Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozrusznik

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam uno 899 z 2002 i jest taki problem, że rozrusznik kręci mi tylko i wyłącznie na krótko. Elektromagnes mam nowy. Do wczoraj chodził jeszcze zaskakiwał za którymś tam przekręceniem kluczyka. Jednak po wyjęciu i ponownym montażu przestał działać w ogóle. Moglibyście mi powiedzieć co może być przyczyną? Jeśli też mógłbym mieć prośbę do klubowiczów z Krakowa - jeśli byście znaleźli chwile czasu to będę niezmiernie wdzięczny (oczywiście odwdzięczę się odpowiednio) jakby ktoś podskoczył i pożyczył na chwilę rozrusznika. Bo tak się zastanawiam nad kupnem ew. drugiego. Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

na krótko, ale gdzie podpinasz przy rozruszniku? ciągniesz przewód od (+) do styku elektromagnesu, gdzie podpięty jest przewód ze stacyjki?

moze poprostu ten przewód od stacyjki do elektromagnesu jest przełamany i przy wymianie się zrobiła na nim przerwa jak odpinałeś/podpinałeś, a może przykry zbieg okoliczności i kostka stacyjki padła

Napisano
  • Autor

Tzn, na krótko czyli po prostu zwarłem te 2 śruby od elektromagnesu i kręcił rozrusznik, ale silnikiem nie przekręciło w ogóle. Wcześniej miał jakieś fazy, ale teraz stanął w ogóle.

Napisano

> Tzn, na krótko czyli po prostu zwarłem te 2 śruby od elektromagnesu i kręcił rozrusznik, ale

> silnikiem nie przekręciło w ogóle. Wcześniej miał jakieś fazy, ale teraz stanął w ogóle.

Głupie pytanie ale aku sprawny?

Weź go wyciągnij na warsztat, to przecież 15min roboty i organoleptycznie zobaczysz czy działa czy nie.

Napisano
  • Autor

Aku sprawny, ma rok czasu. Hmmm... A mógłbyś podać mi jakieś namiary na dobry warsztat? Bo ja przed blokiem to nie zdziałam za wiele...

Napisano

> Aku sprawny, ma rok czasu. Hmmm... A mógłbyś podać mi jakieś namiary na dobry warsztat? Bo ja przed

> blokiem to nie zdziałam za wiele...

Sprawny ok, a jakie ma napięcie?

Ja w centrum miasta pod kamienicą na parkingu demonotwałem rozrusznik. To żaden problem.

Samochód naprawiam sam, więc nie mam rozeznania i nie potrafię Ci nikogo polecić.

Napisano

Aby sprawdzić rozrusznik wystarczy ściągnąć ten cienki przewód na elektrowłaczniku i wsuwkę na nim zwierać do przewodu prądowego, autko na luzie co by się nie przejechać grinser006.gif Jak będzie odpalał to wina kostki w stacyjce lub przewód od stacyjki do rozrusznika przerwany waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Wczoraj odpaliłem samochód śrubokrętem, także będę szukał problemu w stacyjce albo w przewodzie. Jeszcze muszę miernik skołować i idę majstrować. Dzięki za pomoc smile.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.