Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rodzina się powiększyła...

Featured Replies

Napisano

Hehehe.

Wczoraj zupełnie niespodziewanie powiększyła się rodzina Gangsterek.

Przedstawiam Państwu średnią lecz największą siostrę w mojej kolekcji...

285007323-728_2.jpg

post-7950-14352512838647_thumb.jpg

Napisano

> Hehehe.

> Wczoraj zupełnie niespodziewanie powiększyła się rodzina Gangsterek.

> Przedstawiam Państwu średnią lecz największą siostrę w mojej kolekcji...

Wiecej szczegolow poprosimy zlosnik.gif

Napisano

> Hehehe.

trzecia? icon_eek.gif

gratuluje, napisz cos wiecej biglaugh.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Wiecej szczegolow poprosimy

728i, manual, 1999 czyli poliftngowa.

Przebieg lekko ponad 180kkm udokumentowane, żadnych przygód.

Wady?

Tuż przed zakupem posłuszeństwa odmówił zamek drzwi tylnych lewych, do wymiany łącznik elastyczny wału, na jesieni pewnie sprzęgło.

Auto zadbane, lekko wypierdziane (bez przetarć) lecz czyste w środku.

Niestety stoi na ohydnych felgach Round-Spoke Styling (Style 18) zamiast na fabrycznych Elipse Style 60.

Wyposażenie - standard, bez wodotrysków.

Czarna skóra, klimatronic, xenony, szyberdach, mutifunkcyjna fajera i pokładowy telefon.

Napisano
  • Autor

> trzecia?

Nom. biglaugh.gif

> gratuluje, napisz cos wiecej

Dziękuję, dziękuję.

Z ciekawostek, po dwóch telefonach do ASO na mailu miałem całą historię auta, od wyposażenia po ostatni serwis. Normalnie Europa. icon_eek.gif

Kolor - Shwarz 2 (668)

Napisano

Gratuluję nabytku ale i też umiejętności w rozmowach z ASO, ja musiałem tłuc się osobiście i ładnie poprosić o dokładną historię waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Gratuluję nabytku ale i też umiejętności w rozmowach z ASO, ja musiałem tłuc się osobiście

Z Auto-Fus na Ostrobramskiej we W-wie bez problemu przesłali mi listę wyposażenia - dział części zamiennych oraz historię serwisową - dział serwisu mechanicznego.

Nie musiałem jakoś specjalnie prosić. Wystarczyło chyba, że się na wstępie przedstawiłem z imienia i nazwiska, co się pewnie zdarza niezwykle rzadko... hehe.gif

Napisano
smile.gif no to ladnie ladnie kolega szaleje smile.gif
Napisano

Ja się zawsze przedstawiam skromny.gif ale nie zmniejszyło to nieufności ze strony ASO, musieli mnie jeszcze pooglądać zlosnik.gif

Napisano

> Ja się zawsze przedstawiam ale nie zmniejszyło to nieufności ze strony ASO, musieli mnie jeszcze

> pooglądać

Nasz moderator pewnie jest tak znany jak Chuck Norris dla tego może więcej zlosnik.gif Gratuluje! Te siódemki bardzo ładnie wyglądają na felgach Alpiny o takich jak tutaj http://allegro.pl/kola-alufelgi-alpina-20-oryginal-bmw-e38-e65-i1608574398.html

Napisano

Ładne felgi ok.gif ale faktycznie tylko wielka bryła taka jak BMW 7... będzie na nich rasowo wyglądać food.gif

Napisano

> Hehehe.

jak zmienie moje e 36 to wlasnie na taka lub 530i e39

napisales ze po lifcie 99 . zdawalo mi sie ze lift byl w 2000 ?

powiedz ile za nia dales ( moze byc na priv )

jak wychodzi spalanie w takiej 728 ? miesci sie w 10/100 ?

pokaz wiecej fotek smile.gif

Napisano
  • Autor

> jak zmienie moje e 36 to wlasnie na taka lub 530i e39

> napisales ze po lifcie 99 . zdawalo mi sie ze lift byl w 2000 ?

Lift e-38 był w 1998 (rok modelowy 99).

Zauważ, że wogóle ten model produkowany był tylko do połowy 2001 roku więc lift w 2000 nie miał by sensu.

Ale datę dobrze kojarzysz bo w 2000 był lifting e-39

> powiedz ile za nia dales ( moze byc na priv )

Poszło...

> jak wychodzi spalanie w takiej 728 ? miesci sie w 10/100 ?

Jadąc dziś do roboty poza miastem pokazywała 9l przy prędkościach autostradowych, jak tylko wjechałem do Wwy spalanie poszybowało w górę do 12 litrów. Trzeba tylko pamiętać, że po drodze mam Janki i Raszyn.

Generalnie pomiar nie jest wiarygodny, jak żona pozwoli to pomęczę ją dłużej i wtedy będę mógł powiedzieć coś konkretniej.

> pokaz wiecej fotek

Chciałbym ale są średniej jakości. Jutro porobię foty prawdziwym aparatem, a nie wyrobem aparatopodobnym to na bank wstawie...

Napisano

> Lift e-38 był w 1998 (rok modelowy 99).

> Zauważ, że wogóle ten model produkowany był tylko do połowy 2001 roku więc lift w 2000 nie miał by

> sensu.

> Ale datę dobrze kojarzysz bo w 2000 był lifting e-39

> Poszło...

