Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamienione przewody podcisnienia astra 1.6 8v ???

Featured Replies

Napisano

Witam ostatnio wymieniałem uszczelkę głowicy w astrze. Po złożeniu wszystkiego doszedłem do podłączania przewodów i prawdopodobnie źle je podłączyłem. W samochodzie osłabiły się hamulce. Został mi dolny przewód od czujnika ciśnienia bezwzględnego w kolektorze dolotowym i w nim był wyłamany króciec doszedłem ze to z przewodu prowadzącego od serva do kolektora ssącego. ale wcześniej wpiełem go w króciec wychodzący z zespołu wtryskiwacza ( jest on na samym dole od strony poszycia szyby. I nie wiem czy mam go z niego wyciągnąć i podłączyć pod przewód od serva taj jak powinno być?? Ale co z tym króćcem co zostanie bo nie ma innych przewodów? Czy ma nie być zatkany?? Jak się uda to jutro dostarczę zdjęcie tego króćca który zostanie. A tak w ogóle to nie wiem czy inne przewody podciśnienia są dobrze podpięte. Czy jest może jakiś schemat jak mają być one podłączone??

Tak mam podłączone u siebie i na pewno jest coś źle ale nie wiem jak???

4554871100_1303597776_thumb.jpg

Napisano

Od obudowy wtrysku do serwo hamulców nie idzie żadna rurka.

Żółta powinna iść do zaworka odpowietrzenia baku (króciec "purge").

Fioletowa - jak wspomniałeś - idzie do map sensora, niebieska zaś do pokrywy zaworów. Do serwo idzie gruby zbrojony przewód z 4-tej gałęzi kolektora ssącego. Na tym przewodzie jest zaworek od którego odchodzą dwa wężyki: ten cieńszy (wychodzący bliżej serwo) idzie do sterowania obiegiem wewnętrznym, a ten drugi do zaworka odpowietrzenia baku (króciec "vac").

Napisano
  • Autor

> Od obudowy wtrysku do serwo hamulców nie idzie żadna rurka.

> Żółta powinna iść do zaworka odpowietrzenia baku (króciec "purge").

> Fioletowa - jak wspomniałeś - idzie do map sensora, niebieska zaś do pokrywy zaworów. Do serwo

> idzie gruby zbrojony przewód z 4-tej gałęzi kolektora ssącego. Na tym przewodzie jest zaworek

> od którego odchodzą dwa wężyki: ten cieńszy (wychodzący bliżej serwo) idzie do sterowania

> obiegiem wewnętrznym, a ten drugi do zaworka odpowietrzenia baku (króciec "vac").

wlasnie ten żółty idzie od jakiegoś zaworka (z niego wychodzą dwa ten żółty i niebieski) w przewodzi żółtym był złamany króciec i prawdopodobnie był on od tego grubego przewodu od serwa który prowadzi do kolektora ssącego. Nie wiem gdzie ma isc ten niebieski, jak podlacze zółty do serva to zostanie mi króciec od tego niebieskiego.

A ten zaworek opowietrzania baku gdzie się znajduje??

Napisano

Ok, dla pewności napisz dokładniej o którą wersję Astry chodzi i jaki to dokładnie silnik, bo niektóre mają zaworek odpowietrzenia baku elektryczny.

Napisano
  • Autor

To jest silnik 1.6 8v c16nz

A jezeli ten niebieski przewod podlacze tam gdzie zółty a żółty do serva bo raczaj z tamtad on byl, to jeden króciec może zostać wolny?? Jeżeli tak to zostanie mi wolny króciec tam gdzie byl podłaczony niebieski przewod.

Napisano

Serwo musisz podłączyć do kolektora. Widać nawet na twojej fotce króciec przy białej strzałce.

Reszta wygląda tak (zachowałem kolory rurek):

rurki.th.jpg rurki2g.th.jpg

Napisano
  • Autor

> Serwo musisz podłączyć do kolektora. Widać nawet na twojej fotce króciec przy białej strzałce.

> Reszta wygląda tak (zachowałem kolory rurek):

ok dzieki juz mi troche pomogleś ale ten niebieski przewod co narysowales na 2 zdjeciu to u mnie nie moge podlaczyc do pokrywy walka rozrzadu, u mnie nie ma tam zadnego króćca tylko do odpowietrzenia i 2 gruby laczacy pokrywe z pokrywa wtryskiwaczem.

Ale zostanie mi jeden wolny króciec ten:

totutaj.jpg

Czy ten króciec może zostac nie podłaczony???

Napisano

Tak, może zostać niepodłączony, ale musisz go zaślepić, żeby silnik nie ssał lewego powietrza. Wystarczy kawałek zaciśniętego wężyka waytogo.gif.

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki za pomoc. Po świętach wezmę się za to.

Mam jeszcze jedno pytanie czy w miejscu gdzie wychodzi od przewodu serva tak jak na tym zdjęciu

http://img251.imageshack.us/img251/6830/rurki.jpg

mogę zastosować trójnik do połączenia przewodu pomarańczowego z zielonym(na zdjęciu) ???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.