Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana sprężyn - co przy okazji?

Featured Replies

Napisano

W końcu sie zebrałem i zamówilem sprężyny do mojego wozidła i na dniach będe zmieniał. Co przy okazji warto zmienic jak juz będe miał stare wyciągnięte? Jakieś gumy, podkładki? Pytam wcześniej, bo musze sie zaopatrzyć do piątku w te części, zeby potem nie jeździc i nie szukać.

Napisano

> W końcu sie zebrałem i zamówilem sprężyny do mojego wozidła i na dniach będe zmieniał. Co przy

> okazji warto zmienic jak juz będe miał stare wyciągnięte? Jakieś gumy, podkładki? Pytam

> wcześniej, bo musze sie zaopatrzyć do piątku w te części, zeby potem nie jeździc i nie szukać.

poduszki i łożyska na McPersonie, odboje na amorkach jak masz popękane ok.gif

Napisano

To co napisał joshi plus osłona gumowa z odbojem - jeśli jest w złym stanie ok.gifwink.gif

EDIT:

joshi edytowałeś 033102bebe_1_prv.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> poduszki i łożyska na McPersonie, odboje na amorkach jak masz popękane

to z przodu, a ztyłu też są jakieś gumy czy coś innego?

Te odboje co sa w sprężynach to są przykręcane jakoś od środka, w sensie przez podlogę czy tylko sie je wkręca od dołu w jakieś gniazdo?

Napisano

> to z przodu, a ztyłu też są jakieś gumy czy coś innego?

> Te odboje co sa w sprężynach to są przykręcane jakoś od środka, w sensie przez podlogę czy tylko

> sie je wkręca od dołu w jakieś gniazdo?

odboje są naciągane na tłok amorka oink.gif

poduszka i łożysko McPersona jest przykręcona do tłoka tak, że trzyma sprężynę wink.gif

na jakie springi się zdecydowałeś ?

Napisano
  • Autor

> odboje są naciągane na tłok amorka

> poduszka i łożysko McPersona jest przykręcona do tłoka tak, że trzyma sprężynę

> na jakie springi się zdecydowałeś ?

na jedyne jakie udało mi się w ogóle znaleźć, APEX'y 35/35

Napisano

> na jedyne jakie udało mi się w ogóle znaleźć, APEX'y 35/35

a tamte Jamexy co Ci podsyłałem linka ? bo cena na stronce była kusząca wink.gif

Napisano
  • Autor

> a tamte Jamexy co Ci podsyłałem linka ? bo cena na stronce była kusząca

cena była faktycznie zachęcająca, ale oni nie mają tych sprężyn na stanie, tylko sciągaja jak ktoś zamówi. Odbierają je od producenta z Kudowy, a producent ma tylko z tego zestawu sprężyny przednie. Tyłów póki co nie ma i na razie nie maja w planach robić póki nie uzbierają zamówień na przynajmniej 100 sztuk.

Co lepsze znalazłem firmę w Krakowie, która też bierze od producenta i wyobraź sobie, ze u nich za te sprężyny ( o ile by były) zapłaciłbym jeszcze mniej. Sprzedawca powiedział mi, że przody ma za 105 zł/2 szt. yikes.gif, a tył, jakby był też byłby w tej cenie. Czyli komplet nowych Jamexów można mieć za 210-220 zł.

Napisano

> za 105 zł/2 szt. , a tył, jakby był też byłby w tej cenie. Czyli komplet nowych Jamexów można

> mieć za 210-220 zł.

ciekawe czy mówił o -35mm hmm.gif

dobra EOT wink.gif

Napisano
  • Autor

> ciekawe czy mówił o -35mm

> dobra EOT

tak, to byl komplet 35/35. Sam bylem zszokowany. Namiar sobie zostawiam, może jeszcze kiedys się przyda. grinser006.gif

Napisano

jeszcze mozna na nowe poduszki amorkow tyl zmienic...koszt 10 zeta sztuka a masz z glowy przynajmniej

Napisano
  • Autor

> jeszcze mozna na nowe poduszki amorkow tyl zmienic...koszt 10 zeta sztuka a masz z glowy

> przynajmniej

rozumiem, że do tego trzeba amortyzator odkręcić z górnego mocowania? Bo w planach było odkręcenia amortyzatorów od belki i opuszczenie jej w celu wyjęcia sprężyn, ale jak nie ma dużo roboty z odkręceniem calego amorka to może tez wymienię te poduszki.

Napisano

roboty tyle, że odkręcasz dwie nakrętki kluczem 13, potem lekko amor w górę, łapiesz na osłonę i odkręcasz nakrętkę 17-tkę... mnie ostatnio wymiana poduszki zajęła 3 minuty... więc wykręcenie jej to połowa czasu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.