Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Corolla E12 piszczący problem

Featured Replies

Napisano

Witajcie

borykam się od pewnego czasu z dziwnym, dość uciążliwym problemem.

mianowicie, najprawdopodobniej z przedniej osi, dobiega mnie dziwne piszczenie.

pojawia się to w najmniej spodziewanych momentach.

objawy są takie, że zazwyczaj zdarza się to, gdy kierownica jest wyprostowana, nasila się dodatkowo gdy następuje skręt kierownicy w prawo, natomiast jak skręci się w lewo - piszczenie ustaje.

proszę, podajcie typy co może być przyczyną, bo siara kręcić się takim piszczącym autem po mieście zlosnik.gif

dodam tylko, że całkiem niedawno, gdy piszczenie już się pojawiało, choć rzadziej, wymieniłem hamulce (klocki i tarcze) na osi przedniej, więc to raczej nie tu tkwi problem

z góry dzięki za pomoc

Napisano

> Witajcie

> borykam się od pewnego czasu z dziwnym, dość uciążliwym problemem.

> mianowicie, najprawdopodobniej z przedniej osi, dobiega mnie dziwne piszczenie.

> pojawia się to w najmniej spodziewanych momentach.

> objawy są takie, że zazwyczaj zdarza się to, gdy kierownica jest wyprostowana, nasila się dodatkowo

> gdy następuje skręt kierownicy w prawo, natomiast jak skręci się w lewo - piszczenie ustaje.

> proszę, podajcie typy co może być przyczyną, bo siara kręcić się takim piszczącym autem po mieście

> dodam tylko, że całkiem niedawno, gdy piszczenie już się pojawiało, choć rzadziej, wymieniłem

> hamulce (klocki i tarcze) na osi przedniej, więc to raczej nie tu tkwi problem

> z góry dzięki za pomoc

no to sam sobie odpowiedziałeś zlosnik.gif ja bym jeszcze zrobił mały test, przegoń ją jakąś trasą ze 20-30km, delikatnie się zatrzymaj np. hamując silnikiem i sprawdź, czy któryś z zacisków nie jest cieplejszy. To samo zrób katując trochę hamulce w mieście, dojeżdżając po szaleństwach do skrzyżowania postaraj się ostatnie metry przed światłami dojechać bez naciskania na hamulec i wyczuj, czy może zaciski przypadkiem trochę nie trzymają.

Jak delikatnie naciśniesz pedał hamulca, piszczenie ustaje ?

Na moje 'oko' któryś z zacisków trochę Ci trzyma i powinieneś je dobrze przeczyścić, żeby hamulce Ci odbijały ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.