Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z odpaleniem - nie cento

Featured Replies

Napisano

Nie chodzi o cento, a o VAG'a ale mam nadzieje, że jakoś mi pomożecie wink.gif Problemy stwarza Passek B5 1.9 TDI ATJ 116KM ten już na pompowtryskach tongue.gif Problem polega na tym, że nie zawsze chce odpalić tak jakby paliwa nie dostawał. Czasami pali po przekręceniu kluczyka od kopa, a czasami trzeba wyłączyć kilka razy zapłon i poczekać aż kontrolki zgasnął. Odrazu na myśl przyszedł mi czujnik położenia wału. Wyjełem go wyczyściłem papierem wodnym 1500 i było ok na jakies 15 odpaleń. A teraz znowu się zaczyna. Niewiem czy był to tylko zbieg okoliczności. Po odpaleniu chodzi rowno nie przerywa i jest wszystko jak najbardziej ok. Bym podpiął pod kompa ale dzisiaj raczej nikogo nie znajde a wole się was spytać co o tym myślicie smile.gif

Napisano

Podepnij pod kompa... jak fiksuje któryś z czujników to wyjdzie....

ja bym tu też trochę obstawiał na czujnik temperatury, który podaje impuls do zapalenia świec żarowych...

bez vagowania się kolego nie obejdzie jako pierwszy element diagnostyki

Napisano
  • Autor

że bez vagowania się nie obejdzie to wiem biglaugh.gif dodam, że problem się pojawia nie zależnie czy na zimnym czy na gorącym silniku...

Napisano

> że bez vagowania się nie obejdzie to wiem dodam, że problem się pojawia nie zależnie czy na

> zimnym czy na gorącym silniku...

mialem podobnie ale w Gulfie 1,6 td i wlaśnie był to problem świec i czujnika.... wtedy o vagu nawet nie marzyłem... w tej generacji silników 1,9 to chyba najrozsądniejsza rzecz a nie chodzić po omacku.... bo wiesz... przekaźników i czujników nie zbadasz tak szybko a podpięcie pod kompa umożliwi diagnozę albo wykluczy niepotrzebne grzebanie....

może to też być zawór odpowietrzający bak, zagięcie rurki paliwowej, korek baku... można gdybać i gdybać.... a szkoda na to zarówno mojego jak i twojego czasu na czytanie...

Napisano

i jak ????

Napisano
  • Autor

wczoraj pojechałem do gościa ale miał zajęty termin aż do soboty oslabiony.gif ide do samochodu próbuje odpalić i za uja nie chce... męczyłem się z 15min wkońcu załapał i przyjechałem do domu... rozipiołem wtyczke od czujnika położenia wału i poruszałem kablem przy samym czujniku i od tej pory pali narazie za pierwszym tylko nie wiem czy to znowu nie zbieg okolicznosci grinser006.gif dzisiaj wpada brat z kompem i kablem i podłączamy dziada wink.gif

Napisano
  • Autor

wywaliło błędy 16485 oraz 17564... nie były opisane

ten pierwszy chyba od przepływki a drugi od czego jest ???

zastanawia mnie ten pierwszy... przepływka dobra jest na 100% bo to poprostu by sie czuło jakby było coś nie halo... a ten drugi ?? pomoże ktoś ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.