Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No to zrobila mi prezent...

Featured Replies

Napisano

Hello,

Moja koffana Bravcia strzelila wspanialy prezent swiateczny - walek do wymiany. Gdzie w zwiazku z tym najtaniej i najlepiej kupic walek, krzywki, popychacze i jak ksztaltuja sie ceny? Jak wygladaja te produkty na Allegro? Nie chcialbym aby za 10kkm stroila znowu fochy... W serwisie Fiata na Partynickiej oszacowali koszt na 2kPLN, nie wiem tylko czy z usluga :>

Pozdrawiam i udanych swiat zycze!

Napisano

Kolejne 1,4 crazy.gif

A jutro ktoś napisze, że nie są bardziej awaryjne, niż inne. sciana.gif

Napisano
  • Autor

> A jutro ktoś napisze, że nie są bardziej awaryjne, niż inne.

123kkm nakulane, wiec nie jest tragicznie. No ale szkoda wydatku. Dziwne jest tylko to, ze olejem po ostatniej krzywce rzyga. Moze jest go za malo, nie wiem jaka ilosc chroni poprawnie walek. Ja w tej chwili mam swiezy olej, ale poprzedni wlasciciel mogl nie zwracac na niego uwagi i stad problemy :/

Napisano

> Kolejne 1,4

foch.gifkazdemu sie moze zdarzyc green_fuck.gifok.gif

Napisano

> Hello,

> Moja koffana Bravcia strzelila wspanialy prezent swiateczny - walek

> do wymiany. Gdzie w zwiazku z tym najtaniej i najlepiej kupic

> walek, krzywki, popychacze i jak ksztaltuja sie ceny? Jak

> wygladaja te produkty na Allegro? Nie chcialbym aby za 10kkm

> stroila znowu fochy... W serwisie Fiata na Partynickiej

> oszacowali koszt na 2kPLN, nie wiem tylko czy z usluga

> 270751858-jezyk.gifozdrawiam i udanych swiat zycze!

taniej niż w auto-sam nie znajdziesz, wałek 400, dźwigienki 36 FAI made in UK, pająk koło 120.

Chyba że parę groszy taniej na allegro znajdziesz ale tam z jakością nie wiadomo.

Oblukaj dokładnie wałek ile krzywek masz naruszonych.

Wymiana max. 250 w dobrym warsztacie, czyli razem z częściami w tysiaku się zmieścisz...

Napisano

> Hello,

> do wymiany.

To ja juz tradycyjnie smile.gif Jak wyczuc, ze zbliza sie wymiana walka??? Jakies objawy zapowiadajace ta watpliwa przyjemnosc?

Pozdrawiam

Napisano

> Kolejne 1,4

Być może o 1,4 najwięcej się mówi bo jest ich najwięcej.Ciekawe jak by ktoś zrobił spis powszechny na kaciku i jaki jest udział poszczególnych typów i litraży

Napisano

> To ja juz tradycyjnie Jak wyczuc, ze zbliza sie wymiana walka???

> Jakies objawy zapowiadajace ta watpliwa przyjemnosc?

> Pozdrawiam

rozrząd głośno chodzi, bryka słabo jedzie i dużo pali, ale wtedy już po zabawie...

dla pewności najlepiej zajrzeć co jakiś czas pod pokrywę zaworów

Napisano

> Kolejne 1,4

Jasne, że tak napiszą. Rzecz w tym, że wałek to koszt ok 500zł a więc nawet mniej niż silniczek krokowy do pozostałych padak, który też muszą wymieniać.

Napisano

> Ciekawe jak

> by ktoś zrobił spis powszechny na kaciku i jaki jest udział

> poszczególnych typów i litraży

Calkiem niezly pomysl ok.gif

Napisano

> Rzecz w tym, że wałek to koszt ok 500zł a więc

> nawet mniej niż silniczek krokowy do pozostałych padak, który

> też muszą wymieniać.

Nie wiem skad Ty bierzesz takie informacje, ale jesli uwazasz ze walek kosztuje mniej od silniczka krokowego, to gratuluje Ci rozeznania w temacie screwy.gif

Zeby nie bylo, ze gadam glupoty: silniczek krokowy mozna kupic w cenie ok. 100zl albo i taniej, np. do padaki z silnikiem 1,6 16V bez zadnego klopotu znalazlem przed chwila za 89zl ( link do aukcji na Allegro )

Napisano
  • Autor

> Calkiem niezly pomysl

Jezeli mozna ingerowac w kod forum, mozna by dodac do profilu opcje [silnik] i na podstawie tej informacji generowac jakies statystyki. Niech wypowie sie osoba odpowiedzialna za administracje tym tutaj smile.gif Chetnie sluze pomoca.

