralnym na pilocie drzwi się otworzyły.

Pewnie zgłoszę się jeszcze z czymś niebawem zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.