Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głośniki do Leona

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Mam pytanko co do głośników w Seacie Leonie. Chciałbym wrzucić głośniki w tylne drzwi, tylko nie wiem co muszę dokładnie mieć aby to uczynić. Podejrzewam, że obowiązkowo dystanse i teraz: w przednich drzwiach mam mam podłączony plus i minus pod taki kondensatorek i dopiero reszta wędruje do głośnika. Czy z tyłu muszę zrobić analogicznie?

Chodzi mi o dolne duże głośniki plus wysokie tony. Do wysoko tonowych jakieś specjalne mocowania? Czy jeżeli podłącze zgodnie z okablowaniem, które mam z tyłu plus do plusa i minus do minusa to zadziała?

Napisano

> Witajcie

> Mam pytanko co do głośników w Seacie Leonie. Chciałbym wrzucić głośniki w tylne drzwi, tylko nie

> wiem co muszę dokładnie mieć aby to uczynić. Podejrzewam, że obowiązkowo dystanse i teraz: w

> przednich drzwiach mam mam podłączony plus i minus pod taki kondensatorek i dopiero reszta

> wędruje do głośnika. Czy z tyłu muszę zrobić analogicznie?

> Chodzi mi o dolne duże głośniki plus wysokie tony. Do wysoko tonowych jakieś specjalne mocowania?

> Czy jeżeli podłącze zgodnie z okablowaniem, które mam z tyłu plus do plusa i minus do minusa

> to zadziała?

Dystanse na pewno musisz miec.

Chyba , ze chcesz podlaczyc serie to wszystko pasi bez problemu.

Napisano
  • Autor

> Chyba , ze chcesz podlaczyc serie to wszystko pasi bez problemu.

Chce podłączyć najzwyklejsze w świecie głośniki, tylko mnie ten kondesatorek montowany z przody zastanowił, bo z tyłu wiszą mi tylko kostki od instalacji.

Napisano

> Witajcie

> Mam pytanko co do głośników w Seacie Leonie. Chciałbym wrzucić głośniki w tylne drzwi, tylko nie

> wiem co muszę dokładnie mieć aby to uczynić. Podejrzewam, że obowiązkowo dystanse i teraz: w

> przednich drzwiach mam mam podłączony plus i minus pod taki kondensatorek i dopiero reszta

> wędruje do głośnika. Czy z tyłu muszę zrobić analogicznie?

> Chodzi mi o dolne duże głośniki plus wysokie tony. Do wysoko tonowych jakieś specjalne mocowania?

> Czy jeżeli podłącze zgodnie z okablowaniem, które mam z tyłu plus do plusa i minus do minusa

> to zadziała?

Jeżeli chodzi ci o ten "kondensatorek" to prawdopodobnie jest to zwrotnica która rozdziela dźwięk do głośników (tak żeby do dolnych szły niskie i średnie tony a do malutkich gwizdków szły wysokie tony). Co do montowania gwizdków to powinieneś mieć miejsce na nie i nie trzeba żadnych mocowań (przynajmniej u mnie w Toledo tak jest). Jak będziesz robił dystanse z mdf to radze odrazu uszczelnić silikonem czy jakąś uszczelką do okien bo Leon/Toledo potrafi przez takie dystanse łapać wodę do wewnątrz samochodu wink.gif

Napisano
  • Autor

> takie dystanse łapać wodę do wewnątrz samochodu

Ok, dzięki.

Czyli rozumiem, że muszę gdzieś wynaleźć co tam siedzi i jak to połączyć. Co do gwizdków to mam miejsce wink.gif.

Drzwi już są uszczelnione bo niestety już zaczęło przeciekać powolutku.

Napisano

Swoja droga to te przeciekajace drzwi w tych autach to jakas porazka.

Napisano
  • Autor

> Swoja droga to te przeciekajace drzwi w tych autach to jakas porazka.

Porażka całego VW bo w fabiach i octaviach spotkałem się z podobnym problemem.

U mnie np. dziura na głośnik była zasłonięta i przyklejona zwykłą jakąś piankową wykładziną wyciętą na kształt. Jak zdejmowałem tapicerkę to po prosu sobie wypadła. facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

Ja już ze dwa lata temu uszczelniałem ale po tej zimie znowu mokro w samochodzie. Jakieś dwa tygodnie temu uszczelniłem uszczelką do okien więc zobaczymy. U mnie niestety jeszcze przez dystanse leciała woda do środka.

Napisano
  • Autor

> Ja już ze dwa lata temu uszczelniałem ale po tej zimie znowu mokro w samochodzie. Jakieś dwa

U mnie króluje silikon i te otwory gdzie nie mam głośników tez uszczelniłem silikonem z grubą folią. Jak na razie jest super.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.