Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak wymontować wlew paliwa + rure do baku ( CCS )

Featured Replies

Napisano

Panowie i Panie jak w temacie mam zapytanie jak wymontować ta oto rurę która idzie z wlewu paliwa do baku ?

bo jakieś patafiany mi ja pocieli angryfire.gif i musze wymieć lub zreanimować ta co jest ...

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> Panowie i Panie jak w temacie mam zapytanie jak wymontować ta oto rurę która idzie z wlewu paliwa

> do baku ?

> bo jakieś patafiany mi ja pocieli i musze wymieć lub zreanimować ta co jest ...

> Pozdrawiam

wymieniaj, nie ma co naprawiac. Od baku jest cybant, a jak z gora to nie wiem. Mozesz sciagnac boczek i zobaczyc czy jest wlew zabudowany.

Jak zalozysz nowy wlew to blacha metalowa wogol wlewu i juz nie ukradna biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> wymieniaj, nie ma co naprawiac. Od baku jest cybant, a jak z gora to nie wiem. Mozesz sciagnac

> boczek i zobaczyc czy jest wlew zabudowany.

> Jak zalozysz nowy wlew to blacha metalowa wogol wlewu i juz nie ukradna

no wiem teraz zabezpiecze boje sie ze w baku bede miał szit pełno syfu etc. frown.gif bo nie wiem kiedy mi to zrobili confused.gif

Napisano

> no wiem teraz zabezpiecze boje sie ze w baku bede miał szit pełno syfu etc. bo nie wiem kiedy

> mi to zrobili

skad syf?

Napisano

> Panowie i Panie jak w temacie mam zapytanie jak wymontować ta oto rurę która idzie z wlewu paliwa

> do baku ?

> bo jakieś patafiany mi ja pocieli i musze wymieć lub zreanimować ta co jest ...

W sumie to są dwie metody-mniej pracochłonna i bardziej pracochłonna.

W każdym razie, nie ma żadnego dojścia do rury od wewnątrz samochodu.

Przy mniej pracochłonnej, ale wymagającej anielskiej cierpliwości musisz ściągnąć koło, zdjąć osłonę nadkola i paluszkami zegarmistrza dłubać w okolicach wlewu żeby zdjąć opaskę z rury na wlewie. Od strony baku jest to prostsze,bo jest tylko opaska z dobrym dostępem.

Tutaj uwaga-musisz ściągnąć sporo paliwa (o ile jeszcze masz,bo rura wychodząca z baku jest przy samym dnie.

Druga metoda-bardziej pracochłonna,ale do zrobienia rękami kowala-po zdjęciu koła i ściągnięciu osłony odkręcasz klapkę wlewu, odkręcasz cztery śruby mocujące wlew paliwa do budy (musisz mieć dobry śrubokręt krzyżakowy) i odginasz cały wlew w stronę nadkola.Teraz masz genialne dojście do opasek i przewodów odpowietrzających.

Ja swego czasu wymieniałem pierwszą metodą.Napiepszyłem się i w rezultacie uszkodziłem nową rurę angryfire.gif.

Drugim sposobem trwało to godzinkę dłużej,ale wszystko poszło lajtowo i bez problemów. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> W sumie to są dwie metody-mniej pracochłonna i bardziej pracochłonna.

> W każdym razie, nie ma żadnego dojścia do rury od wewnątrz samochodu.

> Przy mniej pracochłonnej, ale wymagającej anielskiej cierpliwości musisz ściągnąć koło, zdjąć

> osłonę nadkola i paluszkami zegarmistrza dłubać w okolicach wlewu żeby zdjąć opaskę z rury na

> wlewie. Od strony baku jest to prostsze,bo jest tylko opaska z dobrym dostępem.

> Tutaj uwaga-musisz ściągnąć sporo paliwa (o ile jeszcze masz,bo rura wychodząca z baku jest przy

> samym dnie.

> Druga metoda-bardziej pracochłonna,ale do zrobienia rękami kowala-po zdjęciu koła i ściągnięciu

> osłony odkręcasz klapkę wlewu, odkręcasz cztery śruby mocujące wlew paliwa do budy (musisz

> mieć dobry śrubokręt krzyżakowy) i odginasz cały wlew w stronę nadkola.Teraz masz genialne

> dojście do opasek i przewodów odpowietrzających.

> Ja swego czasu wymieniałem pierwszą metodą.Napiepszyłem się i w rezultacie uszkodziłem nową rurę .

> Drugim sposobem trwało to godzinkę dłużej,ale wszystko poszło lajtowo i bez problemów.

hm... ino tak ze u mnie 1 sróba przy baku jest wyjechana oslabiony.gif

a rurę próbowałem wyciągnąć i ani z doły przy baku ani z wlewu ani rusz;(

Napisano
  • Autor

> skad syf?

syf = wiatr+kurz+piasek etc etc .. frown.gif

same kuwa przeboje z tym autem sick.gif

Napisano

> syf = wiatr+kurz+piasek etc etc ..

> same kuwa przeboje z tym autem

chaja.gif Ty krepel nie panikuj trzeba bylo go stawiac w ciemnym miejscu i nie jezdzic 6 miechow ???? bys jezdzil bys nie mial tyla wydatkow... tak to jest jak sie cipi na wahe... okapie sie zjem i przyjade Ci to ogarnac nierobie pospolity... i nie siej paniki z tym syfem w baku bo tam i tak jest susza wiec wystarczy zalac paliwem i jakis uszlachetniacz nalac... zrezta jak to ruszysz do konca miesiaca to mi kaktus na plecach urosnie

Napisano
  • Autor

> Ty krepel nie panikuj trzeba bylo go stawiac w ciemnym miejscu i nie jezdzic 6 miechow ???? bys

> jezdzil bys nie mial tyla wydatkow... tak to jest jak sie cipi na wahe... okapie sie zjem i

> przyjade Ci to ogarnac nierobie pospolity... i nie siej paniki z tym syfem w baku bo tam i tak

> jest susza wiec wystarczy zalac paliwem i jakis uszlachetniacz nalac... zrezta jak to ruszysz

> do konca miesiaca to mi kaktus na plecach urosnie

dzieki za słowa pocieszenia 270751858-jezyk.gif siusiaku ;D

musza uruchomić padline!!

Napisano

> hm... ino tak ze u mnie 1 sróba przy baku jest wyjechana

> a rurę próbowałem wyciągnąć i ani z doły przy baku ani z wlewu ani rusz;(

sruby baku cie nie interesuja

Napisano
  • Autor

> sruby baku cie nie interesuja

wiem wiem moze sie znajdzie jakis zamienni i sie opanuje to smile.gif

Napisano
  • Autor

> wiem wiem moze sie znajdzie jakis zamienni i sie opanuje to

ehh.. ściągnięte ale nie dało sie tego nie uszkodzić zleść nie chciało samo trza było siły

Nie ma ktos na zbyciu takiej o to tajli ? lub coś co może to zastąpić ??;P

Napisano

kuzwa jutro sie to ogarnie...

i nie marudz mi tu bo bokser.gif od M dostaniesz :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.