Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Montaż Haka Marea Sedan

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Nosze się z zamiarem kupna haka do mojego autka Marea SEDAN - chce go sam zmontować, i pytanie czy sam montaż to trudna sprawa, co muszę wymontować mam na myśli zderzak i tłumnik, po wizycie w kanale i krótkich oględzinach to mi przyszło na myśl. Czy może hak to minie i nie będzie konieczne wymontowanie na czas zakładania, są jakieś fabryczne otwory i w ogóle może sprawę polecić fachowcowi. I najważniejsze na co zwracać uwagę przy kupnie haka (allegro). Może któryś z kolegów już to robił lub chociaż prośba o fotkę jak to ma wyglądać. Podziękowania z góry i Pozdrawiam.

Napisano

> Witam wszystkich. Nosze się z zamiarem kupna haka do mojego autka Marea SEDAN - chce go sam

> zmontować, i pytanie czy sam montaż to trudna sprawa, co muszę wymontować mam na myśli zderzak

> i tłumnik, po wizycie w kanale i krótkich oględzinach to mi przyszło na myśl. Czy może hak to

> minie i nie będzie konieczne wymontowanie na czas zakładania, są jakieś fabryczne otwory i w

> ogóle może sprawę polecić fachowcowi. I najważniejsze na co zwracać uwagę przy kupnie haka

Do założenia haka nie musisz nic demontować, jedynie mocowanie ostatniego tłumika musisz odkręcić,tłumik wtedy opadnie na dół, wystarczająco żeby zmieścić się z wiertarką

; jednak jest trochę wiercenia , na śruby i tulejki, mniejszy otwór od dołu, tylko na śrubę większy na górze na tulejki. (przynajmniej ja tak musiałem) Zderzak tylny nie był demontowany ani podcinany. najważniejsze to: kompletny, z wiązką, jak największy nacisk pionowy na kulę i homologacja. Hak polskiej produkcji, bez problemów w montażu i eksploatacji. Dobrze montować hak z kolegą, troszkę waży a pomocna dłoń nawet do podtrzymania się przyda. Niestety fotek nie zrobię , maryśka zmieniała miesiąc temu właściciela...

Napisano
  • Autor

Dzięki kolego za podpowiedź nie miałem czasu wcześniej się odezwać, i nawet poszperać na allegro, dzisiaj nadrabiam- wybrałem coś takiego, jeśli możecie zobaczyć co to warte. Acha i jeszcze PYTANIE , rozumiem ze hak mocuje się do podłużnic po prawej i lewej stronie, a nie do podłogi bagażnik. I jeszcze jedno do której lampy najlepiej się podpinać z wiązką i pewnie konieczne będzie wymontowanie boczków całej (tapicerki bagażnika) do wiercenia i montowania śrub ? Dzięki Pozdrowienia

http://moto.allegro.pl/nowy-hak-holowniczy-fiat-marea-sedan-najtaniej-i1588879913.html

Napisano

> Dzięki kolego za podpowiedź nie miałem czasu wcześniej się odezwać, i nawet poszperać na allegro,

> dzisiaj nadrabiam- wybrałem coś takiego, jeśli możecie zobaczyć co to warte. Acha i jeszcze

> PYTANIE , rozumiem ze hak mocuje się do podłużnic po prawej i lewej stronie, a nie do podłogi

> bagażnik. I jeszcze jedno do której lampy najlepiej się podpinać z wiązką i pewnie konieczne

> będzie wymontowanie boczków całej (tapicerki bagażnika) do wiercenia i montowania śrub ?

> Dzięki Pozdrowienia

> http://moto.allegro.pl/nowy-hak-holowniczy-fiat-marea-sedan-najtaniej-i1588879913.html

Montujesz do podłużnic, nie dodałem w poprzednim poście, ale i mocowanie fabrycznego haka do holowania też trzeba odkręcić, na pamiątkę tego faktu zostaje tylko ząślepka w zderzaku palacz.gif, ja demontowałem tylko wykładzinę bagażnika, resztę można tylko poodsuwać i zabezpieczyć przed powrotem na swoje miejsce, (wykładziny boczne), co do elektryki, to wpinałem się bezpośrednio do wiązki, po uprzednim sprawdzeniu przewodów, jeżeli chcesz się podpinać bezpośrednio pod lampy, to i tak musisz pod obie ( kierunkowskazy). Po zakończeniu montażu haka, po położeniu juz wykładzin, są lekkie wybrzuszenia w miejscu śrub, ale na prawdę mimimalne. 270751858-jezyk.gif. Inna sprawa, że na większych nierównościach tłumik końcowy obijał się o hak, musiałem troszkę poprawić wieszaki końcowe (poodginać). Co do haka to są mocniejsze, z naciskiem na kulę 70Kg, ten w Twoim linku ma 50 kg, no i trzeba ciąć zderzak... (patrz informacje w ramce)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.