Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

malowac część czy kupić uzywaną w kolorze

Featured Replies

Napisano

witam

Mam kolejne pytanie.

Lepiej jest kupić częśc używaną w kolorze czy starą lekierować (wcześniej poszpachlować troche).

W której opcji jest większa szansa ze kolor zbytnio nie bedzie sie różnił??

Napisano

> witam

> Mam kolejne pytanie.

> Lepiej jest kupić częśc używaną w kolorze czy starą lekierować (wcześniej poszpachlować troche).

> W której opcji jest większa szansa ze kolor zbytnio nie bedzie sie różnił??

jak się ścieniuje to w drugiej zlosnik.gif

Napisano

> witam

> Mam kolejne pytanie.

> Lepiej jest kupić częśc używaną w kolorze czy starą lekierować (wcześniej poszpachlować troche).

> W której opcji jest większa szansa ze kolor zbytnio nie bedzie sie różnił??

Zawsze kupuje używane w kolorze. Jest taniej i nie trzeba się bawić w malowanko. Dodam, że wybieram tylko w stanie idealnym i znajduje bez problemów ok.gif

Napisano

Kupić używaną, ale niestety odpada zakup przez alledrogo. Wszyscy sprzedający twierdzą, że ich część jest w perfekcyjnym stanie, na miejscu okazuje się, że jednak sama polerka nic nie da i trzeba malować.

Jak masz możliwość obejrzeć część na miejscu to ok, najlepiej jakby część była jeszcze na samochodzie, wtedy jest szansa, że jej nie porysują przy składowaniu.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Kupiłem błotnik w kolorze (wg. numeru) i różni się odcieniem od reszty (lakier metalizowany).

W trakcie eksploatacji lakier na samochodzie się zmienia, płowieje itp. W moim przypadku przez lata samochód wypłowiał bardziej, niż tamta część u kogoś innego.

Tak więc ryzyk fizyk, czasem numer lakieru pasuje a różnica też jest. Lakiernik dobierze kolor lepiej, ale za to będzie to rozwiązanie droższe.

Gdyby mi zależało na lepszym efekcie i miał na to więcej funduszy, zleciłbym malowanie (i w razie konieczności cieniowanie) lakiernikowi.

Napisano

> Kupić używaną, ale niestety odpada zakup przez alledrogo. Wszyscy sprzedający twierdzą, że ich

> część jest w perfekcyjnym stanie, na miejscu okazuje się, że jednak sama polerka nic nie da i

> trzeba malować.

> Jak masz możliwość obejrzeć część na miejscu to ok, najlepiej jakby część była jeszcze na

> samochodzie, wtedy jest szansa, że jej nie porysują przy składowaniu.

> Pozdrawiam BAS

Próbowałem na Allegro kupić zderzak do Ceeda.

Znalazłem taki bez żadnych pęknięć, identycznego koloru - widać, że w momencie demontażu był jak nowy, niestety później prawdopodobnie był bezlitośnie przerzucany z miejsca na miejsce i został mocno porysowany - wymagałby szpachlowania i lakierowania.

Napisano

> Próbowałem na Allegro kupić zderzak do Ceeda.

> Znalazłem taki bez żadnych pęknięć, identycznego koloru - widać, że w momencie demontażu był jak

> nowy, niestety później prawdopodobnie był bezlitośnie przerzucany z miejsca na miejsce i

> został mocno porysowany - wymagałby szpachlowania i lakierowania.

Dlatego napisałem, że najlepiej oglądać część na miejscu i to na samochodzie, jak się człowiek zdecyduje to niech demontują przy mnie albo sam sobie odkręcę. smile.gif

Handlarz zwykle ma sporo takich części i ograniczoną ilość miejsca, więc części składuje się na kupie albo jedną opartą o drugą.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.