Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koledzy - Pioneer DEH-4200SD - czy warto

Featured Replies

Napisano

Szukam nowego radia.

Zależy mi na:

- SD niewidoczne

- może być też usb, ale preferuję kabel od tyłu smile.gif

- mp3

- niedyskotekowy design

- wyjścia przedwzmacniacza będą niewątpliwym atutem.

- cena w granicach 500-600

Znalazłem coś takiego:

DEH-4200SD

Czy warto??

Napisano

SD jest koniecznością?

Jeśli nie to może Alpine

Tylko cena troszkę wyższa

Ewentualnie: taki Alpine

Szczerze powiem że poza nazwą, kolorem panela nie widzę różnicy pomiędzy tymi modelami...

Edit: mam 105Ri i nie żałuję jeśli to coś pomoże smile.gif

Napisano
  • Autor

> SD jest koniecznością?

no właśnie troszkę namieszałem - preferuję albo zakryte SD, albo usb z tyłu. Po prostu nie chcę żeby cokolwiek dodatkowego mi wystawało z panela.

> Jeśli nie to może Alpine (ciach)

No właśnie też patrzyłem, tyle że trochę te przyciski po lewej mnie odstraszają. Wkurza mnie, że od lat robią prawie jednakowe panele.

Zastanawiałem się też nad nowszą serią - ida-x311

Tylko, że ma jedno wyjście przedwzmacniacza, a wolałbym komplet. Za to wyższa wersja - 313 - stoi już powyżej 800 zeta, a to dla mnie już przesada smile.gif

Napisano

Mam takiego Pionka i osobiście chwalę ok.gif Obecnie czeka na montaż w nowym aucie, tak więc gdybyś chciał przymierzyć do swojego autka i posłuchać jakby grało to nie ma problemu ok.gif Widzę, że też jesteś z Wawy, więc gdybyś chciał przymierzyć to daj znać na priv ok.gif

Editen Machen:

Mój tata w Astrze takiej jak Twoja tylko z innym silnikiem ma włożonego też Pionka tylko chyba 3900 i na seryjnych głośnikach gra to całkiem przyjemnie ok.gif

Napisano
  • Autor

No ja na razie na przodzie mam serie, a na tyle blaupunkty BG-663 165mm.

Niby te tylne słabo pukają ale za to w miarę czysto i nic nie charczy.

A obecnie też mam pionka, strasznie starą serię już - sam CD, który ostatnio odmówił posłuszeństwa i zostało samo radio, a to, to masakra.

Z jakąś ustawką na odsłuch próbny muszę pomyśleć jak z czasem, ale ogromnie dziękuję za propozycję. Jak coś to się odezwę na pw

Napisano

> No ja na razie na przodzie mam serie, a na tyle blaupunkty BG-663 165mm.

> Niby te tylne słabo pukają ale za to w miarę czysto i nic nie charczy.

> A obecnie też mam pionka, strasznie starą serię już - sam CD, który ostatnio odmówił posłuszeństwa

> i zostało samo radio, a to, to masakra.

> Z jakąś ustawką na odsłuch próbny muszę pomyśleć jak z czasem, ale ogromnie dziękuję za propozycję.

> Jak coś to się odezwę na pw

Nie ma problemu. Poki co radio lezy w pokoju to mozesz przymierzyc. Ale uprzedzam, ze w lipcu wyjezdzam i na ten wyjazd planuje je wsadzic juz do auta, wiec jak cos to daj znac w maju max w czerwcu wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> jak cos to daj znac w maju max w czerwcu

Wielkie dzięki za wszystkie chęci, ale niestety plan upadł.

Pomacałem ten sprzęt w kilku sklepach i muszę stwierdzić, że ten joystick jest mało stabilny. Przynajmniej na mój gust jest za delikatny i chcąc go obrócić od razu naciskał się w którąś stronę.

Domyślam się, że jest to pewnie kwestia wyrobienia przez codzienne dłubanie przy nich przez oglądaczy, ale ja też mam zamiar codziennie z niego korzystać.

p.s. plan zmieniony (na razie) na kenwooda KDC-5047U

Może ktoś coś o nim??

Napisano

> Wielkie dzięki za wszystkie chęci, ale niestety plan upadł.

> Pomacałem ten sprzęt w kilku sklepach i muszę stwierdzić, że ten joystick jest mało stabilny.

> Przynajmniej na mój gust jest za delikatny i chcąc go obrócić od razu naciskał się w którąś

> stronę.

> Domyślam się, że jest to pewnie kwestia wyrobienia przez codzienne dłubanie przy nich przez

> oglądaczy, ale ja też mam zamiar codziennie z niego korzystać.

> p.s. plan zmieniony (na razie) na kenwooda KDC-5047U

> Może ktoś coś o nim??

