Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czarny dymek ...

Featured Replies

Napisano

Witam,

sprawdziłem szukajkę, ale nie znalazłem nic satysfakcjonującego. Podczas dodawania gazu (przed zmianą biegu na przykład, ok. 2-3 tys. obr/min) puszczam czarny dymek, wczoraj teść za mną jechał i taką relację mi zdał właśnie. Jak wracałem i wcisnąłem ostro pod górkę, rzeczywiście zobaczyłem w lusterku ciemny dym cały czas jak cisnąłem. Normalne dla JTD?

Napisano

> Witam,

> sprawdziłem szukajkę, ale nie znalazłem nic satysfakcjonującego. Podczas dodawania gazu (przed

> zmianą biegu na przykład, ok. 2-3 tys. obr/min) puszczam czarny dymek, wczoraj teść za mną

> jechał i taką relację mi zdał właśnie. Jak wracałem i wcisnąłem ostro pod górkę, rzeczywiście

> zobaczyłem w lusterku ciemny dym cały czas jak cisnąłem. Normalne dla JTD?

Czarny dym to dobry dym smile.gif JTD tak ma smile.gif

Napisano

dopoki jest to taki sobie puszczony bąk to jest ok. Gorzej jak walisz chmure ze ten za toba musi wlaczac przeciwmgielne

Napisano

Jak some1 pisał, dopóki są to "bąki", chmurka raz na jakiś czas (po dłuższym zamulaniu autka w korkach) to jest to normalne. Zasłona przez dłuższy czas (nawet przy mocnym but.gif) nie jest normą -coś musi być nie tak. Od tak prozaicznego powodu jak zasyfiony filtr powietrza, aż po wszelkiego rodzaju awarie i/lub nieszczelności.

Napisano

Witam,

Panowie a moim skromnym zdaniem polecam aby kolega sprawdził czy nie ma przypadkiem błędu PO235 - usterka czujnika doładowania (bo nie wiem czemu ale na 4 sprawdzane stilo JTD na spocie w Kato 3 miało błąd PO235 ... yikes.gif

Napisano

mój puszczał czarny dymek na niższych obrotach jak miałem zawalony EGR - przeczyściłem i przestało.

Napisano
  • Autor

Niedawno byłem na kompie przy okazji padniętego czujnika położenia wału, żadnych innych błędów nie było. No może poza airbag failure smile.gif

Poza dymkiem nie zauważam żadnych objawów w pracy auta, rzeczywiście w większości teraz zamulam w mieście.

Dzięki Panowie, uspokoiliście mnie, chociaż czytanie naszego forum gdy z autem wszystko gra może przysporzyć o niepotrzebne palpitacje i drgawki spineyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.