Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] kombi - jaki fotelik dziecięcy 9-18kg

Featured Replies

Napisano

Witam,

Pytanie może nietypowe, ale czy macie doświadczenia związane z montażem fotelików dziecięcych w F-ce kombi, na tylnej kanapie z wykorzystaniem 3p pasów bezpieczeństwa? Wstępnie upatrzyłem sobie dwa foteliki: Maxi-Cosi Tobi lub Roemer King Plus, jednak nie wiem, czy będą pasowały do tego auta. Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

Napisano

Podjedź do sklepu i przymierz. Nie powinni Ci robić problemu.

Ocenisz jak pasuje, wybierzesz, a kupić możesz później wysyłkowo - pewnie będzie taniej.

Ja swojemu juniorowi kupiłem Recaro Young Sport .

Wybór padł na niego bo według mnie ma najlepsze trzymanie boczne. Boki są właściwie pod kątem prostym do oparcia.

Do tego materiały użyte do produkcji to normalne materiały tapicerki samochodowej.

Dużym plusem było dla mnie też to, że Recaro właśnie specjalizuje się w fotelach, zwłaszcza tych sportowych z homologacją.

Na nieszczęście miałem też okazję sprawdzić ten fotelik 'w akcji'.

Około miesiąca od zakupu, Vito wyjechało z podporządkowanej i przywaliło w tylne drzwi - na szczęście po drugiej stronie niż mały.

Facet się potem tłumaczył, że 'po prostu nie zauważył skrzyżowania', więc jak się można domyślać nawet nie zaczął hamować. Autko zaliczyło 180 i zatrzymało się dupką na jeszcze innym.

Junior tylko zaczął płakać bo się wystraszył, po kilku minutach wszystko było ok.

p.s. 1

uprzedzając ewentualne pytanie - oczywiście junior po kolizji był badany smile.gif

p.s. 2

Właśnie mija prawie rok od zakupu, fotelik używany dosłownie codziennie.

Nie widać żadnego zużycia, poza nadprutym szwem przy osłonce spinki do pasów - tej między nogami małego. Ale i tak się jeszcze mocno trzyma i raczej długo jeszcze będzie.

p.s. 3

mam tylne zagłówki i ten nad fotelikiem pasuje idealnie, wygląda jekby to był komplet cfaniaczek.gif

edit:

Właśnie jeszcze popatrzyłem na stronę producenta.

Teraz jest klamerka z alarmem jak dziecko się wypnie z pasów i jeszcze jakaś nowa zapinka do pasa barkowego.

Widać, że firma cały czas myśli jak udoskonalać produkt

Napisano

Maxi Cosi na pewno dobrze pasuje, bo raz jechałem astrą z małym.

Napisano

Ja mam ramatti z tymi krzyżowymi pasami. Pasuje bardzo dobrze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.