Napisano

> Nie wiem skad Ty bierzesz takie informacje, ale jesli uwazasz ze

> walek kosztuje mniej od silniczka krokowego, to gratuluje Ci

> rozeznania w temacie

> Zeby nie bylo, ze gadam glupoty: silniczek krokowy mozna kupic w

> cenie ok. 100zl albo i taniej, np. do padaki z silnikiem 1,6 16V

> bez zadnego klopotu znalazlem przed chwila za 89zl ( link do

> aukcji na Allegro )

Kilka(naście) dni temu pisał kącikowicz, który wymieniał w 1.2. Silniczek kosztował go w okolicach 5 stów - sam się zdziwiłem.

Nie rozeznaje się w częściach, tym bardziej nie do mojej padaki.

Napisano
  • Autor

> Oblukaj dokładnie wałek ile krzywek masz naruszonych.

Czy starte krzywki oznaczaja bezwzglednie uszkodzone popychacze oraz dzwigienki? Czy moze jest szansa, ze one dzialaja poprawnie, ale zeby nie rozbierac silnika kolejny raz robi sie wszystko od razu?

Znalazlem posta, w ktorym ktos wspomnial o wroclawskiej firmie regenrujacej krzywki za 50zl / sztuka. Czy ktos korzystal z uslug takiej firmy? Rzekomo trwalosc alka wieksza i daja dozywotnia gwarancje, ale ile w tym prawdy? Tym bardziej, ze nowy walek FAI kosztuje 400zl, a regeneracja calego z tego co czytalem 500zl...

Co do pajaczka - wystarczy go przedmuchac czy lepiej kupic nowy? Jezeli to drugie, to dlaczego nie pomaga samo przeczyszczenie?

Examiner wykryl blad lambdy (lezy na masie) - gdzie ja znajde? Byc moze cos z przewodami. Jezeli nie - co powiecie na to: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=77880198?

Napisano

> Witam,

co do błędu "zwarcie na masę" sondy lambda to bierze się on prawdopodbnie ze sposobu emulacji sondy lambda podczas pracy silnika na LPG. Zwarcie na masę jest jednym ze sposóbowó emulacji sondy lambda przez sterwonik LPG. Sprawdz czy sonda włąsciwie pracuje na podstawie zmiany napięcie na sondzie (było na forum)., albo wykasuj błąd na examinerze i sprawdz czy nie pojawia się przy pracy na benzynie. Najprawwdopobniej pojawi się po przejściu na LPG. I niestety chyba tak być musi (bez szkody dla silnika) ale niech sie wypowiedzą koledzy fachowcy od LPG.

Pozdrawiam

Darek

Napisano
  • Autor

> (...) albo wykasuj błąd na examinerze i sprawdz czy nie

> pojawia się przy pracy na benzynie. Najprawwdopobniej pojawi

> się po przejściu na LPG. I niestety chyba tak być musi (bez

> szkody dla silnika) ale niech sie wypowiedzą koledzy fachowcy

> od LPG.

O ile dobrze pamietam Examinerem testowalem auto podczas pracy na noPb, takze prawdopodobnie bedzie jednak uszkodzona. Czy ta, do ktorej podeslalem linka bedzie dobrym zamiennikiem oryginalu?

Pytanie do LPGowcow - jak dziala emulator sondy lambda od strony elektronicznej? Czy w momencie przejscia na LPG, wlasciwa sonda zostaje zmostkowana przez emulator (jak kolega pisze np. zwierajacy do masy)? Elektronika LPG odlacza ja i podpina swoj emulator wowczas?

Napisano

nie regeneruj walka - gowno z tego bedzie.

Zuzyte krzywki oznaczaja ze sa zurzyte krzywki. Nie znaczy to ze pozostale elementy ukadu rozrządu sa do wymiany. Ja jednak zapobiegawczo wymienilem wszystkie popychacze i uszczelki, zawory, pierscienie tlokowe (zeby nie rozbierac ponownie za 10kkm), ale koszt byl o 1500 wiekszy niz 2000.

Pozdro

Napisano
  • Autor

> Ja jednak zapobiegawczo wymienilem wszystkie popychacze i

> uszczelki, zawory, pierscienie tlokowe (zeby nie rozbierac

> ponownie za 10kkm), ale koszt byl o 1500 wiekszy niz 2000.

