Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Murano czy Kuga?

Featured Replies

Napisano

Witam- nadal poszukuje jakiegoś SUV`a...i wybór padł:

1. Murano (z gazem)-wersja europejska

2. Kuga- diesel

Ktoś miał styczność z tymi modelami-który bardziej polecacie?

Pozdrówka

Napisano

> Witam- nadal poszukuje jakiegoś SUV`a...i wybór padł:

> 1. Murano (z gazem)-wersja europejska

> 2. Kuga- diesel

> Ktoś miał styczność z tymi modelami-który bardziej polecacie?

> Pozdrówka

z tych dwóch wolałbym Tribecę LPG zlosnik.gifzlosnik.gif gdybyś chciał tanią RHD, to daj znać zlosnik.gif

Napisano

> 2. Kuga- diesel

Z drugim styczność mam większą nawet niż bym chciał zlosnik.gif To co prawda benzyniak, ale głównym problemem jest korozja - rdzewieją ruchome części nadwozia (drzwi, klapa bagażnika).

Napisano

> Z drugim styczność mam większą nawet niż bym chciał To co prawda benzyniak, ale głównym problemem

> jest korozja - rdzewieją ruchome części nadwozia (drzwi, klapa bagażnika).

to potwierdza moje zdanie o fordzie, śmietnik na kołach i wstyd jak producent który boryka się z tym problemem od dawna olewa klienta i nie zmienia nic w nowych modelach.

Napisano

Murano nie jeździłem, ale mialem przyjemność jeździć kuga z napędem na 4kółka i dieslem i szczerze to ani to pojemne, ani szybkie ani też terenowe. W środku nie poraża specjalnie. Myślę, że murano dałoby większą frajdę cool.gif

Napisano

Mój Tata jeździł 2 lata Murano 3,5 V6 ze skrzynią CVT - nie wiem czy istnieją manuale.

Bardzo fajne autko, mocny silnik w połaczeniu z CVT daje znakomite wrażenia z jazdy. Skrzynia bezstopniowa - nie ma w ogóle zmian biegów, a 235 KM powoduje że mało czujemy bezwładność automatycznej skrzyni. Płynnośc jazdy rewelacyjna, jeszcze lepsza niż w klasycznym automacie.

Auto nie jest idealne, wersja przed liftingiem (2005) ma deskę rozdzielczą taką sobie (kwestia gustu), i nie wiem czy ktoś w Polsce umie naprawić CVT gdyby były problemy ponieważ to nie jest klasyczny hydrauliczny automat.

Murano palił w mieście około 17 LPG/100, w trasie 11, bardzo ładnie i bezproblemowo jeździł na LPG ale instalacja była najwyższej klasy - VSI Prins.

Acha - mapy w oryginalnej nissanowskiej navi są na DVD i nie ma w nich Europy Wschodniej. Podobno w wersjach po lifcie już byłe demoludy są.

Kugą nie jeździłem, ale Murano to auto o wiele większe z zewnątrz. Wewnątrz miejsca też nie brakuje.

Napisano

> 2. Kuga- diesel

> Pozdrówka

Murano brzydki Kuga ładna. Poza tym Kuga już nie ma nic fajnego w sobie palacz.gif

Dacia Duster ma sporo z Murano zlosnik.gif

Napisano

> 2. Kuga- diesel

> Pozdrówka

Mój dobry kumpel kupił w zeszłym roku Kugę (szał kratkowy) 2.0 tdci. Auto jest super, fajnie się prowadzi, pali rozsądnie, do tego nieźle wygląda. Mankament to względnie mały bagażnik. Aaa i ostatnio serwis walczy z tym że czasem auto przy dłuższej trasie "się zawiesza" i nie chce jechać więcej niż 120 km/h - dla mnie to zwykły notlauf spotykany w Vagach ale serwis twardo szuka :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.