Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Demontaż środkowych kratek wentylacyjnych.

Featured Replies

Napisano

Witam,

Się jeździ, się parkuje pod drzewami, się ma za swoje - nazbierało mi się mnóstwo liści i innego stuff'u za środkowymi kratkami nawiewu. Trzeba to posprzątać, bo o ile może i romantycznie jest obrzucić kwiatami wiosną niewiastę za pomocą dmuchawy w Uno, to już zeszłoroczne liście nie robią na niej wrażenia.

Zatem pytanie - jest jakiś sposób na wyjęcie samych kratek? Jeśli nie, to co trzeba zrobić, żeby zdjąć to czarne cholerstwo (konsola środkowa się zwie?) ?

Romantyk wink.gif

Napisano

kratki zdejmujesz delikatnie podważając np. śrubokrętem z boku kratki ok.gif

co do zdjęcia całej konsoli polecam artykuł na fiatuno.pl

Napisano

> Witam,

> Się jeździ, się parkuje pod drzewami, się ma za swoje - nazbierało mi się mnóstwo liści i innego

> stuff'u za środkowymi kratkami nawiewu. Trzeba to posprzątać, bo o ile może i romantycznie

> jest obrzucić kwiatami wiosną niewiastę za pomocą dmuchawy w Uno, to już zeszłoroczne liście

> nie robią na niej wrażenia.

> Zatem pytanie - jest jakiś sposób na wyjęcie samych kratek? Jeśli nie, to co trzeba zrobić, żeby

> zdjąć to czarne cholerstwo (konsola środkowa się zwie?) ?

> Romantyk

Oczywiście ze jest sposób zlosnik.gif Wystarczy chwycić np. kleszczami i pociągnąć z wyczuciem, lub jak boisz się uszkodzeń to np. zagiętym kawałkiem drutu włożonym w szczelinki.

Napisano

a na liście najlepsza jest wklejona, wlutowana siatka w podszybie ok.gif

ze 4 lata tak jeżdżę, parkuję pod drzewami i zero liści zlosnik.gif

Napisano

nawiew środkowy - to tylko koniec układu przewietrzania, a początek to spore otwory w podszybiu za wycieraczką. Z czasem wpadają niżej liście i inne śmiecie, a co najgorsze, razem z wodą tam gniją, czasem średnio pachną i gorzej - potrafią zablokować odpływ wody ; przy ulewach woda może spłynąć do kabiny pod nogi, zamiast przeznaczonym do tego otworem w komorze silnikowej.

Czym prędzej zajrzyj pod maskę i oczyść podszybie z syfa i sprawdź drożność odpływu i wybierz owe mało romantyczne kwiatki liście. A potem/przedtem zrób sobie siatki pod wlotami na podszybiu, jak inni koledzy proponują. Ja wlutowałem docięte siatki w plastyk podszybia na gorąco, lutownicą od spodu (oczywiście po wyjęciu tej osłony).

Napisano

> nawiew środkowy - to tylko koniec układu przewietrzania, a początek to spore otwory w podszybiu za

> wycieraczką. Z czasem wpadają niżej liście i inne śmiecie, a co najgorsze, razem z wodą tam

> gniją, czasem średnio pachną i gorzej - potrafią zablokować odpływ wody ; przy ulewach woda

> może spłynąć do kabiny pod nogi, zamiast przeznaczonym do tego otworem w komorze silnikowej.

> Czym prędzej zajrzyj pod maskę i oczyść podszybie z syfa i sprawdź drożność odpływu i wybierz owe

> mało romantyczne kwiatki liście. A potem/przedtem zrób sobie siatki pod wlotami na podszybiu,

> jak inni koledzy proponują. Ja wlutowałem docięte siatki w plastyk podszybia na gorąco,

> lutownicą od spodu (oczywiście po wyjęciu tej osłony).

w poprzednim uniaczu tez miałem założoną siatkę (mocną moskitierę) w podszybiu od wewnętrznej strony i po wyczyszczeniu tego co się tam uzbierało zapomniałem o problemie ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.