Zapytam moze jeszcze odnosnie kosztow - czesci kupowales w AutoSam'ie czy sa to ceny ASO? Jaki jest koszt zaworow?

Napisano

> Hello,

> do wymiany. Gdzie w zwiazku z tym najtaniej i najlepiej kupic

> walek, krzywki, popychacze i jak ksztaltuja sie ceny? Jak

> wygladaja te produkty na Allegro? Nie chcialbym aby za 10kkm

> stroila znowu fochy... W serwisie Fiata na Partynickiej

> oszacowali koszt na 2kPLN, nie wiem tylko czy z usluga

> 270751858-jezyk.gifozdrawiam i udanych swiat zycze!

Witam

wymieniałem mieśiąc temu wałek krzywki i popychacze

wałek 409zł angielski, popychacze orginalne Fiata 39zł sztuka krzywki 43zł sztuka angielskie muśisz też wymienic magistrale olejowom bo ona sie zapycha i niema smarowania walka i go wydziera koszt magistrali orginalnej Fiata to 150zl wydałem koło 1700zł i nieżałuje bo calkiem inaczej auto chodzi najtańszy sklep w polsce {bo wszędzie się dowiadywałem} to w Łodzi na ul. Przedzalnianej prowadzom też sprzedasz wysyłkową

Wałek rozrządu BRAVO 1,4 12V - 406,87 PLN brutto (Q*) FAI

Wałek rozrządu BRAVO 1,4 12V - 715,53 PLN brutto (OEM*) FIAT

* Informacje o towarach:

OEM – towar oryginalny (opakowanie lub część) oznaczone znakiem towarowym producenta pojazdu.

Q – towar jakościowo nie odbiegający od oryginału (często stosowany na pierwszy montaż) od renomowanych producentów.

Z – towar zamienny dobrej jakości.

TZ – tani zamiennik

AUTO-SAM

Hurtownia części Fiat

ŁÓDŹ

PRZĘDZALNIANA 89

NIP : 728-012-94-30

Pracujemy:

poniedziałek – piątek 9.00 – 18.00

sobota 9.00 – 15.00

Części do samochodów Fiat.

telefon dla klientów internetowych:

(042) 683 20 08 w 26 Sławomir Jakubowski,

telefony dla klientów hurtowych:

(042) 683 20 08 w 25 kom. 609 884 889 Robert Krasoń,

(042) 683 20 08 w 22 kom. 695 98 04 11 Daniel Kuś,

telefony dla klientów detalicznych:

(042) 684 24 09

Części do samochodów Daewoo.

(042) 684 89 61

(042) 683 20 08 w 23 Sławomir Kopiński

kom. 663 614 020 Marcin Ruta

www.auto-sam.pl

www.magnetimarelli.pl

[email protected]

Warunki sprzedaży wysyłkowej:

Przy zamówieniu prosimy poinformować sprzedawcę jaki dokument sprzedaży ma być dołączony do zamawianego towaru - faktura VAT lub paragon. W przypadku braku decyzji zostanie dołączony paragon. Klient zamawiający towar, którego zakup udokumentowany będzie fakturą VAT jest proszony o wysłanie razem z zamówieniem swoich danych niezbędnych do wystawienia faktury.

DOSTAWA NA TERENIE POLSKI:

Typ dostawy : Poczta Polska.

Płatność: za pobraniem przy dostawie towaru.

Czas dostawy: średnio 4 dni robocze.

OPŁATĘ ZA PRZESYŁKĘ PONOSI ZAMAWIAJĄCY.

Koszt przesyłki:

do 1 kg - 6,00 zł

ponad 1 kg do 2 kg - 7,00 zł

ponad 2 kg do 5 kg - 8,00 zł

ponad 5 kg do 10 kg - 14,00 zł

Opłata za pobranie: do 700 zł - 3,50 zł.

Napisano
  • Autor

Kupowalem juz u nich i sa mi znani, ale mimo to dzieki (chociaz post mogles ciut skrocic biglaugh.gif). Przy okazji Twojej odpowiedzi jedna rzecz - o jakich krzywkach mowimy? Napisales ze zaplaciles za nie 43zl. Miales na mysli dzwigienki do zaworow chyba, tak?

Napisano

tak miałem na myśli dzwigienki te odrazu pod wałkiem co są na popychaczach chydrałlicznych i zaworach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.