Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Corsa B 1.0 12V - zamulony silnik - pomocy...

Featured Replies

Napisano

Witam . Ostatnio mam problem z corsą mojej żony. Kilka dni temu zapaliła się kontrolka silnika - komputer wskazał zablokowany zawór recyrkulacji spalin (EGR) . Został wyczyszczony , sprawdzony (otwiera się i zamyka ) i kontrolka zgasła . Auto pali normalnie ale jest jak by zamulone ... bardzo powoli się rozpędza i jest słabe że na 4 biegu trudno przekroczyć 3 tys obr/min. Poprostu czuć że coś jest nie tak ... tak jak by się dusił i nie mógł rozwinąć swojej rzeczywistej mocy . Nie wiem gdzie szukać przyczyny . Proszę o porady i wskazówki . Oleje i filtry wyminiane regularnie . przebieg 88 kkm rocznik 2000.

Napisano

> Witam . Ostatnio mam problem z corsą mojej żony. Kilka dni temu zapaliła się kontrolka silnika -

> komputer wskazał zablokowany zawór recyrkulacji spalin (EGR) . Został wyczyszczony ,

> sprawdzony (otwiera się i zamyka ) i kontrolka zgasła . Auto pali normalnie ale jest jak by

> zamulone ... bardzo powoli się rozpędza i jest słabe że na 4 biegu trudno przekroczyć 3 tys

> obr/min. Poprostu czuć że coś jest nie tak ... tak jak by się dusił i nie mógł rozwinąć swojej

> rzeczywistej mocy . Nie wiem gdzie szukać przyczyny . Proszę o porady i wskazówki . Oleje i

> filtry wyminiane regularnie . przebieg 88 kkm rocznik 2000.

Przepływomierz na 90% waytogo.gif ale warto byłoby zerknąć na parametry waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Przepływomierz na 90% ale warto byłoby zerknąć na parametry

A jak to się robi? Możesz rozwinąć ? Na komputerze nie pokazuje już żadnego błędu . Był zablokowany EGR ale po czyszczeniu chodzi i kontrolka silnika zgasła.

Napisano

> A jak to się robi? Możesz rozwinąć ? Na komputerze nie pokazuje już żadnego błędu . Był

> zablokowany EGR ale po czyszczeniu chodzi i kontrolka silnika zgasła.

Trzeba podpiąć kompa i np. sprawdzić jakie napiecie podaje przepływka waytogo.gif jak nie przekroczy 3.5v to generalnie szmelc jak przekroczy 4v to szukac trzeba gdzie indziej zlosnik.gif W twoim przypadku skoro zadajesz takie pytanie najlepiej byłoby poprostu ja podmienić waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.