Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samodzielna naprawa blacharska - how to?

Featured Replies

Napisano

Mam stare Tico, samochód stoi jako "awaryjny", ew. żona podjeżdża nim kilometr do pracy w zimie. Auto jest po małej stłuczce, wyklepane byle jak młotkiem, trochę z dołu rdzewieją drzwi, technicznie bardzo dobre - dbam o takie rzeczy. Rdzewieje, bo stoi, stoi, bo jego wartość nie zachęca do sprzedaży, dostanę może z 1 tyś złotych, lepiej niech służy dalej.

Boli mnie tylko, że rdzewieje, nie jest tego wiele, ale od dołu drzwi podżera. Błotnik przedni jest lekko pognieciony i też go bierze, do blacharza nie oddam, bo po oględzinach rzucił 800 zł, więc zrobię sam.

Obejrzałem parę filmów na youtubie jak się ładnie czyści, odtłuszcza, szpachluje, wygładza i maluje, pytanie czym to zrobić?

Może mi ktoś mały manual wrzucić, włącznie z nazwą specyfiku i orientacyjnym kosztem ?

W sensie jakim papierem to drapać, czym konserwować, żeby rdzę wygryzło i już nie wpuściło, czym szpachlować i gdzie to kupić?

Od razu uprzedzam rady typu "odpuść sobie" albo "oddaj go na złom".

Auto jest w bardzo dobrym stanie technicznym, jest zakonserwowane od spodu, podłoga i progi zdrowiutkie, ma wymieniony rozrząd, kompletne zawieszenie i kompletne hamulce. Żal mi go, mam wolne wieczory i na te dwa trzy lata jego żywota chciałbym poprawić mu estetykę.

Podpowiecie coś?

Napisano

poszukaj na szrocie / allegro / giełdzie elementów w bdb stanie i je zakonserwuj by zachowały taki stan po czym wywal swoje zgnitki i wstaw je w ich miejsce

Napisano

wyczyscic rdze papierem sciernym, odtłuscic, podkłąd i farba...

w reszte raczej nie bawiłbym sie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.