Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Wymiana sprężarki klimatyzacji

Featured Replies

Napisano

Dopadło mnie uszkodzenie cewki sprzęgła i pełen zapału dobrałem się do sprężarki. Niestety po wyjęciu cewki okazało się, że bezpiecznik termiczny u mnie nie występuje bądź jest zatopiony tak, że jest niewidoczny. Podjechałem do fachmana od klimy, który po obejrzeniu sprzęgła stwierdził, że jest przegrzane na skutek braku oleju w sprężarce. Ponadto uszczelniacz na wałku sprężarki puszcza, w związku z czym doradza kupno sprawnej używki. I tu mam pytanie; moja sprężarka to Sanden SD6V12 o nr 09132922 i identyczne egzemplarze na serwisie aukcyjnym już z samego wyglądu nie wzbudzają zaufania, natomiast jest trochę sprężarek Delphi od Astr a także sprężarek od Vectr C (z silnikiem 20 DTH) typu Sanden PXV16.

Czy któryś z kolegów wie jaką sprężarkę można podstawić zamiast oryginału ?

Napisano

IMO wstępnie trzeba zwrócić uwagę na kompatybilność podłączeń:

- zasilania (wtyczka)

- wejścia i wyjścia czynnika

- koło pasowe - kształt i ilość rowków, średnica koła

Jeśli ww. elementy są identyczne, jak w oryginale, to powinno pasować. Jesli są osiągalne, to wypadałoby porównać parametry, jak. np ciśnienia, prędkości, zasilanie (moc) itp.

Dodatkowo można wg nr VIN sprawdzić w EPC, jakie sprężarki pasują do modelu auta.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Dodatkowo można wg nr VIN sprawdzić w EPC, jakie sprężarki pasują do modelu auta.

> Pozdr.

Czy kolega mógłby zerknąć w EPC co podejdzie do auta o nr W0L0TGF35163050xx ?

Mam starą wersję EPC i tam widzę tylko nr 9132922 - czyli dokładnie to ca mam w tej chwili.

Napisano

Bez pełnego VIN EPC nie zdekodował silnika, więc jesli masz Y20DTL lub Y20DTH to masz rację, tylko ten numer podany występuje, musisz szukać po identyfikatorze PA. Na przyszłość VIN podawaj na prv do sprawdzenia. Co do sprężarek, to jeśli są inne numery, to dlatego, że poprzednią część wycofali z produkcji.

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.