Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pokonywanie przeszkody

Featured Replies

Napisano

Czy możecie wytłumaczyć mi jak laikowi w jaki sposób operować sprzęgłem przy podjeździe na przeszkodę typu

wysoki krawężnik (15-20 cm) aby go nie przypalić. Silnik diesla. Koło 18" profil 55 odpada rozpędzenie się i na hura zlosnik.gif

Napisano

Wydaje mi się niemożliwe przypalenie sprzęgła w takiej sytuacji. I to auto 4x4? yikes.gif

Napisano
  • Autor

> Wydaje mi się niemożliwe przypalenie sprzęgła w takiej sytuacji. I to auto 4x4?

auto 4x4 ale bulwarówka SUV grinser006.gif Standard napęd przedni tył auto sam dochodzi.

Przy podjechaniu lekkie półsprzęgła + lekki gaz (delikatnie) - smród poszedł że... facepalm%5B1%5D.gif

Więc jak to zrobic prawidłowo ?

Napisano

> auto 4x4 ale bulwarówka SUV Standard napęd przedni tył auto sam dochodzi.

> Przy podjechaniu lekkie półsprzęgła + lekki gaz (delikatnie) - smród poszedł że...

> Więc jak to zrobic prawidłowo ?

Przy 18" to powinien bez gazu wskoczyć na półsprzęgle. W szoku jestem i nie wiem czemu jest taki problem niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Przy 18" to powinien bez gazu wskoczyć na półsprzęgle. W szoku jestem i nie wiem czemu jest taki

> problem

ja nie wiem ja się ucze dopiero ale wolałbym robic dobrze od razu. Generalnie wskoku na półsprzęgle bez gazu

nie spróbowałem hmm.gif tak się powinno zrobic ? Przecież na asfalcie nie będę blokował 4x4 żeby pod krawęznik

podjechać facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

Należy kupić prawdziwe auto 4x4 zlosnik.gif To już na takie kupy "krawężnikowiec" powiedzieć nie można, bo na wyrost będzie zlosnik.gif

Napisano

> Czy możecie wytłumaczyć mi jak laikowi w jaki sposób operować sprzęgłem przy podjeździe na

> przeszkodę typu

> wysoki krawężnik (15-20 cm) aby go nie przypalić. Silnik diesla. Koło 18" profil 55 odpada

> rozpędzenie się i na hura

A jaki potwór odpycha się na takich 18" ?

Napisano

> Należy kupić prawdziwe auto 4x4 To już na takie kupy "krawężnikowiec" powiedzieć nie można, bo na

> wyrost będzie

4x4 ok.gif

Choć do takich krawężników może wystarczyć zwykły "służbowy" wóz hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> 4x4

> Choć do takich krawężników może wystarczyć zwykły "służbowy" wóz

ale to zupełnie inna bajka grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> A jaki potwór odpycha się na takich 18" ?

handej cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Należy kupić prawdziwe auto 4x4 To już na takie kupy "krawężnikowiec" powiedzieć nie można, bo na

> wyrost będzie

no dobra ale jaka jest zasada - przystaję przed przeszkodą i na samym sprzęgle się podnoszę czy jedna k+ lekki gaz ?

Napisano

> no dobra ale jaka jest zasada - przystaję przed przeszkodą i na samym sprzęgle się podnoszę czy

> jedna k+ lekki gaz ?

Ja sprzęgła nie dotykam nigdy zlosnik.gif

Ale jaką przeszkodą? Przed wieloma to rozpęd potrzebny

Napisano

> Ja sprzęgła nie dotykam nigdy

> Ale jaką przeszkodą? Przed wieloma to rozpęd potrzebny

Nieopowiadajmy - że sprzęgła nie mamy hehe.gif

A tam rozpęd - sprzęgło jest do zmiany biegów tylko, pół sprzęgło hmmm - nielubie manuali oink.gifoink.gifhehe.gif

Napisano

> Nieopowiadajmy - że sprzęgła nie mamy

Gdzie tak napisałem? nono.gif

Napisano

> handej

Wpisuje w googla handej - i przez pierwsze 8 stron nima żadnego powozu hehe.gif

Sorry to nie auto hehe.gifoink.gifzlosnik.gif

Napisano

> Gdzie tak napisałem?

