Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przekaźniki - ktory gdzie ?????

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie ) Mam problem z przekaźnikami. Pozamienialem je miejscami i teraz nie wiem ktory gdzie ma siedziec. Spisalem symbole i gdzie ktory powieniem byc, ale nie wiem czy to proawidłowo. Moze ktos wie co i jak ?? Podaje symbole tych przekaźników, Chodzi o Pandę 1,1 z 2003 a przekazniki są w skrzynce obok akumulatora:

1) A727

12V E

30A

702,50

46520422 (na nim wyryty jest symbol 433)

to jest chyba T06 w skrzynce z bezpiecznikami

2) A727

12V E

30A

702,50

46520422 (na nim wyryty jest symbol 443)

to jest chyba T09 w skrzynce z bezpiecznikami

3) A727

12V E

20A

702,30

46520421 (na nim wyryty jest symbol 463)

to jest chyba T02 w skrzynce z bezpiecznikami

4) A727

12V E

20A

702,30

46520421 (na nim wyryty jest symbol 463)

to jest chyba T03 w skrzynce z bezpiecznikami

Napisano

> Witam ponownie ) Mam problem z przekaźnikami. Pozamienialem je miejscami i teraz nie wiem ktory

> gdzie ma siedziec.

Przekaźniki masz rozmieszczone prawie prawidłowo, zresztą nawet gdybyś się pomylił to i tak wszystko by działało ponieważ styki mają wyprowadzone tak samo a różnią się tylko obciążalnością!

Powinno być tak: T2, T3, T6 - 20A a T9 - 30A

Napisano
  • Autor

> Przekaźniki masz rozmieszczone prawie prawidłowo, zresztą nawet gdybyś się pomylił to i tak

> wszystko by działało ponieważ styki mają wyprowadzone tak samo a różnią się tylko

> obciążalnością!

> Powinno być tak: T2, T3, T6 - 20A a T9 - 30A

No tak, ale ja mam dwa po 30A i dwa po 20A. Te po 30 są czerwone i są to T09 i T06, natomiast te po 20A są czarne i są to T02 i T03. I jak pozamienialem te przekaźniki to teraz nie slychać pompy paliwa, nie zaswiecają się niektore kontrolki i samochod wogole nie odpala. I cholera mnie podkusila sprawdzac te przekazniki bo poki ich nie ruszylem samochod dopalał. No i teraz nie wiem zupelnie czego szukac. frown.gif

Napisano

> No tak, ale ja mam dwa po 30A i dwa po 20A. Te po 30 są czerwone i są to T09 i T06, natomiast te po

> 20A są czarne i są to T02 i T03. I jak pozamienialem te przekaźniki to teraz nie slychać pompy

> paliwa, nie zaswiecają się niektore kontrolki i samochod wogole nie odpala. I cholera mnie

> podkusila sprawdzac te przekazniki bo poki ich nie ruszylem samochod dopalał. No i teraz nie

> wiem zupelnie czego szukac.

W takim razie przekaźnik T6 jest również 30A

T2 20A - światła długie

T3 20A - sygnał

T6 30A - wentylator chłodnicy

T9 30A - wtrysk itp.

Rozumiem, że wszystko działało prawidłowo i dopiero po zabawie z przekaźnikami się zepsuło?

Może wyciągając i wciskając przekaźniki wypchnął się jakiś konektor.

Sprawdź czy wszystkie są na swoich miejscach.

Jednak powtarzam, wszystkie przekaźniki mają tak samo wyprowadzone styki, różnią się tylko obciążalnością prądową więc po ich zamianie miejscami wszystko powinno działać prawidłowo!

Napisano
  • Autor

> W takim razie przekaźnik T6 jest również 30A

> T2 20A - światła długie

> T3 20A - sygnał

> T6 30A - wentylator chłodnicy

> T9 30A - wtrysk itp.

> Rozumiem, że wszystko działało prawidłowo i dopiero po zabawie z przekaźnikami się zepsuło?

> Może wyciągając i wciskając przekaźniki wypchnął się jakiś konektor.

> Sprawdź czy wszystkie są na swoich miejscach.

> Jednak powtarzam, wszystkie przekaźniki mają tak samo wyprowadzone styki, różnią się tylko

> obciążalnością prądową więc po ich zamianie miejscami wszystko powinno działać prawidłowo!

Oki, wielkie dzięki. To juz wiem co i jak sprawdzac, może rzeczywioscie ktorys z konektorów ewentualnie kabelek smile.gif Dzieki i pozdrawiam smile.gif

Napisano
  • Autor

> Oki, wielkie dzięki. To juz wiem co i jak sprawdzac, może rzeczywioscie ktorys z konektorów

> ewentualnie kabelek Dzieki i pozdrawiam

Witam ponownie!!

No i własnie sprawdzilem wszystkie przekazniki, konektory i czy kable gdzies nie wylazły i niestety frown.gif pompy paliwa nie slychac samochod nie odpala. Bezpieczniki tez sprawdzilem. Nie wiem co jeszcze moge zrobic frown.gif(((((

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.