Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o wtryskiwacze ...

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie do was czy jeżeli jade na Pb to wtryskiwacz gazu też pracuje tylko nie wtryskuje gazu ??? Ponieważ coś mi bardzo cyka tylko kiedy naciskam na gaz ...

Napisano

> Mam pytanie do was czy jeżeli jade na Pb to wtryskiwacz gazu też pracuje tylko nie wtryskuje gazu

> ???

Nie.

Napisano
  • Autor

> Chodzi o auto z podpisu?

Tak o to chodzi ...

Napisano

> Mam pytanie do was czy jeżeli jade na Pb to wtryskiwacz gazu też pracuje tylko nie wtryskuje gazu

> ??? Ponieważ coś mi bardzo cyka tylko kiedy naciskam na gaz ...

sprawdz czy sprezyna zaworowa nie pekła. ja u siebie w palio miałem podobnie jak dodawałem gazu przy obciążonym silniku.

Napisano
  • Autor

> sprawdz czy sprezyna zaworowa nie pekła. ja u siebie w palio miałem podobnie jak dodawałem gazu

> przy obciążonym silniku.

Czyli bez zdejmowania dekla się nie obędzie frown.gif

Napisano
  • Autor

> I masz w nim wtryskiwacze gazu?

Kolego powiem ci tyle że z tematu gazu jestem zielony a uniak jest na jednopunkcie i nawet sam nie wiem ...

Napisano

Właśnie do tego zmierzałem, że w jednopunkcie jest raczej marna szansa, że hałasuje wtryskiwacz gazu, bo go po prostu nie ma. smile.gif

To nie będzie nic związanego z LPG. Instalacje mieszalnikowe nie generująraczej dodatkowych dźwięków.

Napisano
  • Autor

> Właśnie do tego zmierzałem, że w jednopunkcie jest raczej marna szansa, że hałasuje wtryskiwacz

> gazu, bo go po prostu nie ma.

> To nie będzie nic związanego z LPG. Instalacje mieszalnikowe nie generująraczej dodatkowych

> dźwięków.

Aha wolałem się spytać bo to sekwencja i nie wiedziałem ...

Napisano

> Aha wolałem się spytać bo to sekwencja i nie wiedziałem ...

Masz sekwencję w jednopunkcie? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Masz sekwencję w jednopunkcie?

Tak sekwencje ...

Napisano

> Tak sekwencje ...

Możesz wrzucić jakąś fotkę spod maski na której będzie widać tą sekwencję? A w temacie cykania to gaz odpada. Choćbyś i rzeczywiście miał w tym Uno sekwencję to nie będzie ona źródłem takich dźwięków.

Poprzeglądałem sobie Twoje posty na kąciku Uno i obstawiam złą regulację zaworów. Zdejmij dekiel i szczelinomierzem posprawdzaj jakie masz luzy na zaworach. Koszt całej operacji to szczelinomierz za 5zł plus uszczelka pokrywy głowicy za dychę.

Napisano
  • Autor

> Możesz wrzucić jakąś fotkę spod maski na której będzie widać tą sekwencję? A w temacie cykania to

> gaz odpada. Choćbyś i rzeczywiście miał w tym Uno sekwencję to nie będzie ona źródłem takich

> dźwięków.

> Poprzeglądałem sobie Twoje posty na kąciku Uno i obstawiam złą regulację zaworów. Zdejmij dekiel i

> szczelinomierzem posprawdzaj jakie masz luzy na zaworach. Koszt całej operacji to

> szczelinomierz za 5zł plus uszczelka pokrywy głowicy za dychę.

Myślisz że możliwe by było żeby w ASO fiata źle zrobili ???

Napisano

> Myślisz że możliwe by było żeby w ASO fiata źle zrobili ???

W ASO Fiata do jednopunkta założyli Ci sekwencję?

Było raczej odwrotnie: do aut z EOBD wstawiali II gen.

Napisano

> Myślisz że możliwe by było żeby w ASO fiata źle zrobili ???

Widzę u Ciebie zgubną wiarę w wysoką jakość usług w ASO zlosnik.gif Nie wiem gdzie robiłeś i w żadnym wypadku nie twierdzę, że na pewno jest źle. Mając jednak doświadczenie z obserwacją poziomu wiedzy pracownika w przeciętnym ASO oraz jego chęci do dokładnego wykonania swojej pracy zalecałbym zainwestowanie wspomnianych 15zł grinser006.gif

Dla przykładu ASO Fiata właśnie: Uno 1.4 regulacja zaworów to zdjęcie pokrywy obudowy wałka rozrządu, rzucenie kilku bluzgów na mającą nastąpić niesamowicie wyczerpującą czynność regulacji luzu i decyzja o założeniu tej pokrywy. Oczywiście usługę zakwalifikowano jako wykonaną

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.