Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Łożysko dociskowe

Featured Replies

Napisano

Witam i mam pytanie dało o sobie znac łozysko dociskowe (słuchać przy wciskaniu sprzęgła) w związku z tym zapewnie (nie ma chyba innego wyjścia) czeka mnie wymiana tego ustroistwa samochód ma 136 kkm przebiegu czy należałoby jednocześnie wymienic tarczę sprzęgła co jesnoznacznie podraza koszty wyeliminowania usterki w związku z tym mam pytanie

1 wystarczy wymiana samego łożyska ?

2 trzeba wymieniac też tarczę sprzęgła ?

3 na dokładke wymieniać też docisk (to chiba raczej zbędna operacja)

czy ktoś parał sie już taką wymianą i co wymienił rady wskazane ale nie te np wymien samochód koszt łożyska 88zł pus pewnie stówka za wymianę co jest jeszcze do przełknięcia inne koszty mogą mocno boleć beksa.gifhmm.gif

Napisano

ja bym wymieniał niestety komplet - zwłaszcza przy tym przebiegu

Napisano

wymienia się raczej cały komplet, jak już siada łożysko to i docisk nie będzie w najlepszym stanie

Napisano

witam!!

a umnie stuka gdy puszcze sprzęgło. tylko na wolnych obrotach. so to może być? gościu z aso (kiepskiego) twierdzi, że to tarcza. śmigam tak już z półtora roczku i nic się nie zmienia.

Napisano

Wymienia się zawsze komplet, co do hałasującej tarczy, to to kolejna przypadłość fiata, nie tylko bbm-ów.

Napisano

Proponuje wymienic ci cały komplet bo przy tym przebiegu to i tak za jakiś czas bedziesz musiał go drugi raz rozkładac a to dodatkow bedzie kosztować. Mnie w ASO za robote zawołali 190 + cena kompletnego sprzegła to 780 podczas gdy w sklepie to samo kosztowało 350 zł więc jak masz jakieś pojecie i kogoś kto sie jeszcze troszke na tym zna to zrob to samemu to kupa kasy zostanie w kieszeni.

Napisano

Przy tym przebiegu warto wymienic cale sprzegielko. Docisk mozna zostawic stary o ile jest w dobrej kondycji.

Napisano

> Witam i mam pytanie dało o sobie znac łozysko dociskowe (słuchać przy

Za wymiane nie stówka ale tak na oko ze 3. Trzeba całą skrzynie wywalić. A poza tym jak już sie decydujesz na to, to wymień całę sprzęgło.

Napisano

> Przy tym przebiegu warto wymienic cale sprzegielko. Docisk mozna

> zostawic stary o ile jest w dobrej kondycji.

Sorry, ale tylko partacze wymieniają samą tarczę, trzeba wymienić również docisk! palacz.gif Bez obrazy, to nie do ciebie brachu, tylko do mech. partaczy. Żaden dobry fachowiec po takim przebiegu nie zostawi docisku, choćby nawet i nieźle wyglądał.

Napisano

> Sorry, ale tylko partacze wymieniają samą tarczę, trzeba wymienić również docisk!

Rowniez jestem za! Jednak tak jak piszesz - wielu mechanikow partaczy proponuje wymiane badz regeneracje samej tarczy co jest rozwiazaniem na krotka mete...

Napisano

> Sorry, ale tylko partacze wymieniają samą tarczę, trzeba wymienić również docisk!

Zdecydowanie tak waytogo.gif A przekonalem sie o tym niestety na wlasnej skorze... ymienilaem sama tarcze, bo dosik wygladal super... po roku sprzeglo sie slizga, zgrzyta wsteczny... do mechanika... miala byc reklamacja tarczy, a tu docisk sobie najzyczajnie pekl...

Jak masz za duzo kasy to wymien sama tarcze waytogo.gif

Napisano
  • Autor

wymieniłem wszystko tj docisk łozysko i tarcze materiał 380 plus wymiana 220 razem 600 i to w ASO hmm.gif jak myslicie dobry interes (szprzęgło komplet fiatowski z odnowienia)

Napisano

> wymieniłem wszystko tj docisk łozysko i tarcze materiał 380 plus

> wymiana 220 razem 600 i to w ASO jak myslicie dobry interes

> (szprzęgło komplet fiatowski z odnowienia)

rozne opinie byly o regenerowanych... spineyes.gif

poza tym cena waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.