Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szarpie i strzela na gorącym silniku...

Featured Replies

Napisano

... a na zimnym jest OK. Świece nowe, kable WN nie występują, moduł zapłonowy (DIS) też nie jest przyczyną. Membrany mają ok 25 kkm.Instalka regulowana jakieś 2 miesiące temu i było dobrze. Ale od jakiś 3 tygodni szarpie jak sie rozgrzeje. Wczoraj nawet strzelił i rozwaliło puszkę filtra powietrza. Na benzynie oczywiście jest OK. Gdzie szukać przyczyny? Najgorsze jest to że szarpanie nie występuje zawsze. Czasami cały dzień nic się nie dzieje a czasami za każdym razem na gorącym silniku są takie akcje.

Spalanie ok. 12-13 l LPG sugeruje że mieszanka nie jest uboga. Może krokowiec się zaciera? niewiem.gif

Napisano

U mnie też szarpie i strzela. Też świece mam nowe, czyściłem je wczoraj i zmieniłem o 0,1 mm przerwę między elektrodami, nic to nie dało. Jak jest zimny wszystko jest ok a jak się nagrzeje to przy ruszaniu potrafi zgasnąć szczególnie jak jest pod górkę albo jak szybko ruszam, czsem strzela. Byłem wcześniej u gazownika - okazało się że mój silnik krokowy się zacina, więc go rozebrałem i maksymalnie otworzyłem ręcznie smile.gif (był zatkany cały przepływ gazu) i ustawiłem ręcznie zawór pokętłem jak w I generacji. Jakiś czas było ok ale znowu jest do bani czyli to samo, już sam nie wiem.. Czy śruba od regulacji wolnych obrotów ma na to wpływ, u mnie praktycznie regulacja nią nic nie zmienia. Mogę ją zakręcić maksymalnie i są takie same obroty.. Czy ktoś wie o co chodzi...?

Napisano

> Spalanie ok. 12-13 l LPG sugeruje że mieszanka nie jest uboga. Może

> krokowiec się zaciera?

strzelnie w puszke filtra to oznaka ubogiej mieszanki, jakby strzelalo z rury wydechowej to zbyt bogato, proponuje regulacje jako pierwsza, jak nic nie da to wtedy szukac bedziem innej przyczyny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.