A były jeepy v8 w madualu ? hmm.gif

Wiadomo o co kaman wink.gif

Napisano
  • Autor

> Ja sprzęgła nie dotykam nigdy

> Ale jaką przeszkodą? Przed wieloma to rozpęd potrzebny

Ty tu automatem w oczy nie kol grinser006.gif

Napisano

> Ty tu automatem w oczy nie kol

Dopiero kilka tysięcy w tym roku na niego wydałem grinser006.gifsciana.gif

Napisano
  • Autor

> Wpisuje w googla handej - i przez pierwsze 8 stron nima żadnego powozu

> Sorry to nie auto

nie ma to jak wszystko palący grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Dopiero kilka tysięcy w tym roku na niego wydałem

dla sprzęgła zdecydowanie lepiej dla serwisu po gwarancji też grinser006.gif

Napisano

> no dobra ale jaka jest zasada - przystaję przed przeszkodą i na samym sprzęgle się podnoszę czy

> jedna k+ lekki gaz ?

Podjeżdżasz, wciskasz gaz i wjechałeś. Ew podjeżdżasz, delikatne kopnięcie ze sprzęgła i wjechałeś. Ciężko powiedzieć, bo nie mam takich problemów zlosnik.gif U Ciebie dochodzi jeszcze pewnie przy 18" niski profil opony, więc jedynym wyjściem jest kupno prawdziwego samochodu skromny.gifzlosnik.gif

Napisano

Jeśli przy pierwszej próbie wjazdu na normalny wysoki krawężnik śmierdzi Ci sprzęgło to jest coś z nim nie tak, chyba że robisz to przy z byt wysokich obrotach silnika niewiem.gif

Napisano

Dojezdzasz na pol sprzegle do kraweznika az opona dotknie kraweznika, puszczas sprzeglo i dodajesz gazu i juz jestes na krawezniku. (tak praktykuje w autach osobowych) a w sluzbowym pajero jakos nie "widze" kraweżnikow, ale tam sa oponki 15 albo 16 z masa "miecha" wiec nie ma problemow tego typu.

Napisano

> Czy możecie wytłumaczyć mi jak laikowi w jaki sposób operować sprzęgłem przy podjeździe na

> przeszkodę typu

> wysoki krawężnik (15-20 cm) aby go nie przypalić.

Problem jest zawsze ten sam: albo auto porusza się za szybko i mozna cos uszkodzić, albo - by tego uniknąć - kombinuje się z jazdą na półsprzęgle (i też coś można uszkodzić biglaugh.gif). Sprawę definitywnie i ostatecznie załatwia reduktor, a przynajmniej częściowo - automat z konwerterem momentu.

Napisano
  • Autor

> Dojezdzasz na pol sprzegle do kraweznika az opona dotknie kraweznika, puszczas sprzeglo i dodajesz

> gazu i juz jestes na krawezniku. (tak praktykuje w autach osobowych) a w sluzbowym pajero

> jakos nie "widze" kraweżnikow, ale tam sa oponki 15 albo 16 z masa "miecha" wiec nie ma

> problemow tego typu.

a bez gazu powinien podciągnać czy nie ?

Napisano
  • Autor

> Problem jest zawsze ten sam: albo auto porusza się za szybko i mozna cos uszkodzić, albo - by tego

> uniknąć - kombinuje się z jazdą na półsprzęgle (i też coś można uszkodzić ). Sprawę

> definitywnie i ostatecznie załatwia reduktor, a przynajmniej częściowo - automat z konwerterem

> momentu.

nie mam nic takiego - mam tylko włączenie na stałe 4x4 ale to przecież bez sensu w takim przypadku

Napisano

> nie mam nic takiego - mam tylko włączenie na stałe 4x4 ale to przecież bez sensu w takim przypadku

Napęd na cztery koła tu wiele nie pomoże, bo problem jest w tym, że na biegu jałowym auto nie wjedzie na przeszkodę, tylko zgaśnie - a jak obroty są większe, to znowu jest za szybko, nawet na jedynce.

Napisano

> Napęd na cztery koła tu wiele nie pomoże, bo problem jest w tym, że na biegu jałowym auto nie

> wjedzie na przeszkodę, tylko zgaśnie

Jak może zgasnąć na biegu jałowym?

Napisano

> Jak może zgasnąć na biegu jałowym?

Skrót myślowy - powinno być "na obrotach biegu jałowego".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.