Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cykanie z kopułki?

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

Ostatnio doświadczyłem cykania spod maski, myślę, że to z okolic kopułki (pacjent 899). Im wyższe obroty tym cykanie mocniejsze, słyszalne mocno wszędzie, czy to w kabinie czy na zewnątrz.

Teraz się uspokoiło, już cykania nie ma. Pewno jak zimny to powróci. Co to może być?

Napisano

> Witajcie.

> Ostatnio doświadczyłem cykania spod maski, myślę, że to z okolic kopułki (pacjent 899). Im wyższe

> obroty tym cykanie mocniejsze, słyszalne mocno wszędzie, czy to w kabinie czy na zewnątrz.

> Teraz się uspokoiło, już cykania nie ma. Pewno jak zimny to powróci. Co to może być?

wtryskiwacz lub jeden z popychaczy, odpal auto na zimnym jak zacznie cykać, zgaś i odpal ponownie, jak przestanie to 100% popychacz lub hydrokasator jak zwał tak zwał

Napisano
  • Autor

> wtryskiwacz lub jeden z popychaczy, odpal auto na zimnym jak zacznie cykać, zgaś i odpal ponownie,

> jak przestanie to 100% popychacz lub hydrokasator jak zwał tak zwał

Jakie szkody może wyrządzić ten problem jak nie wymienię w ciągu np. 200km? Obstawiam na popychacz, bo przestało jak zgasiłem i odpaliłem ponownie (jeździłem po mieście od a do b do c ...).

Napisano

> Jakie szkody może wyrządzić ten problem jak nie wymienię w ciągu np. 200km?

niewiele, głównie hałas, sprawdź też poziom oleju, czasem zaczynają stukać jak jest niski poziom. Tak ogólnie ten typ tak ma zlosnik.gif - prędzej czy później trzeba będzie wymienić bo im dłużej będziesz jeździł tym mniej chętnie będzie cichł

Napisano
  • Autor

> niewiele, głównie hałas, sprawdź też poziom oleju, czasem zaczynają stukać jak jest niski poziom.

> Tak ogólnie ten typ tak ma - prędzej czy później trzeba będzie wymienić bo im dłużej będziesz

> jeździł tym mniej chętnie będzie cichł

Właśnie się dowiedziałem, że koledze w seju po dwóch latach ucichło - 60k km.

Poziom oleju jest max. ok.gif

Napisano

> Właśnie się dowiedziałem, że koledze w seju po dwóch latach ucichło - 60k km.

A nie zmienił przypadkiem własnie przed ucichnięciem oleju na inny?

Napisano
  • Autor

> A nie zmienił przypadkiem własnie przed ucichnięciem oleju na inny?

Tak, 6 razy wymieniał, co 10tysięcy km.

Napisano

Gdy klekocze to wytrysk na zimnym ale słychać to tylko gdy otworzysz maskę w 899 te wtryski tak mają a jeśli słyszysz w aucie to popychacze, wymień olej jeśli masz stary nalej równo pod max zobaczysz jak dalej tak będzie to popychacze do wymiany niedługo.

Napisano
  • Autor

> Gdy klekocze to wytrysk na zimnym ale słychać to tylko gdy otworzysz maskę w 899 te wtryski tak

> mają a jeśli słyszysz w aucie to popychacze, wymień olej jeśli masz stary nalej równo pod max

> zobaczysz jak dalej tak będzie to popychacze do wymiany niedługo.

Olej nówka, zrobiłem na nim może 50km i nie więcej, dziś jeszcze sprawdzę czy czasem masła nie mam pod korkiem ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.