> Jadąc dziś do roboty poza miastem pokazywała 9l przy prędkościach autostradowych, jak tylko

> wjechałem do Wwy spalanie poszybowało w górę do 12 litrów. Trzeba tylko pamiętać, że po drodze

> mam Janki i Raszyn.

> Generalnie pomiar nie jest wiarygodny, jak żona pozwoli to pomęczę ją dłużej i wtedy będę mógł

> powiedzieć coś konkretniej.

> Chciałbym ale są średniej jakości. Jutro porobię foty prawdziwym aparatem, a nie wyrobem

> aparatopodobnym to na bank wstawie...

528 mojemu ojcu spala 12.5l wiec to powinno spalac podobnie wink.gif

jak ja jezdze to okolo 14scie wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jutro porobię foty prawdziwym aparatem, a nie wyrobem

> aparatopodobnym to na bank wstawie...

Pierwsza partia fotek, niestety tylko z zewnątrz.

Auto już na świeżo zakupionych felgach takich na jakich wyjechało z fabryki...

285013995-728_3.jpg

285013995-728_4.jpg

285013995-728_5.jpg

285013995-728_6.jpg

285013995-728_7.jpg

285013995-728_8.jpg

285013995-728_9.jpg

post-7950-14352512853476_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Pierwsza partia fotek, niestety tylko z zewnątrz.

> Auto już na świeżo zakupionych felgach takich na jakich wyjechało z fabryki...

piękna jest, gratulacje smile.gif

to imho jeden z najładniejszych sedanów świata cool.gif

Napisano
  • Autor

> piękna jest, gratulacje

Nie dziękuję żeby nie zapeszyć, chociaż oblana była obficie więc na 200% się nie rozeschnie... biglaugh.gif

> to imho jeden z najładniejszych sedanów świata

Linię ponadczasową ma bezapelacyjnie... ok.gif

Napisano

> Pierwsza partia fotek, niestety tylko z zewnątrz.

> Auto już na świeżo zakupionych felgach takich na jakich wyjechało z fabryki...

naprawde ladna smile.gif jak to jest wkoncu bo w 1 poscie pisales ze w sumie przez przypadek ją kupiles ?

Napisano
  • Autor

> naprawde ladna jak to jest wkoncu bo w 1 poscie pisales ze w sumie przez przypadek ją kupiles ?

Wszystko zaczęło się od luźnej rozmowy z moją mulher.gif pare miesięcy temu o tym jakie modele BMW się jej podobają.

Wśród wszelkiej maści X6, X5 wskazywała właśnie na e38.

Ponieważ zaczęła też narzekać, że jej gorąco, że się męczą jadąc z naszymi lizak.gif (e34 jest bez klimy) zacząłem się zastanawiać co z tym fantem zrobić.

Nudząc się przeokropnie w robocie zacząłem przeglądać oferty no i ta wpadła mi w oko. Umówiłem się na oględziny bardziej z powodu, że miałem po drodze z załatwianiem spraw codziennych niż z chęci zakupu. A jednak.

Zaprezentowała się naprawdę godnie i myślę, że warto było.

285014347-728_10.jpg

285014347-728_11.jpg

post-7950-14352512855004_thumb.jpg

Napisano

> Wszystko zaczęło się od luźnej rozmowy z moją pare miesięcy temu o tym jakie modele BMW się jej

> podobają.

> Wśród wszelkiej maści X6, X5 wskazywała właśnie na e38.

> Ponieważ zaczęła też narzekać, że jej gorąco, że się męczą jadąc z naszymi (e34 jest bez klimy)

> zacząłem się zastanawiać co z tym fantem zrobić.

> Nudząc się przeokropnie w robocie zacząłem przeglądać oferty no i ta wpadła mi w oko. Umówiłem się

> na oględziny bardziej z powodu, że miałem po drodze z załatwianiem spraw codziennych niż z

> chęci zakupu. A jednak.

> Zaprezentowała się naprawdę godnie i myślę, że warto było.

hehe no to w sumie faktycznie przypadkowo wink.gif ladne autko oby dobrze sluzylo, jak juz bedziesz mial ja troche , to daj znac jak te spalanie wychodzi smile.gif pozdro

Napisano

smigasz tez e34 więc zapytam czy jest jakas kolosalna różnica w komforcie jazdy miedzy tymi modelami ? wink.gif

Napisano
  • Autor

> smigasz tez e34 więc zapytam czy jest jakas kolosalna różnica w komforcie jazdy miedzy tymi

> modelami ?

Ja osobiście to śmigam e39.

Nie wiem czy to kwestia systemu sport ale jazda tymi dwoma samochodami to dwa różne światy.

e39 jest taka zwarta, natychmiast gotowa do skoku w bok na sąsiedni pas, w e38 - zapomnij.

Stonowana, szlachetna, stworzona do poruszania się z gracją i komfortem.

Niesamowite jak można zbudować dwa tak różne auta.

e34 z kolei dużo bliżej do e39 niż do e38. Może dlatego, że ma ten sam pakiet zawieszenia co e39 albo... Obie "piątki" smigają na kołach 17" o profilu 40/45, "siódemka" stoi na 16" z profilem 65. Z drugiej strony jak przerzucam 5-er na kapcie zimowe to nie zauważam jakiejś specjalnej zmiany w komforcie.

IMHO to tak jak napisalem wyżej. Dwa zupełnie różne auta przeznaczone dla zupełnie innego klienta.

A ja kocham je wszystkie trzy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.