Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

potrzebne rady przed zakupem Golfa III TDI

Featured Replies

Napisano

witam ..z sąsiedniego kącika..własnie przymierzam sie do zakupu Golfa III TDi z roku 96 i młodszy z TDi na pokładzie...interesuje mnie motor 110KM-na co zwrócic uwagę przy oględzinach jednośtki napędowej ?

jakie są newralgiczne punkty karoserii VW ? prosze o za i przeciw

dziekuje

Napisano

ja tam nie wiem ale zobacz sobie na tylnia klape od srodka czy nie zaczyna rdzewiec choc w aucie z 96 roku nie ma prawa byc grama rdzy

z tego co wiem do czestych awari nalezy uszkodzenie dmuchawy (czase nie dziala na jakiejs predkosci)- niby bzdura ale bedziesz mial jakas podstawe do negocjacji 270751858-jezyk.gif

tyle z tego co wiem

pozdrawiam

Napisano

> witam ..z sąsiedniego kącika..własnie przymierzam sie do zakupu Golfa

> III TDi z roku 96 i młodszy z TDi na pokładzie...interesuje mnie

> motor 110KM-na co zwrócic uwagę przy oględzinach jednośtki

> napędowej ?

> jakie są newralgiczne punkty karoserii VW ? prosze o za i przeciw

> dziekuje

Obejrzyj przewody przu turbinie czy w środku nie ma za duzo oleju (moga byc lekko wilgotne), sprawdz na VAG'u rownomiernosc dawek na wolnych obrotach, cisnienie doladowania podczas jazdy.Silnik powinien palic "na dotyk", rowno pracowac, podczas jazdy ciagnac rowno od 2000 do 4000 obr.

Napisano

Witam. Ja kupiłem 1.9 TD z 1993 roku wiec troche starsze niz ty chcesz a i silnik slabszy bo 75 KM, ale koniecznie sprawdz tylna klape lubi rdzewiec przy szybie i kolo plastiku gdzie zamek. Poza tym to odkrec wlew oleju i sprawdz spód korka. Co do zapalania to juz pisali wczesniej: powinien palic "jak zloto",a i tylnia wycieraczka z tego co wiem lubi sie zacierac, podobnie jak antena jak ktos nie skladal jej jakis czas. Pozdrawiam i zycze udanego zakupu.

Napisano

Ja to radzę sprawdzić jeszcze czy widać numery silnika, bo jak nie widać to straszne jaja później są! Przynajmniej w silniku 1.6 frown.gif Będzie trzeba jechać do warsztatu zapłacić prawie 300zł za chemiczne odrdzewienie a jak to nie pomoże to czeka nabicie nowych numerów i dodatkowo 60zł! frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.