Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

(L) Ukryty alarm

Featured Replies

Napisano

Jakiś czas temu przeglądałem historię forum od początku i ktoś pisał, że instalacja alarmowa jest ale nie ma głośniczka oraz, że można to sprawdzić, teraz za pierona nie mogę odnaleźć tego wpisu i nie pamiętam nicka autora sciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gif

Napisano

Jest ale w Aveo ze sterowaniem centralnego w kluczyku na pewno T200. Centralna w tunelu.

Napisano
  • Autor

> Jest ale w Aveo ze sterowaniem centralnego w kluczyku na pewno T200. Centralna w tunelu.

a w Laczku nie ma ? angryfire.gifbuu.gif

Napisano

> a w Laczku nie ma ?

Też się kiedyś nad tym zastanawiałem. Przeglądając schemat "Anti-theft" wychodzi, że jednak kilku rzeczy z niego w aucie nie mam, np. styku zamknięcia maski, syreny też nie widać. Do takich poszukiwań skłonił mnie fakt, że koło przycisku blokowania zamka drzwi kierowcy jest czerwona diodka, która wyglądała na właśnie sygnalizację alarmu. Nie wiem, może po prostu wszystkie auta tak mają? hmm.gif

Napisano

> Też się kiedyś nad tym zastanawiałem. Przeglądając schemat "Anti-theft" wychodzi, że jednak kilku

> rzeczy z niego w aucie nie mam, np. styku zamknięcia maski, syreny też nie widać. Do takich

> poszukiwań skłonił mnie fakt, że koło przycisku blokowania zamka drzwi kierowcy jest czerwona

> diodka, która wyglądała na właśnie sygnalizację alarmu. Nie wiem, może po prostu wszystkie

> auta tak mają?

Wszystkie tak mają, a ja nawet w swoim ją uruchomiłem smirk.gif

Napisano

> Wszystkie tak mają, a ja nawet w swoim ją uruchomiłem

Rozumiem, że dołożyłeś po prostu swój alarm? Dużo jest z tym roboty?

Napisano

> Wszystkie tak mają, a ja nawet w swoim ją uruchomiłem

Też mam taką diodkę i zastanawiałem się do czego ona jest. Co zrobiłeś, aby ją uruchomić?

Napisano

> Też mam taką diodkę i zastanawiałem się do czego ona jest. Co zrobiłeś, aby ją uruchomić?

pociagnalem oddzielne dwa przewody od diody z alarmu montowanego w ASO.

Napisano
  • Autor

Jest ta instalacja czy jej nie ma??

i ewentualnie jak to sprawdzić??

Napisano

> Jest ta instalacja czy jej nie ma??

> i ewentualnie jak to sprawdzić??

POwiem szczerze lepiej zalozyc nowy alarm

Napisano

> Też się kiedyś nad tym zastanawiałem. Przeglądając schemat "Anti-theft" wychodzi, że jednak kilku

> rzeczy z niego w aucie nie mam, np. styku zamknięcia maski, syreny też nie widać. Do takich

> poszukiwań skłonił mnie fakt, że koło przycisku blokowania zamka drzwi kierowcy jest czerwona

> diodka, która wyglądała na właśnie sygnalizację alarmu. Nie wiem, może po prostu wszystkie

> auta tak mają?

Witam!

Ta dioda nawet jest gdzieś podłączona. Można ją wykorzystać do swojego alarmu.

A gdzie kabelki lecą - tego nie wiem, na schemacie coś tam jest. Wg mnie łatwiej chyba jest dołożyć swój alarm i wpiąć się w fabryczny central (oraz ową diodę jak chcemy aby migała).

Pozdrawiam,

Griba

Napisano

> Witam!

> Ta dioda nawet jest gdzieś podłączona. Można ją wykorzystać do swojego alarmu.

> A gdzie kabelki lecą - tego nie wiem, na schemacie coś tam jest. Wg mnie łatwiej chyba jest dołożyć

> swój alarm i wpiąć się w fabryczny central (oraz ową diodę jak chcemy aby migała).

> Pozdrawiam,

> Griba

Wziąłem się za ten temat. Doszedłem, że sterownik do zamka z pilota, jest pod podłokietnikiem. Wystarczy wyjąć jego kieszeń. Niebawem będę identyfikował jego wiązkę. Na razie wiem, że we wtyczce jest 10 przewodów. smile.gif

Napisano

> Wziąłem się za ten temat. Doszedłem, że sterownik do zamka z pilota, jest pod podłokietnikiem.

> Wystarczy wyjąć jego kieszeń. Niebawem będę identyfikował jego wiązkę. Na razie wiem, że we

> wtyczce jest 10 przewodów.

No to elegancko. Ja byłem zbyt leniwy na poszukiwania i wykorzystałem inne miejsce.

Pozdrawiam,

Griba

Napisano

> No to elegancko. Ja byłem zbyt leniwy na poszukiwania i wykorzystałem inne miejsce.

Niestety, trochę jednak brakuje kabelków. Zakreślone istnieją pozostałych nie ma we wtyczce sterownika.

Co ciekawe sam sterownik wg katalogu jest dedykowany do Holdena. Tyle tylko, że moje auto to jedno z pierwszych J200, jakie trafiły do Europy w 2003 roku jeszcze jako Daewoo Nubira, natomiast nazwa Holden Viva pojawia się dopiero w 2005 roku. Lekki bałagan w tym katalogu jest.

285007239-antitheft.jpg

post-37290-14352512837782_thumb.jpg

Napisano

> Niestety, trochę jednak brakuje kabelków. Zakreślone istnieją pozostałych nie ma we wtyczce

> sterownika.

> Co ciekawe sam sterownik wg katalogu jest dedykowany do Holdena. Tyle tylko, że moje auto to jedno

> z pierwszych J200, jakie trafiły do Europy w 2003 roku jeszcze jako Daewoo Nubira, natomiast

> nazwa Holden Viva pojawia się dopiero w 2005 roku. Lekki bałagan w tym katalogu jest.

Witam!

Trochę wyprowadzeń jest. Z tego co zaznaczyłeś to są krancówki drzwi, bagażnik.

Nie wiem jak ta końcówka do centralnego - czy wystarczy do sterowania - powinny być dwa wyprowadzenia. Ale jak pamiętam ze schematu tam chyba jest osobny moduł do centralnego i w niego można by się wpiąć.

Tak czy inaczej, wszystkie potrzebne do wpięcia alarmu podłączenia są również w wiązce lewych drzwi. Syrenę i tak trzeba dołożyć. Krańcówkę ze słupka lewego można wziąść z przewodu, który idzie do sufitówki.

Bagażnik też się podłączy o ile alarm będzie miał na drugim kanale opcję sterowania.

Pozdrawiam,

Griba

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.