Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metaliczny stuk przy wsiadaniu [Mondeo MK3 kombi]

Featured Replies

Napisano

Panowie takie pytanie, choć pewnie nie powinienem oczekiwać precyzyjnej odpowiedzi - zresztą chyba się jakoś szczególnie "nie pali". smile.gif

Od czasu do czasu jak wsiadam do auta, szczególnie jak wsiądę z większym impetem, to z okolic tyłu dochodzi metaliczne puknięcie. W trakcie jazdy cisza, również na wybojach, progach zwalniających i przy ostrym zakręcaniu. Puknięcia były szczególnie słyszalne zimą, teraz rzadziej, ale co parę dni się zdarzy. Bałagan w bagażniku itp. raczej tego dźwięku nie powoduje.

W grudniu na przeglądzie w SKP prosiłem pana o porządne przeglądnięcie zawieszenia i stwierdził, że wszystko jest OK.

Napisano

> Panowie takie pytanie, choć pewnie nie powinienem oczekiwać precyzyjnej odpowiedzi - zresztą chyba

> się jakoś szczególnie "nie pali".

> Od czasu do czasu jak wsiadam do auta, szczególnie jak wsiądę z większym impetem, to z okolic tyłu

> dochodzi metaliczne puknięcie. W trakcie jazdy cisza, również na wybojach, progach

> zwalniających i przy ostrym zakręcaniu. Puknięcia były szczególnie słyszalne zimą, teraz

> rzadziej, ale co parę dni się zdarzy. Bałagan w bagażniku itp. raczej tego dźwięku nie

> powoduje.

> W grudniu na przeglądzie w SKP prosiłem pana o porządne przeglądnięcie zawieszenia i stwierdził, że

> wszystko jest OK.

moze sprezynka sie lekko skrocila

Napisano
  • Autor

> moze sprezynka sie lekko skrocila

W sensie złamała/pękła końcówka? To byłoby mało pocieszające, bo już mi się znudziły inwestycje w Mondziaka... wink.gif

Napisano

> Panowie takie pytanie, choć pewnie nie powinienem oczekiwać precyzyjnej odpowiedzi - zresztą chyba

> się jakoś szczególnie "nie pali".

> Od czasu do czasu jak wsiadam do auta, szczególnie jak wsiądę z większym impetem, to z okolic tyłu

> dochodzi metaliczne puknięcie. W trakcie jazdy cisza, również na wybojach, progach

> zwalniających i przy ostrym zakręcaniu. Puknięcia były szczególnie słyszalne zimą, teraz

> rzadziej, ale co parę dni się zdarzy. Bałagan w bagażniku itp. raczej tego dźwięku nie

> powoduje.

> W grudniu na przeglądzie w SKP prosiłem pana o porządne przeglądnięcie zawieszenia i stwierdził, że

> wszystko jest OK.

IMO to może być kwestia zaciągniętego hamulca ręcznego. Może to bębny/tarcze si szczeki/klocki słychać.

Napisano
  • Autor

> IMO to może być kwestia zaciągniętego hamulca ręcznego.

Mam płaski parking i stoję na biegu (1 lub R).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.