Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o autko

Featured Replies

Napisano

prawe tylne drzwi coś mi nie pasują to raz

Mercedesy są skrajnie nie ergonomiczne jeśli chodzi o pozycję za kierownicą i rozmieszczenie podstawowych dźwigni. Tak wiem niektórzy powiedzą, że to świadczy o oryginalności ale dla mnie to jest głupota, żeby dźwignia kierunków była jednocześnie dźwignią wycieraczek i do tego była w pozycji "wiszącej". Dla osoby trzymającej kierownicę poprawnie to jest kiepskie rozwiązanie. To dwa.

Pozycja lekko leżąca, wysoka, wysokie wsiadanie (podwójna podłoga). Mnie się ogólnie we wszystkich Mercach kiepsko siedzi, za płasko, zbyt leżąco, w A i B klasie za wysoko.

Pierwszą generacją jeździ się jak na szczudłach zlosnik.gif

Napisano

> jest sobie taki mesiek

> powiedzcie coś o tym silniku? Warte to uwagi? jak ze spalaniem i awaryjnością?

> A ta nowa A klasa to w ogóle coś warte jest?

Jezdzilem takim jak kolezanka mojej mulher.gif miala jako zastepczka B-klasy...

To auto NIE JEDZIE i to bym powiedzial nawet BARDZO NIE JEDZIE no.gif

Kolejna rzecz to dziwna pozycja za kierownica i tragiczna ilosc miejsca na nogi dla pasazera no.gif

IMHO za ta kase jest wiele lepszych autek i do tego lepiej wyposazonych (te guziki na kierownicy to w polowie atrapy ) no.gif

Napisano

> prawe tylne drzwi coś mi nie pasują to raz

> Mercedesy są skrajnie nie ergonomiczne jeśli chodzi o pozycję za kierownicą i rozmieszczenie

> podstawowych dźwigni. Tak wiem niektórzy powiedzą, że to świadczy o oryginalności ale dla mnie

> to jest głupota, żeby dźwignia kierunków była jednocześnie dźwignią wycieraczek i do tego była

> w pozycji "wiszącej". Dla osoby trzymającej kierownicę poprawnie to jest kiepskie rozwiązanie.

> To dwa.

> Pozycja lekko leżąca, wysoka, wysokie wsiadanie (podwójna podłoga). Mnie się ogólnie we wszystkich

> Mercach kiepsko siedzi, za płasko, zbyt leżąco, w A i B klasie >za wysoko.

Generalenie z ust mi to wyjales waytogo.gif zapomnialem o tej bzdurnej manetce , sprawa do przyzwyczajenia ale to troche zajmuje no.gif

Napisano

> Generalenie z ust mi to wyjales zapomnialem o tej bzdurnej manetce , sprawa do przyzwyczajenia

> ale to troche zajmuje

jeździłem trochę pierwszą generacją w benzynie. Mam okazję przymierzyć się czasem do B klass. Oba są siebie warte, choć B wypada nieco korzystniej.

A klasa to taki Mercedes na siłę, ani to jakiś specjalnie rewelacyjnych materiałów nie ma. Wyposażenia, jakości wykonania jak za tę cenę. Oczywiście mowa o aucie średnio 10 letnim choć z przebiegiem raptem 100 000 km

Napisano

> Kolejna rzecz to dziwna pozycja za kierownica i tragiczna ilosc miejsca na nogi dla pasazera

Zycie mi wracasz... już się martwiłem że zrobiłem się jakiś niewymiarowy...

Napisano

> Zycie mi wracasz... już się martwiłem że zrobiłem się jakiś >niewymiarowy...

Ja jestem 97 centyl ale nawet moja mulher.gif cale 165cm wzrostu narzeka na brak miejsca na nogi tak w A jak i B klasie no.gif w tych autach pasazer za chiny ludowe nie wyprostuje nog nawet na fotelu odsunietym na maksa do tylu no.gif

Napisano
  • Autor

fajnie, usiąśc to sobie usiądę. chodzi mi o silnik - łacuch, czy pasek, jakie są o nim opinie?

Napisano

> jest sobie taki mesiek

> powiedzcie coś o tym silniku? Warte to uwagi? jak ze spalaniem i awaryjnością?

Tylko nie mów że Fieste chcesz zamienić na to? :D

Napisano
  • Autor

> Tylko nie mów że Fieste chcesz zamienić na to? :D

szukam czegoś dla mamy - fiestę, ibizę, a także patrzę po takich mniej znanych autkach jak właśnie taki mesiek.

Ogólnie dzisiaj zjeździłem wszystko od Rybnika do Gorlic i poza jedną fajną fiestą sprzedawaną przez dziwną babę w komisie (kobieta chyba jest dziwna jeśli myśli że kupię auto bez choćby krótkiej przejażdżki nim...), to same heble...

Napisano

> (kobieta chyba jest dziwna jeśli myśli że kupię auto bez choćby

> krótkiej przejażdżki nim...), to same heble...

Ja tak kupiłem Lanosa którego mam do dzisiaj i będę miał jeszcze ho, ho.. zlosnik.gif. Koleś w komisie przewiózł mnie nim po okolicy, ale za kierownicę wsiąść nie dał. Powiedział, że jak sobie go kupie, to se będę jeździł ile zechcę facepalm%5B1%5D.gif. I kupiłem i se jeżdżę ile chcę zlosnik.gif. Prawdę mówiąc właśnie ta "troska" o auto zrobiła na mnie wrażenie ok.gif.

Napisano
  • Autor

no ale jechałeś. tymczasem baba auta ruszyć z miejsca nie dała.

Napisano

> no ale jechałeś. tymczasem baba auta ruszyć z miejsca nie dała.

Trzebyło powiedziec jej że OK kupisz ją bez jazdy próbnej ale zapłacisz jej bez robienia przelewu - poprostu pokażesz jej że masz na koncie taka kwote którą chce smile.gif

Napisano

> jest sobie taki mesiek

hehe.gif

To moze 530d ? zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.