Nie miałem pionka od co najmniej 3 lat, ale jakies 1,5 roku temu miałem kenwooda (nie pamietam oznaczenia, w kazdym badz razie ponad 800zl kosztowal, wiec wcale nie najnizsza polka) i mysle, ze najprostszy model pionka jakoscia dzwieku bije kenwoody razem wziete.

Napisano

> Może ktoś coś o nim??

Ja mogę yaya.gif

Jakieś 1,5 miesiąca temu kupiłem takie radyjko. Jako prosty człowiek zacznę od wrażeń wzrokowych, no to tak....wygląda całkiem ładnie, zrobione również fajnie choć plastikowo. Gałka wydaje się trochę delikatna ale to tylko pierwsze wrażenie, służy również jako joystick. Denerwujące jest zmienianie stacji, wciskamy "lupę" i gałeczką wybieramy wcześniej zaprogramowaną stację, często kończy się to tym, że ustawimy nie to co trzeba zlosnik.gif Fajną opcją jest możliwość ustawienia różnych kolorów przycisków/gałki/usb,aux co pozwala dostosować radyjko pod praktycznie każde auto. Dla wielu minusem będzie usb na przednim panelu, ja rozwiązałem to przez zakup malutkiego pendriva (wystaje może 5 mm).

Dźwięk....ogólnie to się nie znam, więc ciężko cokolwiek sensownego napisać. Mam Alfę 156 z oryginalnymi papierowymi głośnikami, dźwięk wydaje się płaski bez wyraźnych wysokich/niskich tonów. Wcześniej miałem Pioneer deh1500r i tam łatwo można było podbić wysokie/niskie tony, tutaj mi tego brakuje. Przypomnę, że radio mam od niedawna i szczerze mówiąc nie miałem czasu bawić się ustawieniami, a jest ich naprawdę sporo (szczególnie w porównaniu do wspomnianego pioneera). W każdym bądź razie, najbardziej mi odpowiada wgrany preset "Game" zlosnik.gif Za cholerę, nie mogę dojść ręcznie do podobnych ustawień.

Radio kupisz najtaniej chyba tutaj.

Jeśli będziesz miał jeszcze jakieś pytania to wal śmiało wink.gif

Napisano

> Wielkie dzięki za wszystkie chęci, ale niestety plan upadł.

> Pomacałem ten sprzęt w kilku sklepach i muszę stwierdzić, że ten joystick jest mało stabilny.

> Przynajmniej na mój gust jest za delikatny i chcąc go obrócić od razu naciskał się w którąś

> stronę.

> Domyślam się, że jest to pewnie kwestia wyrobienia przez codzienne dłubanie przy nich przez

> oglądaczy, ale ja też mam zamiar codziennie z niego korzystać.

> Może ktoś coś o nim??

Dlatego proponowałem obmacanie sprawnego radyjka, a nie wystawówki sick.gif mój sprzęt ma ok 0,5roku i póki co wszystko chodzi bez zarzutu ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ja mogę

> Denerwujące jest zmienianie stacji,

> wciskamy "lupę" i gałeczką wybieramy wcześniej zaprogramowaną stację,

> często kończy się to tym, że ustawimy nie to co trzeba

zazwyczaj i tak słucham jednej (rano) a po południu raczej tylko usb będzie grane cool.gif

> Fajną opcją jest możliwość ustawienia

> różnych kolorów przycisków/gałki/usb,aux co pozwala dostosować radyjko pod praktycznie każde auto.

to akurat nie jest dla mnie najwazniejsze, choć np niebieski by mnie chyba irytował

> Dla wielu minusem będzie usb na przednim panelu, ja rozwiązałem to przez zakup

> malutkiego pendriva (wystaje może 5 mm).

Dokładnie coś takiego chcę kupić. taki co ma dupkę wielkości połowy samej wtyczki.

Rozumiem, że dobrze pasuje?

> nie miałem czasu bawić się ustawieniami,

> a jest ich naprawdę sporo

z tym raczej dam radę, zwłaszcza jak jest ich sporo ok.gif

> Radio kupisz najtaniej chyba tutaj.

Ooo, rzeczywiście atrakcyjna cenka, dzięki wielkie za namiar

Napisano
  • Autor

> Dlatego proponowałem obmacanie sprawnego radyjka, a nie wystawówki mój sprzęt ma ok 0,5roku i póki

> co wszystko chodzi bez zarzutu

no tak, wiadomo, że wystawówka to lipa, ale oglądaczy aż tak dużo chyba nie ma, a jak wspomniałem, nie zamierzam kupować radia na rok czy dwa, raczej na pięć czy w ogóle na dożywocie.

Jakoś się przywiązuję do sprzętów i nawet teraz ciężko pozbyć mi się pionka, w którym działa już tylko samo radio.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.