Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o reflektory

Featured Replies

Napisano

Mam nadzieję, że M mnie stąd nie przegoni bo w podwieszanych nie znalazłem.

Przygotowuję się mentalnie do wymiany reflektorów, ale mam mały problem z wyborem. Chodzi konkretnie o firmę, którą wybrać. W aukcjach najczęściej sprzedawcy nie podają nazw producentów. Wstydzą się, czy co? Wszyscy jak jeden piszą "wysokiej klasy zaminnik", ale wiadomo, że prawie zawsze tańszy znaczy gorszy, z kolei droższy nie zawsze znaczy lepszy.

Jeżeli mam wydać 120, czy 150 zł za badziew to wolę dołożyć jeszcze 2 albo 3 dychy i kupić jakiś konkret. Tylko jaki? No i czy zamienić reflektor H1 na H7, czy kupić taki model jak mam teraz? Czy silniczek do regulacji jest uniwersalny czy dedykowany pod żarówkę?

Chodzi oczywiście o PII soczewki.

Napisano

> Czy silniczek do regulacji jest uniwersalny czy dedykowany pod żarówkę?

Często tanie zamienniki w ogóle nie mają silniczka.

Napisano
  • Autor

> Często tanie zamienniki w ogóle nie mają silniczka.

Tak, to czasami pojawia się w opisach. Ale chodziło mi też o to, czy zwykła przekładka silniczka wystarczy, czy np. H7 mają inne.

Napisano

> Tak, to czasami pojawia się w opisach. Ale chodziło mi też o to, czy zwykła przekładka silniczka

> wystarczy, czy np. H7 mają inne.

W moim tanim zamienniku (do P I) w ogóle nie ma mozliwości zamontowania silniczka. Kable wisza luźno obok....

Napisano

przerabiałem temat w mk1 po stłuczce; wstawili mi tanie zamienniki- efekt? jeden świeci w miarę poprawnie, chociaż do idealnego rozprowadzenia wiązki światła to mu daleko, ale nie oślepia i ujdzie. drugi było bardzo ciężko ustawić, ledwo przeszedł badania techniczne, po roku rozpadł się w środku- odbłysk zaczął żyć własnym życiem więc żeby nie popełnić tego samego błędu kupiłem Magnetti marelli i okazało się że jest robiony na tajwanie czy jakoś tak, jakość wykonania taka sobie a co do światła to jest dobrze ale do ideału jeszcze trochę brakuje. ja bym w najtańsze się nie pchał. co do regulacji to jak nie jeździsz często ze zmiennym obciążeniem to da się bez tego żyć- ja z tego dobrodziejstwa za kilka lat korzystałem raptem kilka razy.

pozdro

Napisano

Szukaj dobrej firmy, nie warto sie pakować w chine.

U siebie wymieniałem reflektory, ale ponieważ ciezko było znaleźć dobrej firmy reflektory H1/H1 kupiłem jedną Helle i jeden zamiennik.

Hella z silniczkiem, ładnie wykonana, nie paruje, dobrze świeci.

Zamiennik był na ręczną regulację, podobno da sie podmienić na silniczek... okazało się że wymontowanie mechanizmu greniczy z cudem, uszkodziłem mocowanie odbłyśnika, jakoś trudniej było zamontować cały reflektor niż w przypadku Helli, w dodatku paruje, szkoda kasy na zamienniki. Na szczęście znalazłem drugą Helle.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.