Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Centralny zamek

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów po sąsiedzku, chociaż nie do końca bo drugie autko w rodzinie to frotka b.

Przeszukałem "tony" stron w internecie, i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na następujące pytanie :

właśnie we frotce padł układ wygaszania oświetlenia wewnętrznego tj. lampek w drzwiach i suficie, tj. nie gasną wcale (wyciągnąłem żarówki). Doszedłem, że ten układ jest w sterowniku od centralnego, może i jeszcze czegoś innego (nr GM 8971863990). Kupiłem używkę, gasi lampki, ale co było do przewidzenia przestał działać pilot. No i teraz sedno - czy mogę wprogramować stare klucze jakimś "domowym" sposobem. Mam vaga przerobionego pod obsługę fiata, niby w instrukcji jest napisane że obsługuje również opla ??? - do tego tech2 czy ABcom, czy kupić op-coma (chińskiego)? czy dać sobie spokój i udać się do serwisu Opla ? no i ile ta przyjemność kosztuje. Proszę o jednoznaczną odpowiedź, bo wierzcie mi spędziłem tydzień w necie i jedni mówią, że można to zrobić na podwórku , inni, że nie.

pozdrawiam wszystkich

michau41

Napisano

> Witam kolegów po sąsiedzku, chociaż nie do końca bo drugie autko w rodzinie to frotka b.

> Przeszukałem "tony" stron w internecie, i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na następujące

> pytanie :

> właśnie we frotce padł układ wygaszania oświetlenia wewnętrznego tj. lampek w drzwiach i suficie,

> tj. nie gasną wcale (wyciągnąłem żarówki). Doszedłem, że ten układ jest w sterowniku od

> centralnego, może i jeszcze czegoś innego (nr GM 8971863990). Kupiłem używkę, gasi lampki, ale

> co było do przewidzenia przestał działać pilot. No i teraz sedno - czy mogę wprogramować stare

> klucze jakimś "domowym" sposobem. Mam vaga przerobionego pod obsługę fiata, niby w instrukcji

> jest napisane że obsługuje również opla ??? - do tego tech2 czy ABcom, czy kupić op-coma

> (chińskiego)? czy dać sobie spokój i udać się do serwisu Opla ? no i ile ta przyjemność

> kosztuje. Proszę o jednoznaczną odpowiedź, bo wierzcie mi spędziłem tydzień w necie i jedni

> mówią, że można to zrobić na podwórku , inni, że nie.

> pozdrawiam wszystkich

> michau41

identyczna operacje przeprowadzilem w kolegi viki B wymiana centralki a kluczyki "stare" wgrane do sterownika za pomoca op-com z pomoca przyszedl kolega z VKP wejdz na to forum poszukaj kolegi z twoich okolic i sie omow nam za ten zabieg skasowal 20 zl waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Dziękuję za podpowiedź, niestety zatrzymał mnie jakiś kod :

W opcomie wchodzę w nadwozie-zamek centralny , dalej w zakładkę programowanie i w okienku programowanie pilotów alarmu są trzy zakładki kod dostępu, usuniecie kluczy, dodanie kluczy. Podswietlona jest tylko kod dostępu, Moje pytanie co to za kod ? mam car pass do mojego autka, ale żaden kod nie pasuje (testowałem to na poprzedniej centralce). A może ktoś podrzuci schemat sterownika to przelutuję odpowiedni moduł z dobrego sterownika (oczywiście gaszącego lampki). Nie wierzę, że temat nie jest do rozwiązania...

pozdrawiam

Michau41

Napisano

> identyczna operacje przeprowadzilem w kolegi viki B wymiana centralki a kluczyki "stare" wgrane do

> sterownika za pomoca op-com z pomoca przyszedl kolega z VKP wejdz na to forum poszukaj kolegi

> z twoich okolic i sie omow nam za ten zabieg skasowal 20 zl

10 zika nie 20 grinser006.gif

poza tym opcom musi zlapac ci sygnal jak probujesz zsynchronizowac kluczyk z centralka.u mnie nie potrzebowal zadnego kodu.wkladasz kluczyk i jednoczesnie przyciskajac guziki na pilocie przekrecasz na stacyjce.wtedy opcom powinien ci zlapac sygnal i zgrac to wszytsko w jedno.

u mnie zadzialalo

a balem sie ze bedzie drozej a wyszlo tylko 10 zika

Napisano
  • Autor

ech chyba muszę zacząć od wymiany sławetnych przekaźników, bo jak się łączę ze sterownikiem centralnego to "gubi" mi się komunikacja, brak interfejsu itd., a odnośnie tego kodu to się doszukałem, że jak jest fabryczny alarm to właśnie trzeba podać kod żeby wejść w usuwanie/dodawanie pilotów tylko na razie nie wiem czy to jest ten sam co do immo czy jakiś dodatkowy pzdr

Napisano

> ech chyba muszę zacząć od wymiany sławetnych przekaźników, bo jak się łączę ze sterownikiem

> centralnego to "gubi" mi się komunikacja, brak interfejsu itd., a odnośnie tego kodu to się

> doszukałem, że jak jest fabryczny alarm to właśnie trzeba podać kod żeby wejść w

> usuwanie/dodawanie pilotów tylko na razie nie wiem czy to jest ten sam co do immo czy jakiś

> dodatkowy pzdr

tak jezeli masz alarm jest ci potrzebny kod.inaczej nic nie zrobisz.

Napisano
  • Autor

> tak jezeli masz alarm jest ci potrzebny kod.inaczej nic nie zrobisz.

A nie orientujesz się co to za kod ? bo ten "fabryczny" alarm jest nieaktywny, ale jest od niego sterownik, chyba, że odepnę z sieci (jak się da) ten sterownik, tak żeby go nie było w systemie to może zniknie żądanie kodu....

pzdr.

Napisano

Wydaje mi sie ze chodzi o carpass'a

poza tym ostatnio w Viki tez znajomy mial problem z centralnym i mial fabryczny alarm i przy pomocy opcoma nie bylismy w stanie rozdzilic alarmu od centralnego

Napisano
  • Autor

> Wydaje mi sie ze chodzi o carpass'a

> poza tym ostatnio w Viki tez znajomy mial problem z centralnym i mial fabryczny alarm i przy pomocy

> opcoma nie bylismy w stanie rozdzilic alarmu od centralnego

no to chyba blada.... bo wpisywałem kod, ale nic na razie i tak muszę naprawić opcoma, lampki w drzwiach nie są niezbędne do życia, ale temat trzeba rozgryść, jak zrobię dalej jakieś postępy to napiszę bo może się komuś jeszcze przyda. Nawiasem mówiąc to w tym segmencie jest jeszcze dostęp no immobilaizera II ? cokolwiek by to znaczyło i właśnie do tego alarmu. pozdrawiam

Napisano

poszukaj jeszcze na stronach VKP

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.